Tradisi Cina

Tradisi Cina

La Budaya Cina mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna di dunya sareng ogé salah sahiji anu pang lega sareng kompleks. Mustahil pikeun nutupan sadayana yén ieu hartosna ku sababaraha kecap, tapi urang ngan saukur ngamimitian ku sababaraha tradisi Cina anu pang populerna anu pastina ngahudangkeun rasa panasaran para pengunjung di panjuru dunya. Sababaraha mangrupikeun tradisi anu parantos dirayakeun mangratus taun sareng budaya ieu sok ngareuwaskeun urang kusabab sepuh pisan sareng benten sareng budaya urang.

Urang bakal terang sababaraha tradisi Cina éta mangrupikeun bagian tina kabudayaanna sareng anu sigana urang kantos Uninga. Sateuacan nganjang ka nagara mana waé éta penting pikeun naroskeun ngeunaan adat sareng budaya na pikeun sumping sareng sababaraha ide ngeunaan naon anu bakal urang mendakan.

Taun Anyar Cina

Sadayana parantos nguping Taun Anyar Cina sabab aranjeunna ngagungkeun dina tanggal anu sanés tibatan dunya anu sanés. Éta mangrupikeun tradisi anu narik seueur perhatian, kumargi di sakumna dunya pokusna nyaéta dina 31 Désémber salaku akhir taun pikeun ngamimitian ngitung sataun deui, sedengkeun di Cina henteu. Hurung Cina diatur ku kalénder lunar, kalayan mimiti taun dina dinten mimiti bulan lunar anu tiasa bénten-bénten ti taun ka taun. Éta dina 45 dinten saatos usum salju solstis sareng 45 dinten sateuacan datangna usum semi. Tétéla nalika taun dimimitian, Cina kedah muka panto sareng jandéla pikeun ngantepkeun taun samemehna kaluar sareng masihan jalan pikeun sagala rupa anu énggal.

Festival lantera

Saatos 15 dinten taun énggal e sohor festival lantera luar biasa di sababaraha tempat di Cina. Dina festival ieu, sadayana diasah ku lantera khas Cina anu parantos urang tingali ratusan kali sareng anu bercahya kanggo ngeusian sagala rupa ku warna sareng warna. Pikeun ngeureunkeun perayaan Taun Anyar, parada diayakeun ku simbol sapertos naga sareng pameran dipidangkeun anu kadang nampilkeun sato anu ngatur tanda zodiak taun éta.

Naga Cina

Tradisi Cina

El Naga Cina mangrupikeun sato mitologis tradisional Cina. Éta ogé bagian tina budaya Asia anu sanés sareng ngagaduhan sababaraha bagéan sato sanés sapertos tanduk kijang, moncong anjing, sisik lauk atanapi buntut oray. Parantos nalika Dinasti Han naga némbongan salaku bagian tina budaya, ratusan taun ka pengker. Kana waktosna parantos kéngingkeun sababaraha kakuatan sareng éta aya hubunganana sareng pangendalian hawa sapertos hujan. Éta ogé janten simbol kakawasaan kaisar. Janten kumaha, urang sadayana ngahubungkeun naga sareng budaya Cina ayeuna.

Upacara Tionghoa

Upacara téh di Cina

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan upacara téa urang biasana mikirkeun Jepang, tapi di Cina inuman ieu ogé penting pisan dina tradisi-tradisi na. Dianggap dina prinsipna inuman ubarTeras teras teras diadopsi ku kelas luhur akhirna janten upacara. Tilu sendok téh dianggo dina upacara ieu. Dina mimiti cai na dikulub, dina kadua daunna kénging diinpus sareng anu katilu tea diinum.

Pakéan cina tradisional

Pakean Cina

Pakean tiasa mangrupikeun tradisi Cina anu paling populér. Aya seueur baju anu jelas-jelas dikenal sareng budaya Cina. The qipao mangrupikeun conto anu hadé, éta jas sapotong anu tadina gaduh panangan panjang sareng kirang ketat. Ieu dianggo dina sababaraha waktos sareng warna beureum, anu nguntungkeun. Salaku panasaran pikeun terang yén aya sababaraha warna anu dilarang pikeun papakéan ieu sapertos konéng sareng emas anu aya hubunganana sareng kaisar, ungu anu kanggo kulawarga kaisar, bodas anu nada duka atanapi hideung anu dianggap warna anu ngahutang. teu percaya.

Liburan tradisional

Salaku tambahan kana Taun Anyar Cina anu tos disebatkeun atanapi Festival lantera anu pikaresepeun, aya festival penting sanés di Cina anu kedah diawasi. The Qinming Festival atanapi Sadayana Poé Jiwa éta mangrupikeun tanggal penting anu sanés pikeun aranjeunna. Éta dirayakeun di awal April pikeun ngahargaan karuhun ku nyangking kurban sareng menyan ka kuburan sareng candi. Festival Bulan atanapi Festival Mid-Autumn ogé dirayakeun dina tanggal bulan purnama kadalapan, nalika éta paling caang. Éta dirayakeun di kota-kota sareng téma na dipuseurkeun kana bulan, ku lantera, lampu, hiasan sareng parades. Éta ogé liburan di mana Moon Cakes didahar, pastry dieusi anu disiapkeun khusus pikeun kasempetan ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*