Timisoara, kalayan pesona Romania

Éropa Wétan Mangrupikeun pesona takdir. Abad sejarah sareng sistem politik parantos ngantepkeun sareng aya kota-kota anu endah pisan. Salaku conto, Timisoara, di Romania.

Timosara éta kota panggedéna katilu di nagara éta sareng pusat utama di Romania kulon. Urang bakal ningali dinten ayeuna naha éta katelahna Wina Saeutik atawa Kota kembang...

Timisoara

Ngaranna asalna tina Hungaria sareng padumukan anu mimiti aya dina jaman, bahkan dugi ka urang Romawi. Teras ngembangkeun di Abad Pertengahan, sakitar bénténg anu diwangun ku Carlos I ti Hungaria, sareng éta dipikaterang dina waktos perang antara urang Kristen sareng Turki Utsmaniyah, kota perbatasanka. Ku alatan éta, éta ngalaman sababaraha pengepungan sareng serangan dugi ka tetep di tangan Utsmaniyah salami langkung ti satengah satengah.

Timisoara dikuasai deui ku Pangeran Eugene ti Savoy di 1716 sareng tetep di tangan Habsurgs dugi ka awal abad ka-XNUMX. Saatos perang dunya munggaran Hungaria masihan kota ka Romania, sareng nalika Perang Dunya II éta ngalaman seueur karusakan. Tungtungna, asup kana orbit Soviét, populasina naék sareng didamel industri.

Kota aya di dataran Banat, caket pipisahan walungan Timis sareng Bega. Aya rawa didieu sareng kota ieu lami-lami ngan ukur hiji-hiji tempat anjeun tiasa meuntas daérah éta.

Nyatana, éta ogé ngajantenkeun pertahanan, sanaos caketna seueur kalembaban anu nyababkeun seueur hama. Dina abad ka-XNUMX, berkat karya-karya umum, kota mimiti aya dina saluran Bega sareng henteu di walungan Timis, teras sadayana ningkat.

Sacara tradisional éta parantos janten kota anu didaptarkeun pikeun manufaktur, pendidikan, pariwisata sareng perdagangan. Dinten ayeuna gaduh Sistem transportasi kalayan tujuh jalur trem, dalapan beus trolley sareng ngan langkung ti dua puluh jalur beus. Ogé aya sapédah umum kalayan 25 stasion sareng 300 sapédah anu tiasa dianggo gratis, boh ku warga lokal boh wisatawan, sareng aya vaporetto anu napigasi saluran. Ogé umum.

Wisata Timisoara

Kota ieu henteu ngagaduhan seueur musium sapertos kota-kota Éropa anu sanés, tapi upami anjeun sanés bug budaya anjeun panginten resep henteu kedah nganjang ka museum sareng galeri sadidinten. Janten, Timisoara nawiskeun kami a sakeupeul musium pikaresepeun:

  • el Museum Seni Timisoara Éta di Unirii Square sareng mangrupikeun gedong abad ka-10. Aya seni lokal, kontémporér, hiasan, gambar sareng ukiran sareng seni Éropa sacara umum sareng biasana aya paméran sareng acara. Biaya panarimaan RON 10 sareng dibuka ti dinten Salasa dugi ka Minggu ti jam 6 enjing dugi ka XNUMX sonten.
  • el Museum Nasional Banat éta mangrupikeun wawakil daérah. Éta damel di Kastil Huniade, di tengah kota, di gedong pangkolotna di kota. Aya sababaraha departemén: arkéologi, sajarah, élmu alam sareng ogé Musium Traian Vuia, didedikasikan pikeun panemu Romania ku nami anu sami, pelopor penerbangan.
  • el Museum Kampung Éta di pinggiran Timisoara, di daérah anu héjo pisan sareng ngagambarkeun leres naon éta kampung asli. Éta ngagaduhan sababaraha gedong, garéja sareng pabrik, sadayana tradisional sareng gaya ti waktos sareng daérah anu béda di Banat. Jalan anu saé sareng caket kebon binatang sahingga anjeun tiasa nganjang ka dua tempat. Anjeun sumping nganggo beus sareng jalan lebetna 5 RON. Éta ngagaduhan usum panas sareng usum salju.
  • el Museum Konsumén Komunis éta henteu tradisional. Mangrupikeun musium anu rada langka anu ngagambarkeun tepat jaman komunis kota. Éta damel di basement Scart Bar, di bumi lami sareng kebon ageung. Éta tempat anu ramah dihias kalayan anggun. Kumpulan musium kagungan sadayana sareng diwangun ku sumbangan ti réréncangan sareng tamu. Sagala anu aya hubunganana sareng jaman komunis. Anjeun mendakannana di Szekely Laszlo 1 Arh.
  • el Peringatan Revolusi émut taun 1989 nalika Uni Soviét bubar. Revolusi di Rumania dimimitian di dieu di Timisoara sareng mangrupikeun mérek di kota. Situs ieu sakuduna dituju samentawis sareng yén dina sababaraha waktos bakal aya musium ngeunaan éta. Peringatan ieu dina Calle Popa Sapca, 3-4 sareng jalan asupna 10 RON. Éta dibuka ti Senén dugi ka Jumaah, ti 8 enjing ka 4 sonten sareng dinten Sabtu ti 9 enjing dugi ka 2 sonten.

