Tradisi Irlandia

Tradisi Irlandia

Irlandia, katelah Républik Irlandia singkup pikeun budaya sareng tradisi anu dicirian. Ibukota na aya di Dublin, tapi aya kota penting anu sanés sapertos Cork, Limerick atanapi Galway. Dina hal ieu urang badé nyarioskeun perkawis tradisi Irlandia, sabab éta mangrupikeun nagara anu narik perhatian pikeun sababaraha diantarana, sapertos Poé St. Patrick.

Lamun omongan Kami ngeunaan Irlandia urang nyarioskeun ngeunaan hiji pulau anu bangga ku budaya sareng tradisi na. Sanaos mangabad-abad ka pengker sadayana dihijikeun ka Karajaan Inggris, ayeuna ngan ukur bagian kalér na, anu ogé ngakibatkeun seueur konflik. Tapi saluareun sejarahna aya seueur hal anu ciri khas bumi ieu.

Dinten Saint Patrick urang

St Patrick

Anjeun teu tiasa nyarios ngeunaan Irlandia tanpa nyarioskeun Poé St. Patrick, anu dirayakeun ampir di panjuru dunya ayeuna. Poé ieu asalna di a Liburan Kristen sareng tujuanana pikeun ngahargaan ka Saint Patrick, santo pelindung Irlandia. Éta dirayakeun dina 17 Maret sareng sadayana dihias ku héjo anu kuat anu has anu pakait sareng dinten ieu. Mangrupikeun liburan nasional di Républik Irlandia, janten dinten anu saé pikeun ngaraosan perayaan upami urang aya di Pulo Jawa. Salah sahiji parades anu kawéntar lumangsung di ibukota, Dublin, sareng perayaan biasana sababaraha dinten. Dimana waé urang bakal ningali shamrock anu ngalambangkeun ajaran Trinity Suci anu dibawa Saint Patrick ka Irlandia sareng anu ayeuna aya hubunganana sareng gambar Irlandia.

The Leprechauns

Leprechaun

Di sisi anu sanésna, dimungkinkeun pikeun ningali jalma-jalma dibaju kostum héjo sareng salaku leprechauns dina pésta Santo Patrick, sabab sadayana aya hubunganana sareng tradisi Irlandia. Ieu leprechauns nyaéta leprechauns anu kagolong kana mitologi Irlandia sareng yén aranjeunna sok diasah dina jas héjo anu khas sareng nganggo topi anu khas. Karakter ieu mangrupikeun bagian tina sababaraha dongéng populér anu ngahibur sababaraha generasi sareng cenah nyumputkeun emas, ku sabab éta kadang dicirikeun sareng pot emas.

Kawinan tradisional di Irlandia

Kawinan Irlandia

Di nagara ieu ogé aya tradisi di sekitar upacara kawinan. Kawinan Irlandia ngagaduhan sababaraha léngkah anu tradisional sareng anu jauh tina kawinan anu biasa urang lakukeun. Meungkeut cangreud mangrupikeun tradisi anu saé pisan di mana pasangan ngempelkeun leungeun bari maca kecap-kecap anu aranjeunna sumpah bakal babarengan. Dina waktos anu sasarengan, sing saha waé anu mingpin upacara ngabeungkeut leungeun ku pita warna-warni anu bakal ngalambangkeun uni éta. Aya ogé tradisi nganggo tapal kuda anu untung tapi anu ayeuna kadang-kadang dirobih janten simbol tapal kuda anu dianggo ku pangantén awéwé. Disebutkeun ogé yén dina poé kawinan soang bakal asak di imah pangantén awéwé sareng panganten pameget kedah tuang uyah sareng gandum nalika mimiti pésta janten untung.

Hurling, olahraga Irlandia

Ngadamel

Este olahraga asal Celtic sareng éta panginten henteu biasa pikeun urang di nagara urang, tapi aya éta rada penting. Dimaénkeun ku bal sareng iteuk atanapi iteuk anu sami sareng hoki tapi langkung lega. Anjeun tiasa lumpat mawa bal dina taneuh, condong kana iteuk atanapi dina panangan anjeun, tapi dina kasus anu terakhir anjeun ngan ukur tiasa nyandak tilu léngkah. Sejen olahraga di Irlandia anu ngagaduhan seueur pengikut nyaéta maén bal Gaelic, mangrupikeun kaulinan antara maén bal anu urang kenal sareng rugbi.

Musik sareng jogét Irlandia

Henteu tiasa angkat ka Irlandia tanpa ngaraosan musik sareng jogét anu khas. Musik rakyat ieu dikenal di seueur tempat salaku musik ala Celtic. Aya seueur sora sareng mélodi anu dijaga salami mangabad-abad. Di Irlandia urang ogé kedah milari sababaraha acara jogét Irlandia kalayan tarian tradisional.

bloomsday

bloomsday

Bloomsday sanés mangrupikeun salah sahiji tradisi anu aya hubunganana sareng Kélts sareng anu umurna mangabad-abad tapi parantos aya sareng ayeuna janten langkung penting. The 16 Juni nalika liburan ieu dirayakeun, ti saprak 1954, anu ngajenan dibayar ka karakter novel Ulysses karangan James Joyce. Salah sahiji tradisi nyaéta tuang sami sareng protagonis dinten éta. Tapi anjeunna ogé fokus kana nuturkeun tapak suku Dublin. Aya sababaraha pasamoan di kota jalma anu ogé ganti baju pikeun kasempetan ieu.

Pubs sareng Guinness

Aya hal sanés anu tiasa sacara gembleng tradisi dina cara hirup Irlandia. Upami anjeun sumping ka Dublin anjeun moal sono kana Temple Bar, dimana anjeun tiasa ngaraosan pub Irlandia anu khas, tempat pikeun nikmati musik, paguneman sareng tangtosna Guinness anu saé, kaunggulan bir tara.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*