Tujuh kaajaiban Dunya

Ti saprak 2007 aya 7 Kaajaiban anyar Dunya modéren anu dipilih dina survey global ku langkung ti 90 juta jalma. Rupa-rupa kota sareng monumen sadaya buana anu miluan sapertos Sydney Opera House, Patung Liberty, Menara Eiffel atanapi Alhambra di Granada. Nanging, ngan tujuh anu berhasil meunang sareng kami bakal mendakan aranjeunna di handap.

Petra

Lokasina di gurun belah kidul-kulon Yordania, kota Petra anu kawéntar didirikan sakitar 312 SM salaku ibukota karajaan Nabataean. Di jaman kuno, éta ngagaduhan patalina pisan nalika ngahubungkeun Jalan Sutra sareng Rute Rempah-rempah, tapi lilana mangabad-abad ngajantenkeun janten hilap dugi ka abad ka-XNUMX éta dipanggihan ku Jean Louis Burckhard Ayeuna, éta mangrupikeun situs arkéologis terkenal anu parantos janten salah sahiji tempat wisata utama di Yordania sareng simbol.

Petra ngan ukur tiasa diaksés ngalangkungan jurang sempit anu disebat Al Siq, rute anu puncakna dina pandangan El Tesoro, candi setinggi 45 méter kalayan muka gaya Hellenistik. Tempat-tempat anu dikunjungi anu sanés di Petra nyaéta jalan-jalan Facades (jalan-jalan diapit ku makam ageung anu digali batu), Biara, Cagar Alam, Teater atanapi Altar Pangorbanan (salah sahiji rohangan ti mana anjeun paling tiasa narik pandangan. ).

Wayah pangsaéna pikeun ningali kaajaiban dunya modéren ieu nyaéta usum semi sareng usum gugur. Dina usum panas cuacana panas pisan tapi kusabab usum low, hargana langkung mirah.

Gambar | Pixel

Taj Mahal

Lokasina di nagara Uttar Pradesh, salah sahiji kota anu paling pikaresepeun pikeun ditingali di India nyaéta Agra sareng ikon anu hébat nyaéta Taj Mahal, anu ogé mangrupikeun daptar tina 7 kaajaiban dunya modéren.

Sanaos carita romantis direncanakeun pikeun monumen ieu, éta mangrupikeun monumen panguburan anu dipesen Kaisar Shah Jahan diadegkeun dina abad ka-XNUMX pikeun ngahargaan pamajikan favorit Mumtaz Mahal. Ti Taj Mahal kami biasa ningali gambar mausoleum kalayan kubah marmer bodas, tapi kandangna ngandung 17 hektar sareng kalebet masjid, bumi tamu sareng kebon.

Waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Taj Mahal nyaéta ti bulan Oktober dugi ka Maret sabab dina periode ieu suhu henteu sa teuing di daérah éta kusabab usum panas aranjeunna panas.

Machu Picchu

Lokasina 112 kilométer kalér-kuloneun Cuzco, di propinsi Urubamba, Machu Picchu kota Inca dikurilingan ku saluran cai, candi sareng platform anu namina hartosna gunung lami sareng nyandakna ti lokasi dimana ayana.

Kompleks arsitéktur dipercaya diwangun dina abad ka-1911 ku Inca Pachacutec. Machu Picchu kapendak taun XNUMX berkat panaliti Hiram Bingham III anu milari ibukota pamungkas tina Incas Vilcabamba.

Dina waktosna éta mangrupikeun pusat administrasi, agama sareng politik anu penting. Ayeuna reruntuhan na dianggap salaku Cultural Heritage of Humanity ku Unesco sareng salaku salah sahiji tina 7 kaajaiban dunya modéren. Éta tiasa didatangan sapanjang taun, sanaos waktos pangsaéna nyaéta antara April sareng Oktober, nyaéta usum halodo.