Sakumaha anjeun ningali, aya sababaraha musium janten aya seueur waktos kanggo jinis kunjungan anu sanés. Timisoara mangrupikeun kota anu saé sareng sajarahna ti saprak abad ka-XNUMX, sahenteuna ayeuna leumpang ngaliwatan jalan-jalanna Éta pesona.

Kusabab kitu, dina kunjungan anu munggaran anjeun henteu kedah sono titik-titik anu khusus. Nyaéta, éta Union Square, anu pangkolotna di kota. Ngaranna ti saprak 1919, saatos Perang Dunya Kahiji, nalika pasukan Rumania ngempel di dieu saatos lebet ka kota.

Gaduh a hawa barokah sareng gedong anu aya di sakurilingna nyaéta Garéja Ortodok Serbia, Garéja Katolik Roma, Imah Brück sareng Istana Baroque. Sadayana geulis pisan. Aya ogé kafe, janten nalika usum panas pikaresepeun pisan linggih sareng urang nonton. Alun-alun anu pikaresepeun deui nyaéta Alun-alun Victoria, ogé katelah Opera Square. Nami énggal saatos tumiba komunisme.

Alun-alun diapit ku dua wangunan simbul: nyaéta Katedral Ortodok ti beulah kidul na teh Teater nasional ti beulah kalér. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun ngagentos benteng abad pertengahan, janten ngagaduhan aran Art-Noveau sareng dimaksad jalan-jalan, sareng toko, kafe sareng teras. Upami anjeun angkat dina Natal, aya pasar Natal.

Numpak hébat séjén nyaéta leumpang sapanjang sisi walungan Bega. Atanapi wisata sapédah. Éta saé dina dinten anu cerah sareng anjeun tiasa angkat ti tungtung ka tungtung kota, nyebrang taman utama na. Dina usum panas aya seueur teras dimana anjeun tiasa ngaraosan bir tiis sareng nalika panonpoé surup ogé tempat anu terkenal pisan.

Akhirna, kuring resep ngapung ngalangkungan kota sareng didieu anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku pesawat. Hiberna satengah jam sareng biaya sakitar 75 euro. Sareng upami nalika matahari surup anjeun badé kaluar sareng ningali jalma, kabeneran kota éta ngagaduhan nightlife aktip. Situs anu kawéntar nyaéta D'arc, di Unirii Square. Musik anu saé, harga sedeng, kasohor ku urang asing sareng urang asing. Kabeneran éta buka telat, ti 11 wengi dugi ka 5 enjing.

Tempat wengi anu sanés nyaéta Rélektor, anu dibuka taun 2017, aula konsér. 80 urang Pub Mangrupikeun salah sahiji seueur pub di Timisoara dimana anjeun ogé tiasa inuman, jogét. Éta henteu di tengah, tapi upami anjeun ti taun 80-an éta pantes didatangan kampus universitas. Taine sareng Kabur mangrupikeun tempat sanés anu jogét sareng senang.

Naha anjeun resep Timisoara? Éta mangrupikeun tujuan anu tiasa diaksés (bir harga sakitar 1 euro, tuang siang 25), éta caket ngan ukur tilu jam ti Budapest sareng Belgrade sareng lima ti Wina.

Éta kota anu budaya sunda, pilem sareng festival téater, ngagaduhan gastronomi anu saé sareng jalma-jalma saé na multikultural. Arsitéktur na éndah, gaduh sajarah, ngagaduhan kahirupan wengi, jalma-jalma seueur nyarios basa Inggris sareng salaku kanyataan sajarah, Timisoara mangrupikeun kota munggaran anu ngabébaskeun dirina saatos ragrag komunisme.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*