tujuan paradisiacal

Aya loba tempat geulis nganjang di dunya, naha anjeun resep sajarah, alam atawa budaya, tapi lamun urang ngobrol ngeunaan tujuan sawarga pasti eta ngalibatkeun leuwih alam ti nanaon sejenna.

Laut, keusik, héjo, tiiseun, bising alam, sagalana nu collaborates nyieun moments karapihan nu nyandak urang jauh ti stress kahirupan sapopoe. Janten kumaha saur anjeun ngeunaan daptar ieu? tujuan sawarga?

Koh Samui

Ieu pulo geulis di basisir wétan thailand, ayana di kapuloan Chumphon. Legana total 228.7 kilométer pasagi sarta Ieu mangrupikeun pulo Thailand kadua panggedéna saatos Phuket anu terkenal.

Jelas, éta pisan turis tapi éta henteu ngirangan pesona sareng tempatna diantara tujuan paradisiacal dina daptar urang ayeuna. Dugi ka '70an abad ka-15, éta henteu gaduh seueur pamekaran, bahkan henteu aya jalan-jalan sareng ngahijikeun dua tungtung pulo, sakitar XNUMX kilométer, éta hésé sareng aub ngalangkungan darat sareng leuweung.

Hal robah kalawan pariwisata, lamun henteu! Tapi salian ti éta, pulo ngagaduhan produksi karét sareng kalapa anu leutik sareng ieu parantos ngabantosan kamakmuran, salian seueur parobihan dina lingkungan alam sareng budaya lokal.

Bagian tengah pulo nyaéta ti leuweung jeung aya gunung, anu pangluhurna nyaéta Khao Pom kalayan jangkungna 635 méter. Kiwari aya hiji jalan anu ngaliwatan pulo, nu 4169, sahingga ngeunaan 51 kilométer dina cara sirkular. Ibu kotana aya di basisir kulon sareng Nathon. Di dieu aya dua docks utama.

Iklim tropis sareng suhu rata-rata maksimum sapanjang taun nyaéta 28 ºC. Panas sareng beueus, sanaos langkung garing tibatan sesa Thailand. Kumaha anjeun dugi ka dinya? Ku pesawat, ku Bangkok Airways, Thai Airways sareng Firefly Airlines. Teuing aya jasa ferry jeung pindah sabudeureun di jero pulo aya beus jeung taksi.

Ngeunaan akomodasi Aya sagala rupa resorts, kalawan ampir 18 sarébu kamar. Pariwisata asalna utamana ti Thailand, Inggris jeung Jerman.

Mozambik

Afrika ngagaduhan seueur mutiara wisata sareng Mozambik mangrupikeun salah sahijina. Éta tenggara buana, di basisir Samudra Hindia. Cai mibanda gunung, rawa basisir, walungan, situ, jeung pantai. Aya 12 ekoregion: aya sabana leuweung, leuweung rindang, bakau, rawa uyah, sabana basisir, leuweung...

Instability pulitik buana umumna, sarta Mozambik hususna, geus dimaksudkan yén éta téh lain nagara well-dipikawanoh tina sudut pandang wisata. Atanapi bagian anu saé tina flora sareng faunana henteu dikenal atanapi dihargaan.

Kabeneran aya pantai anu indah sareng pulo anu indah di laut. Perang sipil nyingsieunan pariwisata ti nagara tatangga sareng nyababkeun mamang sareng kareueus dina datangna wisatawan ti sakumna dunya. Sanaos ti taun 90an dugi ka ayeuna langkung seueur sémah, Mozambqiue tetep teu acan dijelajah. Magnét téh ekowisata Sareng kuring mikir yén upami anjeun milarian Google ngeunaan tempat wisata di Mozambik, tanpa ragu anjeun badé angkat.

Tujuan wisata anu paling umum nyaéta Kapuloan Bazaruto sareng Benguerra, Cabo Delgado, propinsi Gaza, Inhambane, Bilene sareng Xai Xai. Dina hal akomodasi, aya hotél sadayana inklusif, Bed & Breakfasts, camp méwah jeung imah kontrakan ... Muhun, poto nu eloquent.

Zanzibar

Pulo ieu katelah pulo bungbu. Éta mangrupikeun a wewengkon semi-otonom Tanzania. Éta diwangun ku sababaraha pulo anu aya di Samudra Hindia, sakitar 25 dugi ka 50 kilométer ti daratan, sareng diwangun ku sababaraha pulo. Dua pulo ieu panggedéna, Unguja, anu sering disebut langsung Zanzibar, sareng Pemba.