Chichen Itza

Di samenanjung Yucatan nyaéta Chichen Itza, kota Maya kuno anu dianggap salah sahiji tina 7 kaajaiban dunya modéren. Nuju abad ka-50 Maséhi éta ngalaman jaman anu paling saé, anu kagambar dina gedong-gedong anu ngawangun situs arkéologis kumargi éta menonjol salaku pusat politik sareng ékonomi anu penting sakitar XNUMX ribu jalma cicing. Saatos berabad-abad daulat, usum halodo nyababkeun akhir budaya ieu sateuacan-Columbian sareng nyababkeun leungitna.

Struktur sapertos lapangan bola, Bait Pahlawan, Kastil sareng piramida anu maju di Kukulkán, diantara monumen sanésna, dina kaayaan konservasi anu hadé anu nganjang ka Chichén Itzá sapertos perjalanan di jaman baheula.

Wayah pangsaéna pikeun nganjang ka Cancun nyaéta ti Désémber dugi ka April. Bulan Séptémber sareng Oktober kedah dihindari kusabab badai.

Poto Colosseum di Roma

Roma Coliseum

The Colisseum

Colosseum mangrupikeun simbol tina kalanggengan Roma. Amfiteater anu matak pikabitaeun yén Kaisar Vespasian maréntahkeun diwangun dina taun 72 Masehi sareng anu janten tempat pikeun tongtonan getih anu paling populér di jaman harita: gelut antara sato galak, tahanan anu dibakar sato galak, gelut gladiator ... bahkan naumachia!! nyaéta, perang angkatan laut anu mana Colosseum kedah banjir.

Colosseum aktip langkung ti 500 taun dugi ka pertandingan terakhir dina sajarah diayakeun dina abad ka-XNUMX. Marengan Vatikan, éta mangrupikeun daya tarik wisata pangbadagna di Roma ayeuna. Unggal taun 6 juta jalma ngadatangan éta sareng di 2007 éta kalebetkeun kana daptar 7 kaajaiban dunya modéren.

Disarankeun nganjang ka Roma dina usum semi atanapi usum gugur, nalika suhu hampang sareng panas ekstrim atanapi hujan ageung dihindari.

Tembok Cina

Beijing, ibukota Cina, gaduh sejarah panjang anu ditarjamahkeun kana rupa-rupa situs wisata anu bakal didatangan. Nanging, anu paling kawéntar diantarana sareng anu dianggap salah sahiji tina 7 kaajaiban dunya modéren nyaéta Tembok Cina anu ikonik.

Mangrupikeun mangrupikeun serangkaian benteng bata, bumi, batu sareng kai gundul anu ngalangkungan 21.196 kilométer ngalangkungan wates kalér Cina pikeun ngajagi nagara tina serangan ku kelompok nomaden ti Mongolia sareng Manchuria. Éta diwangun antara abad ka-XNUMX SM. C sareng XVI.

Ahir usum semi (April-Mei) sareng mimiti usum gugur (Séptémber-Oktober) mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Beijing sareng ningali Tembok Besar Cina.

Kristus teh Redeemer

Kristus tina Corcovado

Patung jangkung 30-méteran Christ the Redeemer dianggap salah sahiji 7 kaajaiban dunya modéren. Salah sahiji tujuan utama wisata naon waé anu nganjang ka Rio de Janeiro nyaéta ngagumkeun tina titinggalanana pandangan pantai utama kota sapertos Botafogo, Ipanema sareng Copacabana, anu paling dikenal sadayana.

Diresmikeun taun 1931, karya ieu lahir tina panangan insinyur Brasil Heitor da Silva Costa sareng patung Perancis-Polandia Paul Landowski anu ngagaduhan bantosan insinyur Perancis Albert Caquot sareng seniman Romania Gheorge Leonida, anu ngarancang rupa Kristus .

Iklim tropis Rio de Janeiro hartosna yén kota ieu tiasa didatangan iraha waé dina sataun ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*