Oxford pikeun janten paméran di Tolkien di 2018

Gambar | Hipertékstual

Dina 2018 paméran utama ngeunaan sosok JRR Tolkien bakal diayakeun di Oxford anu janji bakal narik rébuan peminat sareng sarjana ti sagala penjuru planét. Paméran éta bakal dilakukeun di Perpustakaan Weston, Perpustakaan Oxford Bodleian, antara 1 Juli sareng 28 Oktober 2018.

Upami anjeun sumanget kana karya Tolkien, di handap anjeun bakal mendakan sadayana detil tina paméran anu dianti-anti ieu.

Oxford sareng JRR Tolkien

Kawéntar saalam dunya pikeun janten panulis 'The Lord of the Rings', dina kahirupan anjeunna ogé ahli filologi paduli prosés pembentukan basa sareng sarjana Inggris Inggris sareng Inggris Tengah anu bergengsi.

Dina yuswa 19 taun anjeunna sumping ka Oxford pikeun diajar Bahasa Klasik di Exeter College tapi ngalih kana basa Inggris engké. Saatos ngabdi dina Perang Dunya I, anjeunna balik ka kota pikeun ngerjakeun Kamus Inggris Anyar anu engkéna bakal dikenal salaku Oxford English Dictionary.

Anjeunna ogé cicing salami lima taun di Leeds damel salaku guru basa Inggris di universitasna dugi ka 1925 anjeunna balik deui ka Oxford pikeun ngajar di paguron anu béda-béda, dimana anjeunna bakal tetep salami hirupna aktip.

Gambar | Perpustakaan Bodleian

Kumaha paméranna?

Dina judul "Tolkien, Anu Nyiptakeun Bumi Tengah", pilihan naskah, peta, gambar, gadget sareng serat anu ti baheula ti Amérika Serikat sareng Inggris bakal disatukan pikeun anu mimiti ti taun 1950an. sapertos Arkib Tolkien éksténsif Perpustakaan Bodleian, Koléksi Tolkien ti Universitas Amérika Marquette sareng sababaraha koleksi pribadi.

Paméran ieu bakal ngajugjug dunya literatur, kréatip, akadémik sareng doméstik anu mangaruhan JRR Tolkien salaku seniman sareng panulis, sahingga mendakan aspék-aspék anyar panulis anu terhormat ieu sareng ngamungkinkeun masarakat pikeun nyambungkeun anu pernah aya sareng karyana.

Gambar | Esquire

Naon anu bakal urang mendakan di dinya?

  • Naskah asli The Lord of the Rings dibarengan ku warna cai sareng desain anu saé pikeun sampulna.
  • Draf The Hobbit nembongkeun épolusi carita kalayan peta pikeun publikasi, skétsa, warna cai sareng desain pikeun sampul éta.
  • The Silmarillion ogé bakal dipajang kalayan naskah aslina karya ieu teu acan réngsé dina legenda elven.
  • Pilihan peta Bumi Tengah anu dipendakan di 2015 anu kalebet anotasi anu dilakukeun ku panulis nyalira sareng kaala dina 2016 ku Perpustakaan Bodleian.
  • Rupa-rupa artefak, pasokan seni, sareng perpustakaan pribadi Tolkien
  • Hurup sareng foto ti budak leutik Tolkien sareng waktosna salaku murid dimana anjeunna ngurus téma sapertos kaleungitan, perang sareng cinta.

Paméran éta bakal dibarengan ku édisi buku ilustrasi anu disebut 'Tolkien: The Creator of Middle-earth', tanggal 25 Méi 2018, anu bakal janten koleksi bahan JRR Tolkien pangageungna anu diterbitkeun dina hiji jilid. Éta bakal ngagaduhan édisi gambar anu hardcover sareng édisi terbatas pikeun kolektor, kalayan faksimil lukisan Tolkien, peta sareng naskah. Dinten anu sami ogé bakal diterbitkeun dina format saku 'Tolkien: khasanah'.

Dimana éta bakal dilaksanakeun?

Perpustakaan Weston, Oxford Bodleian Perpustakaan, bakal janten paméran dina novelis sareng filologi JRR Tolkien. Lawang pikeun pameran bakal gratis tapi tiket pikeun slot waktos anu tetep tiasa didapet online.

Tangkal Karesep Tolkien | Gambar ngalangkungan Pinterest

Jalur ngalangkungan Tolkien's Oxford

JRR Tolkien mangrupikeun pencipta Bumi Tengah, alam semesta anu saé anu saé dina literatur. Imajinasi ageung na ngabantosan anjeunna nyandung 'The Hobbit' (1937) sareng 'The Lord of the Rings' (1954 - 1955). Ngamangpaatkeun kunjungan ka paméran anu bakal diayakeun ti 1 Juli di Oxford, bakal saé pikeun langkung caket ka tempat-tempat anu ngainspirasi anjeun pikeun nyiptakeun dunya éta. unik sareng narik ati. Ieu sababaraha diantarana:

Kebon Raya

Salah sahiji juru favoritna di Oxford. Ieu tangkal karesepna, pinus hideung Austria anu ditumbuk dina 2014 saatos 215 taun ayana.

Dina The Lord of the Rings, tangkal na hirup nalika Ents sareng ngabantosan para pahlawan dina usaha ngalawan pasukan jahat.

Gambar | Mama Kaganggu

Merton College

Antara taun 1945 sareng 1959 Tolkien janten profésor basa Inggris sareng literatur di Merton College. Panulis biasa linggih sareng nyerat dina hawa terbuka dina méja lami di kebon.

Latar tempatna ngingetkeun tempat dimana déwan Elrond lumangsung di Rivendell, ti mana Fellowship Ring anu kawéntar muncul.

Gambar | Wikimedia

Museum Ashmolean

Éta mangrupikeun musium universitas anu munggaran di dunya. Dina koléksi na urang tiasa mendakan objék ti Mesir Kuno, lukisan ku Titian, Rembrandt, Manet atanapi Picasso, gambar ku Leonardo da Vinci atanapi Michelangelo ogé kumpulan cincin emas anu aya tulisan dina permukaanna. Naha éta akrab pikeun anjeun?

Gambar | Wikimedia

Elang & Budak Leutik

Dina pub ieu antara taun 1933 sareng 1962 Tolkien sareng anggota grup literatur The Inklings kantos pendak pikeun ceramah ngeunaan pustaka sareng seneng-seneng toasting nganggo pint anu lezat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)