Naon anu kedah ditingali di Amman, ibukota Yordania

Amman 1

Yordania mangrupikeun nagara anu paling wisata di beulah dunya ieu sareng salah sahiji hubungan anu pangsaéna sareng Amérika Serikat. Karajaan Hashemite Yordania aya di tebing Walungan Yordan sareng wawatesan sareng Irak, Arab Saudi, Israél, Paléstina, Laut Beureum sareng Laut Mati sahingga ayana di lokasi anu hadé pikeun buff sajarah.

Amman nyaéta ibukota Yordania sareng gerbang ka nagara ieu anu seueur terang ku penampilan bintang Ratu Rania dina majalah Hola! Kota ieu mangrupikeun kota anu jumlahna paling ageung padumukan sareng ngemutan Wétan Tengah éta cukup liberal sareng cukup kulon. Janten éta kota dimana turis asing raoseun raoseun. Kiwari éta parantos janten salah sahiji kota Arab anu paling sering didatangan, janten di dieu sadayana anu tiasa anjeun tingali sareng lakukeun di Amman.

Amman

Amman

Amman aya di daérah lebak sareng asalna diwangun dina tujuh bukit janten profil gunungna masih ciri khasna Ngarasakeun a iklim semi gersang jadi sanajan di cinyusu suhu na caket 30 ºC. Usum panas biasana panas sareng usum salju dimimitian nalika Nopémber réngsé. Biasana tiis sareng bahkan tiasa salju dina gelombang tiis.

42% penduduk Yordania cicing di dieu sareng éta mangrupikeun penduduk anu seueur imigrasi. Aya katurunan Arab sareng Paléstina sareng aranjeunna tetep datang. Kaseueuran pendudukna nyaéta Sini Muslim sareng éta sababna seueur masjid. Aya ogé urang Kristen, sanaos minoritas. Amman éta kota gedong handap, kacuali di tengah tempat sababaraha menara modéren parantos didamel sareng seueur gelas. Wangunan padumukan henteu langkung ti opat lantai jangkung sareng sering ngagaduhan balkon sareng emper.

Aya mall kulon, toko, réstoran sareng bar di mana waé jauh pisan janten situs konservatif.

Wisata Amman

Amman Citadel

Amman mangrupikeun kota anu mangrupikeun abad-abad sajarah janten ngagaduhan bab prasejarah, ogé Yunani, Romawi, Ottoman, bahkan Inggris, dugi ka ngahontal kamerdekaan na. Éta ngagaduhan sistem transportasi umum anu saé, nembé direnovasi, janten anjeun tiasa ngalih kana beus saatos anjeun sumping di salah sahiji dua bandara internasional na. Jalan utama kota ngagaduhan dalapan bundaran sareng sanaos patalimarga kacau, kéngingkeun bantalan anjeun gampang pisan.

Naon tempat wisata di Amman? Urang tiasa nyarioskeun perkawis anu paling penting, nyaéta anu teu kedah anjeun sono: Benteng, amfiteater Romawi, mandi Turki, toko rempah, Museum Otomotif Royal, Museum Yordania, Museum Arkéologis sareng Galeri. de Bellas Artes, contona. Salaku tambahan pikeun perjalanan dinten anu tujuan urang anu munggaran nyaéta Petra.

Kuil Hercules

Benteng Amman Éta di gunung paling luhur di kota, Jebel al-Qala'a, sakitar 850 méter jangkungna. Bukit ieu parantos dicicingan ti jaman perunggu sareng benteng dikurilingan ku tembok anu parantos didamel sababaraha kali dina periode sajarah anu benten sareng panjangna 1700 méter. Di jero, anu matak teu sono nyaéta Istana Ummayad jeung Kuil tina hercules. Kuil ieu diwangun dina jaman Marcus Aurelius sareng naon sésana tina éta ngungkabkeun yén éta mangrupikeun candi anu kacida hiasanna.

Istana Umayyah

Istana Umayyah mangrupikeun komplek padumukan karajaan anu janten bumi gubernur sareng musnah dina gempa bumi dina taun 749 Masehi pikeun salamina tetep di reruntuhan. Aula penonton anu ageung dina bentuk umpan silang sareng langit-langit éndah anu diwangun deui ku arkéologis Spanyol tetep. The cistern kalayan tangga na ka handapeun sareng kolom anu ngukur tingkat cai sareng Basilika Bizantium ti abad ka-15 kalayan mozaik na. Aya pituduh audio pikeun nganjang ka sakumna Benteng, dina JD XNUMX per jam.

