Pujalt, tujuan gunung

Teken

,Dina propinsi Barcelona Aya kotamadya diwangun ku sakelompok kota picturesque: salah sahijina nyaéta Pujalt. Ieu mangrupakeun kota leutik pisan, kalawan ngan leuwih 200 pangeusi sarta sajarah abad-lami.

Kumaha saur anjeun upami ayeuna urang terang kumaha éta sareng naon anu urang tiasa laksanakeun di Pujalt?

daptar eusi

Teken

Garéja Pujalt

Nyaeta di wewengkon Anoia, Puseur Catalonia, babarengan jeung Vila-mayor, Guàrdia Pilosa, Conill jeung Astor, puseur séjén munisipalitas. Hal ieu lokasina di Catalan Tengah depresi jadi Ieu enjoys pintonan panorama geulis ti Pyrenees, gunung Pinós, Boixadors, Plans d'Urgell jeung ridges of Montserrat.

Sanaos janten bagian tina kotamadya anu alit, daérah éta nawiskeun seueur kagiatan pikeun sémahna sareng langkung saé pikeun ngajelajah sadaya kota-kota alitna sabab masing-masing unik. Dina kasus Pujalt, anu paling keuna sareng pikaresepeun nyaéta imah-imahna batuna, undak-usukna katutupan nu geus kolot pisan jeung gang-gangna.

Buku sajarah nyarioskeun ka urang yén kota éta dilahirkeun tina panangan puri, Pujalt Castle, anu sababaraha abad ka pengker mangrupikeun bagian tina domain kulawarga Cervera, di kabupaten Cerdaña. Engké, lahan disalurkeun kana panangan Raja Jaime I ti Aragon sareng dina abad ka-XNUMX kulawarga Cardona nyandak éta.

Naon ningali di Pujalt

Pujal 2

Désa Éta kirang ti 10 kilométer ti kota Sort, di propinsi Lleida, dina jangkungna 1100 méter. Ngarasakeun a Iklim gunung Tengah, kalayan usum tiris anu tiis pisan sareng seueur salju sareng usum panas anu langkung hampang.

Observatorium Pujalt

Pas asup ka kota aya hiji gedong tempat para Observatorium météorologi sareng Astronomi Pujalt. Tempatna nawiskeun seueur kagiatan pikeun dinikmati ku masarakat sareng upami anjeun sapeuting, aya sababaraha anu lumangsung dina jam-jam ieu sareng fokus kana ningali langit wengi.

Interior Garéja Pujalt

La Garéja San Andreu de Pujalt nyaéta ti Abad kasabelas sarta sanajan ngaliwatan waktu geus undergone sababaraha modifikasi, éta wangunan anu geus heubeul leuwih ti sarébu taun jadi masih fabulous. Candi aya di pojok kalér-kuloneun puseur pakotaan.

Garéja mangrupikeun jantung Pujalt sareng ayeuna urang ningali yén éta masih gaduh sababaraha gaya Romance telat dimana éta diwangun. Hal anu pang anyarna nyaéta menara lonceng ti taun 1871, tapi upami anjeun cicing sadinten sareng mikiran nada anu béda-béda anu dicandak ku panonpoé tina batu nalika ngalangkungan langit anjeun bakal kagum.

El Istana Pujalt, Rebun-rebun, oge bagian tina jantung bersejarah Pujalt, najan anjeun kudu boga loba imajinasi pikeun masihan "Castilian" hirup naon tetep tina tembok heubeul, sarta glimpse kumaha bénténg nu sakali dipapaésan gunung di 773 méter dpl. .

Sésa-sésa Pujalt Castle

Deukeut naon éta témbok heubeul aya garéja sejen, teh Garéja Konsépsi Immaculate, diwangun dina abad ka-XNUMX. Éta ogé ngagaduhan menara lonceng sareng di jero aya gambar anu éndah tina Virgin sareng Anak ti jaman anu sami. Jalma nyebut cai mancur gigireun gareja "air mancur pencinta." Ieu teu flashy, pikiran anjeun, tapi rada basajan.