Ibu kota Zanzibar di Unguja mangrupikeun ibukota sareng Kota Batu, pusat bersejarahna, mangrupikeun Situs Warisan Dunia. Baheula nyarioskeun ka urang ngeunaan kolonisasi Portugis dina abad ka-XNUMX, tapi engké urang Arab bakal sumping, janten pusat bersejarah ieu ngagaduhan seueur jejak sareng sajarah anu hébat.

Aya palabuan Portugis, karaton sultan, kebon, imah padagang, pamandian Turki sareng di sakurilingna seueur perkebunan bersejarah dimana cengkéh, vanili, pala, kayu manis sareng rempah-rempah sanésna masih aya.

basisir Zanzibar urang nawarkeun sababaraha pantai pangalusna di dunya sarta nurutkeun preferensi Anjeun, keusik atawa internetan, Anjeun kudu milih basisir. Di basisir wétan, ombak nembus terumbu karang sareng aya pasir anu ngabentuk laguna dimana ayana lauk warna-warni mangrupikeun hal anu biasa. Di kalér aya pantai keusik bodas jeung cai tenang. Di basisir kulon nyaeta Batu Town na di pasang low anjeun ningali guha budak dina pantai Mangapwani.

Wajib nganjang ka Taman Laut Pulo Chole, katuhu di hareup kota heubeul, sarta ogé dina Kapuloan oray, panjara heubeul jeung kuburan. Di basisir kidul nyaéta Area Konservasi Teluk Menai, wewengkon husus nu ngajaga kuya jeung spésiés kaancam punah. Aya ogé nu Hutan Jozani, kalawan jumpsuits beureum maranéhanana.

Wayah pangalusna pikeun nganjang ka Zanzibar nyaéta antara Juni jeung Oktober atawa antara Désémber jeung Pébruari.

Bali

Saha anu henteu kalebet Bali dina daptar tujuan paradisiacal? Nyaeta Pulo éndah anu aya di Indonésia, kalayan sawah, gunung, terumbu karang sareng pantai anu éndah. Kumaha carana meunang ka Bali? Ku pesawat, aya bandara, sareng sakali di pulo anjeun tiasa nyéwa skuter, mobil atanapi perjalanan ku beus.

Usum luhur kalebet Juli sareng Agustus, Easter jeung libur ahir taun, tapi Wayah pangalusna pikeun nganjang ka Bali nyaéta April, Méi, Juni jeung Séptémber, ngan méméh puncak. Ieu masih usum halodo, aya kirang asor jeung harga handap. Salaku tambahan, aranjeunna ogé bulan anu saé pikeun olahraga cai sareng tempat wisata anu pang populerna sapertos taman laut, kuil sareng anu sanésna langkung rame.

Upami anjeun mimiti ka Bali, anjeun tiasa ngalakukeun wisata ieu: Sanur, Jimbaran atanapi Nusa Dua. Gampang ka dinya sareng suasanana tiis. Teras Anjeun tiasa nambahkeun Ubud pikeun manggihan budaya lokal sarta sababaraha situs alam geulis pisan anu aya di kalér Bali. Sareng anjeun ogé tiasa ngaluncat ka gaya tropis sareng tenang Lembongan sareng Kapuloan Ceningan. Tungtungna, saeutik balanja jeung kaluar di Kuta, Legian, Seminyak atawa Canggu.

Anjeun tiasa ngalakukeun rute ieu saé pisan dina dua minggu, tilu upami anjeun gaduh langkung waktos. Ieu bakal masihan anjeun leuwih ti hiji glimpse hade tujuan paradisiacal ieu sareng écés, sakumaha aya salawasna sarébu hal ditinggalkeun di inkwell nu, anjeun bakal hoyong balik.

Maladéwa

ieu denok nagara pulo di India Éta 100% tujuan paradisiacal. Ieu diwangun ku sababaraha 1200 pulo, sanajan ngan saeutik leuwih ti 200 nu dicicingan, sarta ibukota na Malé.. iklim nya baseuh tropis sarta sanajan éta jajahan Portugis, Walanda jeung Britania, éta geus merdika saprak 60s.

Maladéwa geus ngalaman booming wisata hébat saprak datangna jeung kapanggihna Italians. Sieun yén aranjeunna bakal diserbu sareng yén budaya sareng lingkunganana bakal dirobih, pamaréntah maréntahkeun studi kelayakan pikeun dilaksanakeun sareng dumasar kana éta aranjeunna ngadamel modél manajemén anu suksés.

Mutiara wisata Maladéwa perenahna persis dina alamna, dina warna sareng kajelasan caina, fauna akuatikna anu ngajantenkeun éta tujuan diving premium sarta snorkeling, kualitas infrastruktur hotél sarta yén enchanting keur jauh ti dunya.

Tangtosna, ieu mangrupikeun sababaraha tina seueur tujuan paradisiacal anu dipiboga ku dunya. Aya loba batur, loba!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*