Tips pikeun iinditan ka Riviera Maya

 

Salah sahiji tempat wisata di Mexico nyaéta Riviera Maya. Upami anjeun resep panonpoé, laut sareng pantai, ieu mangrupikeun salah sahiji tujuan anu paling ditéang di Amérika, janten ayeuna di Actualidad Viajes kami bakal masihan anjeun inpormasi sareng tips pikeun iinditan ka Riviera Maya.

Kalayan pandém éta daérah parantos ngalaman seueur tapi saeutik demi saeutik pariwisata mimiti mulang, janten catet pikeun perjalanan anjeun salajengna.

Riviera maya

Nyaeta di basisir Laut Karibia, dina kaayaan Méksiko Quintana Roo, kira-kira 210 kilométer dina total, di beulah wétan semenanjung Yucatán. Ngan didieu aya 405 hotél tina kategori béda, kalawan tawaran sabudeureun 43.500 kamar. Sareng enya, seuseueurna nawiskeun sistem sadaya-inklusif, anu super praktis.

Wewengkon diwengku ku a leuweung semi tropis garing, pantai anu keusik karang, The kristal cai jelas tur haneut, has Karibia, sarta salaku lahan téh batu kapur aya loba guha jero taneuh atawa guha, kiwari jadi obyek wisata séjén.

Titik utama anu dipikaresep di Riviera Maya nyaéta Puerto Morelos, kira-kira 16 kilométer ti Bandara Internasional Cancun jeung 32 ti Cancun sarua. Ieu mangrupakeun kota basisir, asal fishing, kalawan atmosfir sepi.

Nyaéta ogé Playa del Carmen, Kota pangpentingna sarta panggedéna di Riviera, kalawan loba hotél, toko jeung réstoran, Aya opat kilométer wewengkon pedestrianized sarta pantai jeung éta titik awal pikeun didatangan. Cozumel. Lain tujuanana Port Adventures.

Puerto Aventuras mangrupikeun pangembangan wisata sareng padumukan kalayan hawa laut, sareng marina pangsaéna di semenanjung, lapangan golf sareng pantai anu spektakuler. Tuturkeun manéhna akumal, kalawan pangsaeutikna hotél tapi jeung laguna Yalku geulis keur snorkeling, cenotes jeung karang basisir. Di dieu anjeun teu tiasa sono nganjang ka Aktun Chen, guha anu indah sareng tilu kamar, cenote sorangan sareng seueur stalaktit sareng stalagmit.

Tulum Éta kartu pos paling klasik. Zona arkéologis basisir mangrupikeun poto anu saé. Kuna walled kota Maya, kiwari aya sababaraha hotél sarta réstoran, aya coba ruruntuhan, ngeunaan 40 kilométer jauh, sarta aya ogé sababaraha cenotes. Ngomongkeun Cobá, éta mangrupikeun situs arkéologis Maya anu sanés, 90 kilométer ti Chichen Itza.

Pikeun pecinta alam aya nu Cagar Biosfir Sian Ka'an, di basisir Karibia, Situs Warisan Dunya saprak 1987.

Tips pikeun iinditan ka Riviera Maya

Upami anjeun badé angkat nganggo mobil maka anjeun kedah nyandak sareng anjeun lisénsi supir internasional urang.Ari kuring mah sok ngolahna di Automobile Club di nagara urang mah super professional, engke mun bade latihan olah raga nu tangtu sapertos balayar jeung nu sanesna kedah mawa sertipikat sorangan. Asuransi médis oge, tangtu.

Kalawan hal ka mata uang ayeuna teh Peso Méksiko tapi dina kalolobaan situs wisata aranjeunna sami katampa dollar AS jeung euro. utama kartu kiridit Éta ogé umum (Visa, Mastercard, Amérika Express), tapi teu di warung leutik tur lapak jalan, jadi sok merenah sababaraha pesos on leungeun, utamana mun anjeun buka dina hiji piknik.

