Tujuan pikeun liburan romantis

Gambar | Dolors Joan Photography via Flickr

Naha anjeun mikir ngadamel liburan sareng pasangan anjeun? Éta mangrupikeun rencana anu ngahijikeun pisan kusabab pangalaman dibagi, tempat unik ditingali babarengan nalika urang cicing di hotél anu menawan sareng ngalaksanakeun kagiatan anu ngajantenkeun urang kaluar tina rutinitas. Maka saat-saat anu henteu terlupakan dijamin! Naon tujuan pikeun liburan romantis anu anjeun pilih? Teras, urang ngajukeun sababaraha hal anu béda pisan. 

caloil

Deukeut Laut Tengah, dina wates antara Catalonia, Valencia sareng Aragon sareng disumputkeun antara Maestrazgo, Bajo Aragón sareng kiduleun Tarragona Daérah Teruel di Matarraña aya, daérah anu ngingetkeun Tuscany Itali anu kawéntar kusabab bentangna almond, tangkal zaitun sareng pinus ogé kota abad pertengahan na kalayan pangaruh ti seni Gothic, Mudejar sareng Renaissance.

Pusat bersejarah Calaceite mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling dilestarikan di Teruel, ku sabab kitu éta dinyatakeun salaku Situs Bersejarah-Artistik. Rute pikeun nganjang ka kota ditenun ti Walikota Plaza na, ngalangkungan jalan-jalanna anu menawan dimana anjeun tiasa ningal bumi-batu gedung batu dihias ku balkon beusi, sababaraha garéja atanapi alun-alun sapertos Los Artistas.

Walikota Plaza mangrupikeun pusatna kota. Arcades na anu saé sareng aksés na handapeun léngkah katutupan menonjol. Dina arcade alun-alun nyaéta pasar sareng éta ogé tempat diayakeun sidang umum, acara heifer sareng tempat tatangga patepung dina rapat.

Gedung balai kota ti saprak abad ka-1613 sareng dina gaya Renaissance. Di lantai dasar éta ngagaduhan panjara sareng pasar lauk sareng di lantai hiji kantor-kantor kotamadya sareng aula paripurna kalayan pidato ti XNUMX. Éta ogé ngalaksanakeun sajumlah ageung gulung sareng dokumén sanés ti abad ka-XNUMX. Di palataran aya konci Gothic ti candi paroki lami, palang gothic lami anu dipindahkeun ti Plaza Nueva sareng lega ti satengah kadua abad ka-XNUMX.

Di Calaceite, kunjungan ka garéja paroki abad ka-2001 La Asunción ogé kedah, salah sahiji karya baroque paling relevan tina Matarraña anu diwangun dina sésa-sésa garéja Gothic lami Santa Maria del Pla ti mimiti abad ka-XNUMX abad sareng diménsi langkung alit. Di luarna, menara sareng fasad ku tilu panto menonjol tiang kolom Solomononic menonjol. Éta dinyatakeun salaku Aset Minat Budaya di XNUMX.

Gerbang Fez

Fez

200 kilométer beulah wétan Rabat ayana Fez, ibukota budaya sareng agama di nagara Alhauite sareng kota Warisan Dunya. Éta tempat anu saé pikeun liburan romantis sareng mendakan Maroko asli, parantos tiasa ngajaga tradisi sareng gaya hirupna dibandingkeun kota Maroko anu langkung turis sapertos Marrakech atanapi Casablanca.

Istana, candi, madrasah sareng témbok janten kasaksian ngeunaan jaman baheula anu mulya di Fez, kota kaisar kuno ti saprak Qarawiyn, universitas sareng masjid Koran, didirikeun dina abad ka-789. Kota anu sajuta satengah jalma parantos cicing sareng anu dibagi kana tilu bagian anu ngagambarkeun sajarah na: Fez el Bali (kota lami didirikeun taun XNUMX ku Idrís I) Fez el Jedid (diwangun dina abad ka-XNUMX ku Merinids ) sareng Kota Baru (diwangun ku Perancis ku jalan Hassan II salaku sumbu utami.)

Anu di Fez mangrupikeun madinah anu paling dilestarikan di dunya Arab sareng tugu hirup panggedéna di Maroko. Jaringan gang-gang ageung ieu ti abad ka-XNUMX sareng éta nyorot biru kobalt gerbang Bab Bou Jeloud ngalangkungan anjeun aksés ka bagian pangkolotna kota sareng tempat anu teu aya patalimarga, henteu aspal, atanapi gedung pencakar langit.

Hal anu paling disarankan nyaéta nyewa pituduh pikeun nunjukkeun ka urang sadayana Rahasia Fez kusabab éta henteu sami jalan-jalan di jalan-jalan labirinna tanpa tujuan tibatan dipandu ku jalma anu terang pisan Madinah.

Walungan di Porto

palabuhan

Dina 2017 éta dipilih salaku tujuan Éropa anu pangsaéna ku lembaga wisata Destinasi Pangsaéna Éropa ogé pikeun liburan romantis. Kota anu bogoh ka kota lami na, anu di 1996 dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya di 1996 ku UNESCO. Gambar anu urang sadayana kagungan Porto nyaéta sisi walungan na, kalayan parahu anu khas sareng imah-imah lami anu indah. Émutan anu teu tiasa hilap.

Ieu pastina mangrupikeun salah sahiji daérah paling hirup di kota anu raoseun anggur Port anu luar biasa sareng sababaraha masakan khas kota Portugis ieu. Nanging, jalan-jalan ngalangkungan pusat bakal ngamungkinkeun urang pikeun mendakan Istana Bursa Saham, Katedral atanapi stasiun karéta San Bento anu terkenal, diantara seueur tempat anu dipikaresep.

Kastil Iraha

Iraha

Ibukota Républik Céko ampir aya sadayana: éta éndah sareng murah. Nyatana, geulis pisan anjeun bakal mikir yén anjeun ngalamun dongéng, langkung ti cukup alesan pikeun nyandak jalan romantis ka Prague.

Sejarah kota ieu kagambar dina kaanekaragaman gedong lambang sareng tugu anu sumebar di juru-juru na. Naon kagiatan anu tiasa dilakukeun salaku pasangan? Ti klasik sapertos nyebrang Charles Bridge anu kawéntar dugi ka musna di kafe anu héran endah sareng kebon unik anu unik. Ogé nganjang ka kuartal Yahudi, Wenceslas Square, komplek monumental Kastil Hradcany sareng simbol hébat séjén di Prague, Katedral St. Vitus, sareng anu sanésna.

Pondokna, Prague mangrupikeun musium hawa terbuka anu leres dina épolusi arsitéktur Éropa salami ampir milénium: Romanesque, Gothic, Renaissance, Baroque, 'art nouveau', cubism ... Pencinta seni bakal resep kota ieu sapertos anu sateuacanna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)