Tradisi langka di dunya

Sareng nalika anjeun mikir yén dunya mangrupikeun tempat anu langkung normal tibatan waktos sanés, anjeun sadar yén éta henteu, yén masih aya tradisi, adat, hal-hal anu anéh ... Naha mungkin? Sumuhun, sarta sanajan kuring anggap yén unggal jaman boga sorangan, lolobana daptar urang kiwari asalna ti jaman baheula.

Kumaha bae, loba ieu tradisi langka di dunya, geus salamet tina ujian jaman jeung terus dipraktékkeun kiwari. Naha aranjeunna bakal langkung lami? Saha anu terang!

The Mari Lwyd

tradisi ieu Éta Welsh sareng éta khas Natal. Kalawan ngaran ieu dipikawanoh has hiasan tina tangkorak kuda. Leres, abdi henteu terang naon hubungan kuda sareng Natal, tapi éta kumaha éta. Sareng saolah-olah tangkorak kuda anu dihias, nyalira, sanés hal anu pikasieuneun, eta disimpen dina sapu ditutupan giliran ku lambar jeung lonceng nu ngagantung tina beuheung jeung sora, sora...

Sumuhun, sigana dicokot tina carita horor tinimbang keur adat Natal. Atoh, naon anu dilakukeun ku inohong ieu buka panto ka panto jeung tangtangan jalma nyanyi salaku grup. Idena nyaéta pikeun ngahijikeun grup sareng gaduh kompetisi.

Sigana tradisi langka ieu di Wales dimimitian dina abad ka-XNUMX, tapi teu aya anu terang kumaha, dimana, kunaon ...

Tomatina

Tradisi ieu langkung akrab ka urang sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling kacau. dina tomat Valencians nyandak bagian dina tarung tomat massal. Pasini téh di Bunol jeung tinimbang snowballs dieu tomat ferociously dialungkeun, loba tomat. Ieu sohor on Rebo panungtungan Agustus.

Jalma tungtungna ditutupan ku potongan tomat sareng jus, sareng aya bau! Éta adegan surreal. Tomat anu dianggo dina pésta ieu dipelak khususna pikeun tanggal sareng langkung mirah tibatan varian anu sanés. Ti mana asalna tradisi ieu? Aya seueur téori tapi pastina aranjeunna henteu acan mutuskeun.

Hiji nyebutkeun yén sababaraha nonoman mimiti ngalungkeun tomat ka saurang lalaki anu keur nyanyi di alun-alun, nu sejen tomatina Devi ngajurung manéhna, karakter Turiasonian ti Cipotegato atanapi Tomatada, anu lumangsung di Zaragoza, sanajan éta tradisi béda.

Sigana nu El Devi mutuskeun pikeun mindahkeun Tomatada mun Buñol sarta hiji hal ngarah ka sejen tur jadi kami ... Jeung versi sejen, salah sahiji nu pang populerna, nya éta dina 1945, dina parade tradisional Giants jeung Big-heads. pésta karnaval, anu henteu miluan mimiti ngalungkeun tomat di alun-alun. Ku '70s, hal éta leuwih diatur sarta di 1980 Déwan Kota campur jeung ngatur sagalana.

Ngalungkeun huntu nu murag kana hateupna

Ieu mangrupikeun tradisi anu jarang anu diturunkeun tina anu kasohor pisan di sakuliah dunya sareng anu parantos nyebrang budaya sareng henteu ngabédakeun ékonomi. Kaleungitan huntu orok anjeun nalika murangkalih mangrupikeun pikasieuneun sareng seueur pisan kusabab Tooth Goblin, sanés?

Lamun anak leungiteun huntu, manéhna nyimpen eta dina bantal jeung lamun manéhna bangun aya duit tinimbang huntu. Tapi naon kajadian lamun aya krisis ékonomi sareng teu aya koin? éta kajadian di Yunani taun 2008. Ku kituna kolot Yunani ngawartoskeun barudak yén tinimbang nempatkeun huntu fallen handapeun bantal, maranéhanana kudu maledog ngaliwatan hateup imah.

Aduh huntu, teu boga duit.

Larangan ngagunakeun mangsi beureum

ieu tradisi di Koréa Kidul. Ieu has di dieu éta ngaran pribadi teu ditulis dina mangsi beureum.

Sigana mah adat ieu asalna tina kanyataan yén ngaran mayit nyaéta hiji anu ditulis beureum, jadi nulis eta nalika jalma hirup ... well, éta sial.

tarung onta

Ieu tradisi turki nu dua onta kapaksa silih tarung. Adu sato geus ilahar di mana-mana, sato rupa-rupa sarta kadangkala aya hayam jalu atawa anjing atawa banteng atawa kangguru...