Naon pisan nice ngeunaan sakabéh kota téh arsitekturna, jadi has di wewengkon: batu madhab, maén kalawan sinar panonpoé urang, dikocok ku angin, ditutupan ku salju usum.

Aya loba imah heubeul jeung picturesque di Pujalt: Casa Antón, Casa Cadavalli, Casa Rey, Casa Jordi, Casa Peret, Casa Quet, Casa Pico, Casa Beta atawa Casa Astieni, ngan pikeun ngaranan sababaraha wangunan éndah ieu.

Teken

Upami urang ngalih sakedik jauh ti Abad Pertengahan sareng langkung jauh deui dina waktosna, urang tiasa ningali hiji bab dina sajarah Spanyol: Perang Sipil. Dina 1938, hiji camp tentara republik populér diadegkeun di Pujalt. di mana 1200 urang hirup. Kiwari éta tempat geus robah jadi museum, teh Museum Peringatan, nu ngajelaskeun ogé kumaha hirup éta kawas lajeng kumaha camp nu robah dinamika kota.

Museum Tentara populér di Pujalt

musium ngabogaan a Puseur Tafsir dimana anjeun tiasa ningali objék anu ditinggalkeun ku prajurit nalika aranjeunna ngungsi ka lombang, wangunan heubeul jeung fasilitas di leuweung sabudeureun, utamana di La Muntada.

Musieum anu sanés di daérah éta nyaéta Museum Papallones, salah sahiji kukupu. Di dieu, sémah tiasa nyandak perjalanan virtual sareng diajar ngeunaan sababaraha spésiés kukupu anu aya di Katalonia sareng kumaha aranjeunna nguntungkeun lingkungan.

tujuan sejen alus patali jeung alam di wewengkon Pujalt nyaeta Taman Nasional Algüestortes. Ieu bagian kulon Pyrenees Catalan. Di dieu anjeun bisa hiking, climbing, tunggang kuda, sarta fishing. Sababaraha puncakna ngaleuwihan jangkungna tilu rébu méter sareng aya jurang, curug, rawa, balong warna-warni sareng seueur sasatoan. Kanyataanna, nu aigüestortes, Gunung luhur liku-liku, cai bengkung, anu ngaranna eta.

Taman Algüestortes

Taman ieu ngagaduhan permukaan ayeuna saprak 1996: 14.119 héktar. Dina 1988 taman jeung sabudeureunana dinyatakeun Wewengkon panyalindungan husus pikeun manuk sarta saprak 2006 geus bagian tina daptar lahan baseuh pentingna internasional. Dupi anjeunna bentang alpine quintessential sarta éta glaciers Kuarter anu ukiran eta jadi beautifully.

Lain taman deukeut téh Taman Alam Alt Pirineu, pangbadagna di Katalonia, tapi sabenerna duanana spasi mangrupakeun tujuan hébat ngarasakeun alam Spanyol di splendor maksimum na. Para peminat tina hiking, canyoning, bungee jumping, excursions sapédah gunung atanapi hydrospeed Aranjeunna bakal bagja. Na, dina usum tiis, anjeun salawasna bisa ski dina resor ski Port Ainé, Baqueira Beret sareng Espot.

Teken

Tapi upami anjeun sanés jalma anu aktip, anjeun tiasa waé leumpang, niténan, beristirahat, senang, dahar jeung nginum. Di dieu di Pujalt anjeun tiasa bersantai terasrasakeun, sajaba alus gastronomy lokal. Naon anu ditawarkeunana? Biasana di daérah, Dahareun gunung has sareng produk lokal: daging pot, waluh sup, béas kalawan reels, snails a la llauna, sup galets, loba bumbu aromatik, kéju Tupí sarta kéju Filiberto, trout bray di walungan wewengkon sarta sosis kayaning girella, secallona atanapi xolis.

Tur upami Anjeun salah ku mobil jeung rencana pikeun ninggalkeun Pujalt jeung ngalakukeun leumpang Janten anjeun tiasa ngadeukeutan Diurutkeun oa Gerri de la Sal, kota caket dieu pinuh ku pesona.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*