Masai Mara, tujuan safari

Masai Mara mangrupakeun hébat tujuan Safari sareng narik wisatawan ti sakumna penjuru dunya. Pikeun aranjeunna anu resep kana fauna ageung, teu aya kagiatan anu langkung saé tibatan ngalakukeun safari ngalangkungan bumi Afrika, handapeun cahaya panonpoe anu hurung sareng langit berbintang anu éndah dina wengi.

Masai Mara nyaéta dina kenya sareng mangrupikeun bagian tina daérah anu kawéntar, Taman Nasional Serengeti. Upami salah sahiji impian anjeun pikeun terang Afrika, maka dinten ieu urang bakal terang anu luar biasa ieu cagar alam.

Masai Mara

Sapertos anu urang carioskeun, éta di Kénya, di Narok County, sareng Éta dingaranan suku Maasai anu nyicingan ieu bagéan nagara sareng ku walungan Mara. Asalna, dina taun 60an nalika Kénya masih jajahan, éta ditunjuk salaku tempat perlindungan satwa.

Teras tempat suci éta diperluas kanggo ngaliput daérah sanés anu biasa dialihkeun sato antara Mara sareng Serengeti. Total nempatan ngeunaan 1.510 kilométer pasagi, sanaos baheula éta langkung ageung. Aya tilu daérah utama, Sekenani, Musiara sareng Segitiga Mara..

Cadangan dicirikeun ku na Flora sareng fauna. Flora ngagaduhan acacias sareng fauna, sanaos éta nyayogikeun sadayana cadangan, langkung pekat dimana cai na aya sareng anu aya di beulah kulon cagar. Di dieu dasarna hirup sato anu ngagaduhan kartu pos di Afrika: singa, macan tutul, gajah, kebo sareng badak. Aya ogé hyénas, kuda nil sareng cheetah sareng tangtosna, wildebeest. Aya rébuan diantarana.

Urang tambihan gazelles, zebras, jerapah sareng ratusan spésiés manuk. Sareng naon anu tiasa dilakukeun wisatawan dina cadangan? Nya, Masai Mara mangrupikeun tujuan wisata paling populér di Kénya khususna sareng Afrika umumna. Kunjungan biasana kentel dina Segitiga Mara anu mana satwa paling loba.

Daérah ieu aya dina jangkungna 1.600 méter sareng ngagaduhan usum hujan anu mana ti bulan Nopémber dugi ka Méi, kalayan puncak curah hujan antara Désémber sareng Januari sareng antara April sareng Méi. Usum garing nyaéta ti bulan Juni dugi ka Nopémber. Suhu maksimum sakitar 30º C sareng minimum sakitar 20º C.

Ka Segitiga Mara diaksés ku dua landasan pacu salawasna kabuka, henteu masalah cuaca. Éta nyaéta Mara Serena sareng Kichwa Tembo. Jalan aksés utama nyebrang Narok sareng Gerbang Sekenani. Di daérah ieu aya tawaran akomodasi.

Upami anjeun gaduh artos, aya akomodasi anu mahal, sapertos Mara Serena anu nawiskeun 150 ranjang anu raoseun atanapi Camp Little Gubernur, kalayan 36 ranjang méwah. Dua akomodasi ieu mangrupikeun hiji-hijina anu aya dina Triangle Mara. Di periphery aya Mpata Club, Olonana, Mara Syria, Kilima Camp sareng Kichwa Tembo.

Wayah pangsaéna taun pikeun ngajalankeun safari nyaéta antara Juli sareng Oktober, dina waktos hijrah. Dina awal bulan Nopémber sareng Fébruari ogé aya adegan alam anu saé, tapi upami anjeun tiasa angkat dina sasih-bulan éta langkung saé. Teras biasana aya perjalanan mobil nalika wengi, kunjungan ka kampung Maasai pikeun diajar ngeunaan budaya kota ieu, penerbangan balon, tuangeun di handapeun bintang ...

Masai atanapi Maasai mangrupikeun salah sahiji suku lambang Afrika. Suku nomaden ieu sacara tradisional didaptarkeun pikeun ngangon sareng kasohor pisan ku pakean beureum tradisional sareng shukas warna-warni, hiasan awakna. Budaya Afrika sareng fauna Afrika, gabungan anu pangsaéna nalika mikirkeun ngeunaan safari.

