Tujuan: Uni Émirat Arab

Ti waktos ka bagian ieu di Timur tengah Kakuatan parantos muncul anu kabeungharan ageung na asalna tina emas cair urang, anu ngajantenkeun dunya buleud-buleud sakedap: minyak. Kuring nyarios ngeunaan Uni Émirat Arab.

putera tujuh emirat jalma-jalma anu ngawangun nagara daulat ieu sareng dinten ieu urang bakal émut sakedik carita na, ti gurun dugi ka kabeungharan, sareng kemungkinan wisata yén aranjeunna nawiskeun kami dinten ieu. Perjalanan ka semenanjung Arab, pernahna tanah gundukan sareng suku, dinten ayeuna mangrupikeun bumi gedung pencakar langit sareng artos.

Uni Émirat Arab

Aya tujuh emirat anu ngawangun nagara ieu: Dubai, Sarja, Umm al-Qaywayn, Fujairah, Ajman, Abu Dhabi sareng Ras al-Khaimah. Sapertos sareng Afrika, kakuatan Éropa seueur hubunganana sareng formasi geopolitik di daérah éta. Penjelajah Portugis sumping ka dieu dina abad ka-XNUMX, milari sareng muka rute ka Asia. Teras, dina abad ka XNUMX sareng XNUMX, urang Inggris anu ngajantenkeun Teluk Pérsia salaku hub penting dina rute padaganganana.

Di hiji sisi urang Éropah, hoyong pisan muka perdagangan, di sisi anu sanés klan Arab kaayaan sababaraha rupa sabab salian ti Éropah aya di daérah Kakaisaran Ottoman sareng Kakaisaran Persia sareng naha henteu, bajak laut. Kami parantos terang éta urang Inggris Aranjeunna lumayan saé dina ngadominasi dunya, janten dina abad ka-XNUMX aranjeunna ngadegkeun protéktorat di daérah ayeuna emirat.

Ku ngadaptarkeun perjanjian sareng kapala lokal, éta Perjangjian Laut Umum di 1820 anu nyatakeun yén Arab bakal nguasaan bajak laut. Tilu puluh taun ka pengker teh Perperual Maritime Truce anu ngamungkinkeun kapal Inggris ngorondang di sisi basisir. Teras Inggris angkat tina pigeulang kana siku sareng kahontal dina 1892 di Pasatujuan Eksklusif numana urang Arab henteu ngagaduhan hubungan sareng kakawasaan anu sanés sareng Karajaan Inggris masihan aranjeunna salaku pertahanan teritorial sareng preferensi perdagangan.

Kami nyarioskeun ngeunaan klan Arab anu nalika éta henteu kantos ngupingkeun tambang emas tempat aranjeunna ngalih. Janten aranjeunna ngan ukur nyarumput, ngala lauk sareng ngumpulkeun mutiara. Ngan saatos Perang Dunya Kadua anu kebon minyak jeung gas munggaran. Booming ieu ngan dimimitian. Perang réngsé sareng Kakaisaran Inggris ditingalkeun sahingga nagara-nagara mimiti negosiasi kamerdekaanna.

Inggris mundur di 1968 sareng emirat kumpul ningali kumaha aranjeunna teraskeun. Dubai sareng Abu Dhabi patepung sareng ngundang pelindung Bahrain sareng Qatar. Pertentangan sasarengan anu mana kulawarga Arab bakal janten panyabab nyababkeun aranjeunna pisah, tapi di 1971 Uni Émirat Arab lahir, federasi anyar genep anggota. Ras al Khaima henteu aya dina waktos ayeuna sabab ngagaduhan paséa téritorial anu tangtu sareng kaisar Sarja, tapi éta ngagabung sataun saterusna.

Éta nyaéta Syekh Abu Dhabi, Zayed bin Sultan al Nahayan, anu nyepeng kalungguhan salaku presiden ti 1971 dugi ka pupus dina 2004. Anjeunna sareng inisiatipna ngagaduhan hutang modéren kaayaan nagara sareng kasaimbangan kakuatan antara tujuh saderek karajaan, anu henteu gampang. Gandeng sareng petrodollars, Uni Émirat Arab ngahiji a prosés modérnisasi gancang pisan dina '90an sahingga tukang angon, bajak laut, sareng pamayang mutiara janten palaku géopolitik anu beunghar sareng pangaruh.

Uni Émirat Arab ayeuna

Sapertos sareng Uni Éropa henteu sadayana emirat sami. Aya bénten ékonomi sabab kebon minyak henteu disebarkeun sacara merata. Salaku conto, Abu Dhabi konsentrasi ampir 90% sareng Dubai 5% diantarana. Ogé, dua nagara bagian ieu ngagaduhan maskapai nyalira ngarah ngagaduhan rute padagangan anu penting. Dua diantarana ngagambarkeun 83% PDB, jadi lima emirat pangleutikna gumantung ka aranjeunna ngalangkungan pajak féderal.

Tapi éta gampang pikeun nyandak tujuh emirat dina hiji nagara? Henteu seueur teuing. Konstitusi ditandatanganan di 1971 sareng diayakeun dugi ka 1996, sanaos éta sanés awalna maksudna. Di dieu éta ditetepkeun yén ibu kotana nyaéta Abu Dhabi sareng ku papanjangan éta emir na anu kapala nagara. Teras, konstitusi nyarioskeun ngeunaan ngahijikeun sababaraha sistem penting dina hiji nagara: pajak, fiskal, pendidikan, kaséhatan ... Salaku tambahan kana sistem yudisial umum sareng angkatan bersenjata.