Ammanite Amman Romawi

El Amfiteater Romawi Éta parantos disimpen deui. Éta aya di sisi gunung sareng kapasitas genep rebu jalma. Dipercaya yén éta diwangun dina abad kadua sareng ngagaduhan tempat suci anu nempatkeun patung Athena anu ayeuna aya di Museum Arkéologis Nasional. Éta disimpen dina akhir 50an tapi teu nganggo bahan aslina anu dianggo janten katingalina saé. Lampu énjing anu pangsaéna pikeun nyandak poto sareng lampu surup, éta saé pisan.

Mandi Turki di Amman

Pikeun bersantai sakedik urang tiasa nganjang ka Mandi Turki. Di dieu awéwé mandi di hiji sisi sareng lalaki di sisi séjén. Aya jacuzzis panas atanapi haneut sareng saunas tiis. Pangalamanna hébat sareng kami santai pisan. Pangalaman anu saé deui nyaéta nganjang ka toko rempah. Seungitna luar biasa! Anjeun tiasa ngambeu, ngaraosan sareng mésér rempah unik kanggo di bawa ka imah. Anjeun tiasa ogé nyobaan ngeunah Kopi Yordania, pilih antara basa Turki atanapi Saudi, raos kana nyampur, napsu atanapi tapas (falafel, hummus, tabbouleh, fattoush, zaitun ...).

Museum Mobil Otomatis

El Museum Royal di Mobil ngungkabkeun sajarah Yordania ti taun 20an dugi ka ayeuna. Mobil-mobilna mangrupikeun raja-raja sateuacanna, ti Raja Abdullah I, pangadeg karajaan, teras. Aya Lincoln Capri taun 1952, ari 810 1936 sareng Mercedes Benz 300SL 1955. Wisatawan mayar JD 3 sareng musium dibuka unggal dinten kajantenan dinten Salasa, ti jam 10 dugi ka 7 wengi, sanaos dina usum panas panto-panto ditutup jam 9 wengi.

Pikeun bagian na teh Museum Yordania ngungkabkeun sajarah budaya nagara ngalangkungan warisanana anu euyeub. Tempatna di tengah, di Ras al-'Ayn sareng upami anjeun resep baheula, ayeuna sareng pikahareupeun Karajaan ieu di Wétan Tengah éta mangrupikeun tempat anu pikaresepeun. Ati-ati yén éta ditutup dinten Senén. The Museum Arkéologis Éta ngagaduhan ruang paméran, laboratorium konservasi, seueur galeri sareng paméran samentawis anu ogé nungkulan budaya, warisan sareng sajarah di nagara ieu.

Amman peuting

Dina dua atanapi tilu dinten anjeun tiasa gampil tur Amman ngaraosan énjing-énjing na, soré sareng wengi. Aya réstoran sareng kleub pikeun jogét, aya kafe sareng bar pikeun bersantai, nginum anu seger sareng ngaraos bagian tina kota Yordania bari. Sareng tangtosna, upami éta kasempetan anjeun pikeun pendak sareng Petra anjeun moal sono: wisata pribadi salami 10 jam sareng angkat mimiti, jam 7 énjing Petra Éta 225 kilométer jauhna ti Amman. Itung sakitar $ 200.

Petra

Upami anjeun henteu badé tur anjeun tiasa nganggo beus sareng mésér tikét di Pusat Pengunjung Petra di Wadi Musa, kota anu paling caket ka reruntuhan, dua kilométer jauhna. Anjeun ngahontal ruruntuhan di jalan atanapi dina kuda anu nyebrang témbok batu tinggi, Siq. Tikét sapoé hargana 90 JD sareng upami anjeun cicing langkung lami, hiji wengi, biaya 50 JD. Aya tempat anu tiasa didahar di tempat sareng kalayan lawangna aranjeunna masihan anjeun peta pikeun milarian sakumna kompleks. Pasti anjeun tiasa nyandak tuangeun nyalira.

Petra peuting

Anjeun hoyong cicing di Petra sapeupeuting sareng neraskeun kunjunganna énjingna? Anjeun gaduh kemah, Camp Tujuh Kaajaiban Baduy kalayan ranjang tina 22 euro per wengi per jalma, anu Rocky Mountain Hotel kalayan kamar tina 19, 44 euro kalayan sarapan Arab kalebet atanapi Hotel Al Rashid, kalayan sarapan sareng AC sareng kamar ti 16 euro, contona.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, kalayan kirang ti saminggu di Amman anjeun gaduh kartu pos anu saé ti Yordania. Kuring bakal nambihan sababaraha dinten di spa di pasisian Laut Mati kanggo nyanyi lotre.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*