Tapi di Turki tarung antara onta geus jadi populér sabab tétéla maranéhna teu sato nu loba ngarugikeun silih, sanajan maranehna ngalakukeun. eta mangrupakeun tontonan visual hébat.

Pop kalapa dina sirah jalma

Tradisi ieu lumangsung di India sarta mangrupa bagian tina ritual pisan lila-ngadeg di kidul nagara. Éta bahaya? Tangtosna, tapi tahayul ekstrim hartosna éta henteu tiasa ditinggalkeun, bahkan dina waktos India aya dina kakawasaan Inggris.

The devotees of Hindu indit ka Gerbang Bait Allah jeung pandita mesek kalapa dina batok masing-masing minangka tanda ka dewa, nanya kaséhatan alus tur sukses. Sigana teu acan aya anu maot sareng lalaki-lalaki éta leumpang jauh sadayana ...

festival endog orak-arik

tradisi nyaéta di Bosnia sareng éta aya hubunganana sareng awal musim semi. Di dieu, usum ieu taun dimimitian ku upeti anu disebut Cimburijada. Dina dinten mimiti musim semi, a jumlah badag endog scrambled dina cai mancur badag, di taman deukeut walungan.

Poé éta jalma datang jeung indit sarta méakkeun ampir sakabéh poé di dinya, ngabogaan barbecue jeung ngarasakeun cai. Dimana di Bosnia festival endog ieu lumangsung? Dina Zenica.

Buang kayu manis dina ulang taun ka-25

Nalika anjeun 25 taun, di Dénmark, aranjeunna ngalungkeun kayu manis ka anjeun. Tradisi ieu geus sababaraha taun heubeul tur henteu masalah lamun anjeun lalaki atawa awéwé, mun anjeun ngancik 25 sarta masih single, aranjeunna buang cai dina anjeun lajeng nutupan anjeun kayu manis ti sirah nepi ka toe.

Éta sigana sapertos hukuman tapi éta omong kosong kalayan ratusan taun ayana.

Polterabend

Éta naon a tradisi Jerman rada unik ti umumna Ieu lumangsung hiji poé saméméh kawinan. Dina pésta gedé, babaturan jeung kulawarga ngumpul di hareupeun imah panganten awewe jeung panganten lalaki urang jeung aranjeunna buang sagalana di lantai: piring, vases, ubin, naon bae anu ribut. Ide téh pikeun narik alus tuah.

Sakali naon anu dialungkeun rusak, panganten awewe jeung panganten lalaki ngabersihan up mess babarengan salaku nurun tina persiapan pikeun kahirupan hareup babarengan.

Nu ngegel

Ieu mangrupakeun tradisi Méksiko ogé dipikawanoh, tapi anjeun terang yen eta boga asal na di nagara Amérika ieu? Ieu téh mangrupa tradisi Natal di mana anak ultah geus leungeun maranéhna dihijikeun tukangeun maranéhna nalika maranéhna nyokot kacamatan mimiti saréat ultah. Lajeng, wham! aranjeunna smash huluna maranéhanana ngalawan dessert nu salaku tamu ngagorowok "Ngegel! Cicing!"

perang jeruk

Tradisi ieu Italia sarta lumangsung di Ivrea. Sagampil tomat dialungkeun di Buñol, jeruk dialungkeun di dieu. Iraha? Di MardiGrass. Pangeusina dibagi jadi salapan regu jeung pakéan nepi ka indit ka perang sabab poé saterusna maranéhanana baris ngalungkeun jeruk pikeun ngaleungitkeun sesa grup.

Asal muasal tradisi ieu teu dipikawanoh, tapi undoubtedly salah sahiji gelut dahareun pangpentingna sarta kawentar di Italia.

Amputasi ramo salaku tanding

ieu Éta adat suku Dani di Indonésia. Di dieu, nalika awéwé leungit hiji dipikacinta, benang dihijikeun sabudeureun phalanx panungtungan ramo nepi ka motong kaluar sirkulasi, lajeng anggota kulawarga, lanceukna atawa baraya amputates eta, cauterizes pikeun nyegah inféksi, sarta ngeureunkeun perdarahan.

Ku prosedur ieu ngalambangkeun nyeri anu dirasakeun nalika jalma anu dipikacinta maot.

Kami parantos ngalegaan seueur, tapi tanpa ragu Aya seueur deui tradisi langka anu tinggaleun di dunya: luncat orok di Spanyol, salametan monyét di Thailand, ninggalkeun piring kosong dahareun salaku simbol yén éta ngeunah, suku lotus Cina kuna, spanking tina imbit di Républik Céko unggal Easter Senén pikeun ngaronjatkeun kasuburan awéwé, perayaan oray di India, ngubur sarden di Spanyol, festival henna di nagara Muslim, haka di Selandia Anyar ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*