Mikir teras tentang safaris, cadangan nawiskeun salah sahiji pangalaman anu pangsaéna sabab sakumaha anu urang nyatakeun éta ngagaduhan sadaya sato lambang buana. Jalma-jalma Big Five ngajantenkeun usum migrasi, Juli dugi ka Séptémber, kana Big Nine, tapi pastina, safari mangrupakeun hébat iraha waé. Ayeuna Aranjeunna parantos nyandak reservasi pikeun safari 2021 sareng 2022, ti mirah dugi ka méwah.

Safari ieu tiasa ku darat atanapi ku pesawat. Safari jalan téh populér pisan sareng umumna ngamimitian sareng tungtung di Nairobi. Jelas, dina 4 × 4 kendaraan atanapi di minibus. Wisatana antara Nairobi sareng Masai Mara butuh waktos antara lima sareng genep jams, gumantung kana daérah mana anu anjeun badé cicing dina cadangan. Kauntungannana ngadamel safari jenis ieu nyaéta langkung mirah tibatan safari pesawat sareng anjeun tiasa ningali bentang Kénya di jalmi kahiji sareng caket pisan. Kalemahanana nyaéta anjeun angkat ka darat ...

Harga? harga beda-beda gumantung kana lilana perjalanan, tapi safari ku rute, versi ékonomi, tina 400 dugi ka 600 dolar; versi panengah dugi ka $ 845 sareng versi méwah dugi ka $ 1000.

Pikeun safari opat dinten, harga mimitian ti $ 665 sareng dugi ka $ 1200 (versi panengah), dugi ka perjalanan méwah anu tiasa dugi ka $ 2600. Safari lima dinten antara $ 800 sareng $ 1600 sareng sajabina, dugi ka safari tujuh dinten. Minggu safari gaduh harga kirang langkung sami sareng lima sareng genep dinten perjalanan, janten upami anjeun gaduh waktos saminggu saéna raoseun.

Ayeuna kalayan hormat ka kapal terbang safaris atanapi Ngalayang Safaris, aranjeunna merenah pisan sabab ku pesawat anjeun gabung sareng Nairobi sareng Masai Mara dina hiji jam. Aya penerbangan dua kali sapoé sareng upami anjeun angkat énjing-énjing anjeun sumping di kemah nalika tuang siang. Taripna? Safari dua dinten biaya pesawat antara $ 800 sareng $ 950, safari tilu dinten antara $ 990 sareng $ 1400 sareng safari opat dinten antara $ 2365 sareng $ 3460.

Naha anjeun milih hiji jinis safari atanapi anu sanés, kendaraan anu dianggo di darat aya dua jinis, anu sah: Toyota Landcruiser jip sareng minibus. Duanana ngagaduhan hateup anu tiasa dibuka pikeun merhatoskeun lahan-lahan Afrika sareng duanana ogé ngagaduhan radio anu tiasa komunikasi sareng para parkers. Tawaran akomodasina rupa-rupaÉta sadayana gumantung kana anggaran, anjeun gaduh kemah anu lima bintang sareng anu saderhana sanésna sareng bahkan imah kontribus pribadi.

Janten dasarna safari di Masai Mara Reserve tiasa kalebet numpak jip, penerbangan balon, ngadatangan désa Masai, hiking, tunggang kuda sareng tuang romantiss handapeun béntang di tempat kemah. Éta terang sareng ningali sato sareng bentang Afrika langsung.

Hiji inpormasi terakhir, fee dibayar pikeun nuliskeun cadangan Éta bakal gumantung kana tempat akomodasi anu anjeun pilih ayana. Upami anjeun cicing di jero, lawangna 70 dolar per déwasa salami 24 jam sareng 430 pikeun barudak di handapeun umur 12 taun. Upami tibalik, anjeun cicing di luar cadangan utama, jalan asupna hargana $ 80 salami 24 jam sareng $ 45 per anak.

Laju ieu dilarapkeun ka sisi Narok sareng Konservasi Mara, di koridor kulon cadangan. Kabeneran biaya ieu kaasup kana harga akhir safaris.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*