Trieste

Trieste naon anu kedah ditingali

Trieste mangrupakeun kota anu khas, anu perenahna di beulah kalér Italia, nyanghareup ka Laut Adriatik sareng tepung wates sareng Slovenia. Éta ibukota daérah Fruili-Venezia Giulia. Kota ieu mangrupikeun pot lebur tina budaya anu beragam, kumargi di Itali, salengkah jauh ti Slovenia sareng mangrupikeun bagian ti Kakaisaran Austro-Hongaria. Sanaos henteu acan sanggup ngaluarkeun popularitas kota-kota Itali anu sanés, éta mangrupikeun tempat anu pantes ditingali.

ieu kota didatangan ku seueur kapribadian sapertos James Joyce atanapi Ernest Hemingway. Mangrupikeun kota anu saé, anu katingalina mereun sareng mikaresep iklim anu saé, kecuali nalika bora anu kawéntar, angin anu kenceng anu nembongan ngan ukur sababaraha kali dina sataun. Urang bakal terang sakedik deui ngeunaan kota Trieste anu khas ieu.

Istana Miramare

Istana Miramare

Kastil anu saé ieu diwangun dina abad ka-XNUMX sareng perenahna di lokasi anu éndah, nyanghareup ka Laut Adriatik. Puri ieu didirikeun pikeun Archduke Maximilian ti Hasburg sareng pamajikanana Charlotte ti Bélgia. Tétéla aya hiji legenda yén saha waé anu nyéépkeun panjang dina tembok na bakal tungtungna maot prématur sapertos Archduke. Bisi kumaha, dina hal ieu urang ngan ukur bakal ngadatangan pondok, sanaos urang moal sono ka tempat anu saé ieu. Warna bodas batu ngabandingkeun sareng héjo sawah sakurilingna sareng biru laut, kumargi éta di enclave anu ideal. Pikeun ningali éta di jero anjeun kedah mayar jalan asup, tapi di luhur sadaya kebon sareng pandanganana pantes.

Alun-alun Unit

Piazza della Unita

Parantos di tengah Trieste urang tiasa angkat ka Piazza della Unità, tempat anu paling sentral. Di alun-alun anu lega sareng éndah ieu urang tiasa ningali sababaraha istana sapertos Istana Komunal, Istana Pamaréntah, Istana Pitteri, Imah Stratti sareng Istana Modello antara séjén. Sadaya gedong ieu masihan pasagi ieu gaya elegan sareng unik. Di Palazzo Stratti urang tiasa mendakan salah sahiji kafe anu paling khas di kota ieu, dimana ogé aya sababaraha anu dipikaresep. Di sababaraha jalan caket dieu kami ogé bakal mendakan kantor wisata dimana anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi langkung lengkep ihwal tempat-tempat anu dipikaresep di Trieste. Aya alun-alun sanés anu ogé tiasa didatangan di kota sapertos Plaza de la Borsa atanapi Plaza Goldini, sanaos henteu pentingna sapertos ieu.

San Giusto

Katedral Trieste

Normalna nalika urang nganjang ka kota urang hoyong ningali bagian sajarah na, tempat anu paling otentik. Nya, di Trieste daérah ieu San Giusto. Dina bagian ieu urang tiasa ningali katedral kota, ti abad ka-XNUMX, kalayan jandéla kembang mawar bodas anu has di façade. Di gigireun katedral nyaéta Castillo de San Giusto, dina énklave anu ideal pikeun pandanganana. Kiwari éta dijantenkeun tempat paméran sareng gudang senjata sareng musium.

Téater Romawi

Téater Romawi

Sakuliah Italia anjeun tiasa mendakan tempat-tempat milik Kakaisaran Romawi, anu lumangsung sababaraha abad sareng gaduh perluasan anu saé. Hurung Trieste moal mendakan téater Romawi ieu ti abad ka-XNUMX Maséhi. C. dugi ka abad ka-XNUMX, kusabab penggalian di daérah éta. Ieu ngajaga éta dina kaayaan anu cukup saé. Dinten ieu sésa-sésa ieu tiasa ditingali jelas di tengah jalan, sanaos aranjeunna diisolasi pikeun pelestarianana.

Kafe bersejarah lawas di Trieste

Kafe di Trieste

Trieste mangrupikeun kota anu menonjol pikeun janten tempat politikus sareng inohong budaya. Éta sababna aya seueur kafe bersejarah éta Aranjeunna ogé kéngingkeun gaya jalma-jalma ti Wina, nawiskeun sababaraha jinis kopi sareng manisan. Dinten ieu kafe-kafe lami ieu masih dipikaresep ku anu datang ka kota kumargi seueur diantarana bersejarah. Sababaraha hal anu kedah didatangan ku urang nyaéta Café San Marcos, Café Torinese atanapi Café Tomaseo.

Musium Trieste

Di kota ieu aya sababaraha musium anu tiasa pikaresepeun. Museum Sejarah Sejarah sareng Seni Civic sareng Ortho Lapidary nawarkeun kami potongan-potongan arkeologi lokal anu nyaritakeun ngeunaan sajarah kota. Salaku tambahan, urang tiasa ningali kumpulan budaya anu sanés sapertos urang Maya atanapi urang Mesir. Sapertos di seueur kota sanésna aya musium Sejarah Alam, dimana urang ogé bakal mendakan Perpustakaan Civic sareng Museum Joyce. Di sisi anu sanésna, urang ngagaduhan Museum of Oriental Art khusus pikeun budaya Cina sareng Jepang atanapi Museum Revoltella anu mangrupikeun galéri seni modéren.

Risiera di San Sabba

Risiera di Trieste

Ieu kunjungan penting pikeun nilai sajarah na. Risiera di San Sabba mangrupikeun hiji-hijina kamp konsentrasi Nazi di Italia sareng di jerona urang tiasa ningali seueur kajadian di dinya, katuangan pribadi para korban sareng diajar ngeunaan sajarah camp ieu. Dimana tempat mayit awak mayit, monumen didamel pikeun ngahargaan aranjeunna, pikeun émut aranjeunna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*