Garachico, tragedi sareng pariwisata

Tenerife Mangrupikeun salah sahiji Kapuloan Kanaria, panggedéna sareng paling padumukan diantarana. Di dieu, di basisir, mangrupikeun kotamadya Garachico. Mangrupikeun situs anu saé, kalayan seueur gedong lami sareng kolam renang alam anu narik wisatawan pikeun mikaresep mandi anu saé.

Sejarah nyarios yén hiji dinten di 1706 gunungapi Trevejo bitu sareng ngancurkeun palabuan, anu paling penting di Pulo Jawa antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, ngahijina antara Amérika sareng Éropa. Zaman emas di kota réngsé, tapi tahap anu sanés bakal dimimitian engké sareng dinten ayeuna tiasa disebatkeun yén éta salah sahiji kota anu paling menawan di Tenerife.

Garachico

Kota didirikeun taun 1496 ti panangan bankir Genoa anu namina Cristóbal de Ponte. Teras éta ngembangkeun port penting na dimana aranjeunna angkat, ngaitkeun Amérika sareng Éropa sareng anggur sareng gula, seueur kapal.

Letusan gunungapi éta sanés mangrupikeun hiji-hijina tragedi kota sabab di abad sateuacanna longsor maehan saratus jalma sareng karagutan puluhan kapal, tapi tanpa diragukeun gunung seuneuan bakal ngarobah sajarah kota salamina. Lava ngumbah ampir sakumna kota sareng nutupan palabuan sahingga taun perdagangan emas réngsé tapi ... lava anu sami anu ngancurkeunana ogé ngawangun anu anyar: puddles, pools alami.

Ayeuna kolam renang alam ieu dipikaterang ku nami Caleton sareng narik wisatawan sareng wisatawan. Aranjeunna, sasarengan sareng kota lami, jalan-jalan cobbled, gedong-gedong sareng gereja-gereja baheula, ngajantenkeun Garachico tujuan anu indah sareng éndah pikeun didatangan di Tenerife.

Garachico ngagaduhan seueur tangkal pinus, bentang gunung sareng gawir anu misahkeun lingkungan kota sareng pusat bersejarah. Pikeun jalan anu bersejarah nyaéta di taun 1994 dinyatakeun Aset Minat Budaya sareng ti saprak sateuacanna, ti saprak 1916, éta Villa y Puerto, numutkeun paréntah Raja Alfonso XIII.

Pariwisata Garachico

Hayu urang ngobrol ngeunaan Objek wisata Garachico. Mimiti kami nyarios yén éta ngagaduhan seueur gedong sajarah janten diantarana urang tiasa namina Imah di Ponto, agam menawan sareng jeruk anu kagungan kulawarga pendiri kota. Tanggalna ti abad ka-XNUMX sareng sanaos seuneu musnah, éta diwangun deui sareng ayeuna éta mangrupikeun hotél janten anjeun tiasa cicing di dinya.

La DPR Mills Éta henteu sanés mangrupikeun hiji-hijina pabrik tipung anu tetep aya dina kotamadya. Éta henteu gampang ditingali, éta lumayan henteu diperhatoskeun kusabab éta henteu di tingkat jalan tapi sakedik handap, tapi upami anjeun resep vulconology anjeun tiasa jalan-jalan sabab tetep pameran ngeunaan hal ieu. Aya deui pabrik, enya, tapi sirna dina abad ka-XNUMX.

La Istana Imah tina Jumlah La Gomera, ogé katelah Rumah Batu, gaduh sakumna permukaan batuan kulawu sareng panto kai anu saé. Éta diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX sareng sacara alami kedah disimpen deui saatos gunung seuneuan bitu. The Imah tina Marques de la Quinta Roja Éta ti akhir abad ka-XNUMX teras marquis munggaran ngarobihna. Biasana janten bumi biarawati Franciscan sareng ayeuna éta mangrupikeun asrama désa ilahi.

Wangunan sajarah anu sanésna nyaéta Benteng San Miguel, maréntahkeun diwangun dina 1575 ku Raja Felipe II, salaku pertahanan ngalawan kamungkinan serangan. Wangunan anu tahan serangan lahar nyaéta Biara Fransiskanis Conventists taun 1643. Éta ogé éléh kahuruan sareng badai laut di tengah abad ka-XNUMX. Éta mangrupikeun hiji-hijina biara di Garachico anu salamet dugi ka ayeuna.

Wangunan sanés anu sifatna religius nyaéta Biara Dominika Santo Domingo. Éta disimpen tina amukan gunungapi ku tempatna janten gembleng, sareng balkonna. Ayeuna damel salaku musium seni kontemporer, éta ogé auditory kota sareng tempat pikeun manula. Aya ogé anu Garéja Indung Santa Ana jeung Padepokan San Roque.

Salian ti harta karun arsitéktur sareng sajarah ieu, ayeuna jalma-jalma sumping ka Garachico katarik ku kolam na, kolam renang na, na kolam renang alam. Naon anu disebut El Caletón. Situs basisir anu khusus ieu anu dianggo ayeuna dibentuk tina bitu gunung seuneuan di 1706. Nalika lava tinggaleun kota, éta nuluykeun jalan ka laut sareng nalika dugi ka dinya nyiptakeun kolam renang alam ieu bentukna henteu teratur sareng aneh. .

Dina usum panas aranjeunna ngeusi wisatawan anu kabur tina panas. Cai na umumna tenang tapi masih sagara maka upami lautna robih anjeun kedah ati-ati ku ombak anu héran. Sakali anjeun bérés ngaleueut terasrasakeun cai anjeun tiasa nyobian gastronomi lokal dumasar kana lauk anu ditawarkeun di seueur réstoran di daérah éta. Lauk lokal sareng kentang al mojo, piring anu pangsaéna.

Dina usum panas Garachico janten populer pisan, tapi éta ogé nalika aya pihak lokal siga anu San Kamuning, ziarah anu lumangsung tanggal 16 Agustus, salah sahiji anu pang populerna di Kapuloan Kanaria. Aya ogé anu Perayaan anu ngagurilap pikeun ngahargaan ka Kristus Rahmat, anu ngan ukur diatur unggal lima taun, dimana jalan-jalan dihias ku kembang kertas sareng aya pelampung anu ngalangkungan jalan-jalan. Festival ieu antara 31 Juli sareng 1 Agustus sareng momen anu paling penting nyaéta Fuegos del Risco.

Anu salajengna Seuneu Risco Aranjeunna aya di 2020 sareng upami anjeun hoyong ningali anu hébat tong sono aranjeunna sabab masarakat Garachico ngalungkeun bola seuneu tina luhur gawir. Bola ieu nuturkeun jalan anu dituturkeun lava ti gunungapi ka laut dina 1706. Éta cara pikeun ngagungkeun atanapi émut yén musibah anu tungtungna janten magnet wisata kota.

"Maha Suci dina kasusah", éta motto Garachico, sareng saatos nyéépkeun sababaraha dinten di dieu kahartos.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*