Aya seueur ATM di Cancun jeung Riviera Maya, tapi teu percanten ka aranjeunna sarta iraha wae anjeun ninggalkeun hotél on jenis ieu piknik, nyandak duit sorangan. Anjeun peryogi upami anjeun hoyong mésér cai, sunscreen, karajinan anu anjeun resep atanapi ninggalkeun tip a. Di dieu di Mexico hal biasa ninggalkeun 10 jeung 15% tina total tagihan dina bar jeung réstoran, tapi éta merenah pikeun pariksa sabab sababaraha situs geus kaasup. Sareng enya, éta ogé adat pikeun tip pemandu wisata.

Iraha anjeun kedah angkat ka Riviera Maya? Nya, panas sareng beueus sapanjang taun, tapi hujan antara Méi sareng Oktober sareng ti bulan Juni dugi ka Nopémber mangrupikeun usum angin topan. Usum halodo nyaéta antara Nopémber sareng April kalayan suhu anu pikaresepeun sakitar 25ºC, sanaos dina bulan Januari sareng Pebruari wengi tiasa langkung tiis. Angin kalér bisa mawa sababaraha awan sarta sababaraha hujan dina bulan Désémber jeung Januari. Iwal liburan, tanggal ieu umumna dianggap usum low jadi aya harga hadé tur leuwih saeutik jalma.

Di sisi anu sanésna, usum hujan antara Méi jeung Oktober kalawan hujan jeung panas sarta kalembaban. Hujan tiasa sengit sareng pondok sareng saatos sababaraha waktos panonpoé kaluar. Usum luhur nyaéta antara Juni sareng Agustus teras hargana langkung mahal sareng langkung seueur jalma. Sabenerna, anu paling parah nyaéta usum angin topan, ti bulan Juni dugi ka Nopémber, tapi khususna antara Agustus sareng Oktober. Henteu aya angin topan unggal taun sareng sistem cuaca sok ngadeteksi dina waktosna tapi pancegahan henteu dicandak.

15 juta wisatawan nganjang ka Riviera Maya sareng Cancun unggal taun, janten eta mangrupakeun tujuan aman. Leres, kuring ogé parantos ningali beja pangénggalna ngeunaan panémbak di daérah komérsial ... Hanjakalna perdagangan narkoba mangrupikeun bahaya sareng urang kedah tumut kana éta tapi sigana kuring masih sanés alesan pikeun ngabatalkeun bagian Mexico ieu ti urang. daptar tujuan wisata. Dina hubunganana sareng pancegahan anu sanés, anjeun kedah nyandak anu biasa.

Kalayan hormat ka ngangkut di wewengkon aya sagalana, ti beus jeung taksi ka rental mobil jeung jasa swasta. Angkutan anu anjeun pilih bakal gumantung kana rencana anjeun. Upami anjeun nuju wisata panginten anjeun tiasa nyéwa mobil atanapi ngadaptarkeun wisata roundtrip anu kalebet bantosan pituduh sareng tikét. Lamun balik balanja, ménta taksi di hotél sarta voila. Lamun bade eureun hiji di jalan, pastikeun eta boga lisénsi jeung ngalereskeun harga perjalanan sakumaha euweuh méteran.

Dupi anjeun tiasa nginum cai keran? Gemblengna, No Sareng upami kuring nyarios enya, éta henteu cocog sareng anjeun. Naha aya anu hoyong nyéépkeun liburan di kamar mandi kalayan nyeri beuteung? Sok resep cai botolan.

tungtungna, Dimana anjeun kedah cicing? aya loba kabéh hotél inklusif sarta aranjeunna salawasna pilihan pangalusna. Utamana lamun ngaliwatan wewengkon Cancun. Ayeuna, lamun bade nganjang ka Riviera Maya sarta hususna Cozumel na Playa del Carmen aya hotél geulis kawas Royal Hideaway Playacar for geus dewasa wungkul, atawa Occidental di Xcaret atanapi Allegro Playacar di Playa del Carmen. The Grup Barceló Cai mibanda loba akomodasi di ieu bagian tina Mexico.

Naon anu teu tiasa leungit dina perjalanan ka Riviera Maya?

  • Nganjang ka Akumal Ecological Center
  • Snorkel di Cenote Dos Ojos
  • Eco Park Punta Venado
  • Guha Xel-Há
  • Didatangan Holbox Island, dua jam ti Riviera Maya. Panjangna ngan 42 kilométer, tapi pinuh ku manuk tropis.
  • Playa del Carmen, Rio Secreto
  • Cancun
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)