Ayacuchano Altarpiece: Ekspresi Seni Peruvian

Ayacuchano Altarpiece

Ayacuchano Altarpiece

El tembong ayacucho Mangrupikeun salah sahiji ungkapan seni Peru anu paling dikenal. Éta mangrupikeun ungkapan artistik daérah Ayacucho anu asal-usulna dina abad ka dalapan belas.

Antecedent pangdeukeutna ka altar ayeuna nyaéta sanmarkos atanapi Kotak San Marcos, dikembangkeun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, upeti ka San Marcos, santo pelindung sapi.

Barang altarna nyaéta kotak buleudan, biasana didamel tina cedar. Sanaos henteu aya ukuran standar, sacraps klasik ukuranana 32 séntiméter jangkungna x 26 sentimeter. Di handapeun tempat inohong disimpen sakitar 6 séntiméter. Bagian tukangna biasana ditutupan ku kai ipis sareng panto-panto na dipasang dina kotak nganggo tali kulit. Béda sareng sanmarkos, téma tina hal suci pakait sareng motif tradisional sareng kaagamaan sapertos prosesi, perang banteng sareng gelut hayam jago.

Aranjeunna nunjukkeun parawan hamil sareng wali beuheung panjang. Démonstrasi patriotik sapertos parades militér ogé diwakilan atanapi didedikasikan pikeun tokoh, présidén, jendral, patani sareng pahlawan. Aranjeunna malah parantos dianggo pikeun ngagambarkeun sindiran politik.

Penting pikeun disebatkeun yén kecap "altarpiece" asalna mangrupikeun kelompok ageung anu aya di tukangeun altar-gereja.

Inpo leuwih: Pitunjuk Wisata ka Ayacucho

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*