Ayeuna, ngan Ras al Khaima sareng Dubai anu gaduh pengadilan nyalira sareng aranjeunna parantos didirikeun kakuatan pakarang nagara Éta diantara anu pangkuatna di daérah éta. Sadayana dikawasa ku Déwan Agung Féderal anu patepung opat kali dina sataun. Sadayana émir angkat ka déwan ieu sareng menteri diangkat atanapi anu diratifikasi, jabatan didistribusikeun, undang-undang sareng anggaran dibahas. Présidén nunjuk éksékutipna nyalira, tapi tetep ngémutan sadaya emirat.

Naha aya pamilihan umum di Uni Émirat Arab? Sababaraha Pamaréntah ngagaduhan naséhat hukum Déwan Nasional Federal, anu diwangun ku 40 anggota, ti tujuh kaisar, anu sawaréh kapilih dina pamilihan umum. Ngan ukur ngan ukur langkung 300 rébu urang tiasa milih sareng aranjeunna dipilih ku Panitia Pamilihan Nasional anu nganggap séks, umur, latihan sareng tempat cicing.

Janten, contona, dina pamilihan umum taun 2006, anu mimiti, ngan 6 rébu awéwé sareng lalaki anu miluan. Ayeuna jumlahna langkung ageung sareng di 2011 aranjeunna parantos 130 rébu sareng 300 rébu di 2019.  Sareng para wanoja? Saeutik pisan sora sareng dina pamilihan umum taun kamari aya sakitar 180 anu kapilih dina sababaraha jabatan, sanaos ngan tujuh anu tiasa ngalakukeun éta. Nyaéta, aya tujuh awéwé dina Déwan Nasional Federal.

Kabeneran aya nu syariah, Hukum Islam, nyaéta naon ngendalikeun sareng kaayaan kahirupan sosial politik di nagara éta. Sanaos unggal émirat ngagaduhan gelar otonomi, henteu aya anu tiasa ngalawan pamaréntah féderal, didominasi ku Islam. Aya kabébasan agama, tapi hiji-hijina anu tiasa mujudkeun dirina sacara umum nyaéta Islam.

Saha waé anu parantos ningali film dokumenter ngeunaan Uni Émirat Arab atanapi salah sahiji nagara bagian na terang yén aya dua kanyataan: jalma beunghar sareng jalma miskin. Anu terakhir langkung ti naon waé pagawé asing didaptarkeun pikeun industri konstruksi. India, Pakistan, Bangladeshi jalma anu ningali kabeungharan batur dina jarak anu pondok. Ieu hususna aya di Abu Dani, Sarja atanapi Dubai, pusat kota utama kalayan jumlah penduduk anu pangageungna.

nu emiratis aranjeunna ngawakilan 11% penduduk lokal, sajuta jalma. Diperkirakeun yén 34% diantarana umurna kirang ti 25 taun sareng nampi bantosan ageung ti nagara. Teras aya anu sanésna pagawé asing, kalayan padamelan terampil, Anu kéngingkeun artos anu saé. Seuseueurna dina sektor energi.

tungtungna, Naon hubungan Émirat sareng sakumna dunya? Kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun nagara Arab katilu anu ngagaduhan hubungan diplomatik sareng Israel, sareng éta henteu sakedik. Tina ieu anjeunna ngagaduhan posisi sanés dina konflik Paléstina sareng ngalawan Iran. Nyatana, anjeunna gaduh sengketa sareng Iran ngeunaan sababaraha pulau anu diklaim UAE pikeun dirina sorangan di Selat Omuz sareng ogé nuduh éta ngamajukeun oposisi internal ku agitasi minoritas Syiah.

putera Dubai sareng Abu Dhabi anu kapten kawijakan luar nagari nagara, aliansi ékonomi, kauangan sareng politik. Entong hilap éta téh sekutu bersejarah Amérika Serikat, ti saprak kamerdékaanna, sareng di dieu aya prajurit Amérika dikerahkan. Masalahna sareng Iran ogé parantos ngadeukeutkeun UAE ka Arab Saudi, nagara anu hoyong nuturkeun jejak kajayaan ékonomi tatangga na.

Uni Émirat Arab sareng pariwisata

Dina taun-taun ayeuna nagara parantos ngamuat tinta kana pariwisata, nyobian ngamangpaatkeun na iklim haneut, pulau-pulau buatanna sareng kamewahan kota-kota nas muncul ti gurun. Teu diragukeun jalma-jalma angkat heula ka Dubai, tempat anu sigana yén pendapatan pariwisata parantos ngaleuwihan minyak.

Di dieu wisatawan tiasa ngalaman sakedik kahirupan di gurun, sareng wisata di jip 4 × 4, peuting Arab antara bukit-bukit pasir sareng perjalanan untao, atanapi balanja atanapi kaluar bar di kahirupan wengi anu sibuk.

Kiwari, éta émirat Ras al Khaima sareng Umm al Quwain anu hoyong ngembangkeun ékonomi na sasarengan sareng wisata. Samentawis éta, Fujairah milarian ngajantenkeun palabuanna janten pusat perdagangan maritim, Sarja mangrupikeun ibukota budaya sareng pendidikan sareng Ajman janten pusat perkapalan sareng industri.

Anu tetep diperhatoskeun nyaéta naha sakali minyak béak, sakumaha biasana, nagara-nagara ieu bakal salamet.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*