Vaksin pikeun ngarambat ka Brazil

Ngobrol ngeunaan vaksin pikeun angkat ka Brazil hartosna ngalakukeun éta tips, sanés kawajiban. Ieu ngandung harti yén pamaréntah Brasil henteu meryogikeun jinis vaksinasi pikeun asup ka nagara éta. Kacuali kana sarat anu diturunkeun tina pandemi (ieu tulisan dina standar ieu ku bangsa), Teu aya kaayaan saniter anu sah pikeun nganjang ka bumi Rio de Janeiro.

Nanging, anjeun kedah tetep émut yén Brasil mangrupikeun nagara kalima panggedéna di dunya. Éta ngagaduhan langkung ti dalapan juta kilométer pasagi sareng kalebet bénten-bénten anu hébat boh iklimna sareng geografis. Kusabab kitu, disarankeun pisan éta nampi vaksinasi tinangtu kanggo ngumbara ka Brazilkhususna upami anjeun nuju ka daérah anu tangtu.

Vaksin pikeun ngarambat ka Brazil, langkung ti rekomendasi

Salaku urang nyarios, nagara Amérika Kidul ageung pisan sareng kalebet bagian anu saé pikeun Amazon. Kituna, anjeun moal meryogikeun vaksin anu sami upami anjeun angkat ka anu terakhir sapertos anu anjeun lakukeun Rio de Janeiro, salaku conto.

Kumaha waé ogé, aya sababaraha diantarana anu disarankeun pisan paduli daérah anu anjeun kunjungi. Sareng moal aya diantara aranjeunna anu bakal nganyenyeri anjeun, janten anjeun moal kaleungitan nanaon ku nempatkeunana sareng nyingkahan résiko panyakit bahaya. Anjeun tiasa nyungkeun pasini pikeun inokulasi diri dina salah sahiji pusat vaksinasi internasional Menteri Luar Negeri Spanyol di link ieu. Tapi, bari teu kedah silih adu, urang badé nyarioskeun anjeun ngeunaan vaksin pikeun ngumbara ka Brasil anu disarankeun.

Vaksin muriang konéng

Aedes aegypti

Aedes aegypti anu pikasieuneun, anu nyababkeun muriang konéng

Ieu mangrupikeun panyakit umum di nagara Amérika Kidul anu, dugi ka ayeuna, otoritasna nungtut divaksinasi ngalawan éta sateuacan lebet ka nagara éta. Demam konéng mangrupikeun panyakit inféksi akut anu ditepikeun ku reungit ku gigitna. Aedes aegypti, disebut ogé reungit mummy.

Serangga ieu ogé nyebarkeun berdarah, langkung bahaya, kumargi teu ngagaduhan vaksin. Tapi, balik deui kana muriang konéng, gejalana nyaéta, tepatna, muriang, nyeri sirah sareng nyeri punggung, seueul sareng utah. Upami henteu diubaran dina waktosna, pasién mimiti berkembang jaundice (maka kecap sipat konéng) sareng kaserang pendarahan. Fase kadua ieu nampilkeun maotna sakitar 50%.

Maka, éta mangrupikeun panyakit anu parah pisan. Sareng, sabab biaya anjeun moal divaksinasi, naséhat kami upami anjeun indit ka Brasil nyaéta anjeun salawasna ngalakukeun éta janten langkung tenang. Kumaha waé ogé, upami anjeun nganjang ka Amazon, émut yén vaksin ieu henteu ngajagi anjeun tina anu kasebut di luhur berdarah. Janten nganggo baju panangan panjang sareng nganggo obat nyamuk anu kuat.

Tetanus

Nyandak divaksinasi

Vaksinasi

Béda sareng anu sateuacanna, panyakit ieu kaserang nalika baktéri Clostridium tetani nginféksi tatu. Sakumaha anjeun terang, ieu tiasa dihasilkeun kalayan gampang pisan, langkung-langkung upami anjeun ngumbara ka daérah liar Brasil. Sareng anjeun kedah émut yén baktéri anu disebut tadi aya dina sagala permukaan anu kacemar. Salaku conto, éta umum pisan pikeun logam teroksidasi.

Kusabab kitu, henteu hésé pikeun anjeun pikeun pendak sareng anjeunna. Dina gilirannana, anu clostridium ngabangkitkeun neurotoxins éta mangaruhan sakabéh sistim saraf. Gejala utamina nyaéta kejang, kontraksi otot telenges, kaku sareng bahkan paralisis. Éta dibarengan ku muriang, kesang kaleuleuwihi, sareng ngaluarkeun drool.

Salain tina kasangsaraan anu nyababkeun, upami henteu dirawat dina waktosna, éta tiasa fatal. Kusabab kitu, sakumaha urang disarankan anjeun sateuacanna, anjeun moal éléh nanaon ku divaksinasi ngalawan panyakit ieu.

Di sisi anu sanésna, vaksin tetanus biasana kalebet kana diphtheria jeung batuk kokolot, ogé disarankeun pikeun ngumbara ka Brazil. Anu kahiji nyaéta panyakit tepa anu ditularkeun sacara lisan, khusus ku batuk atanapi wahangan. Éta disababkeun ku nelepon Klebs-Löffler bacillus sareng tiasa serius pisan di murangkalih alit.

Ngeunaan batuk kokolot, éta ogé mangrupikeun panyakit pernapasan tepa anu disababkeun ku baktéri Bordetella pertussis. Ciri na nyaéta batuk spasmodic sareng éta pisan katular. Sapertos anu sateuacanna, éta mangaruhan barudak ngora langkung serius. Nanging, kacuali éta nyababkeun komplikasi, biasana waras ogé.

Vaksin hépatitis A.

Antrian vaksinasi

Antrian pikeun divaksinasi

Ieu ogé panyakit tepa, ngabalukarkeun peradangan ati. Éta dihasilkeun, tepatna, ku virus hépatitis A atanapi Paramyxovirus 72 sareng éta kirang serius tibatan varian sanés tina panyakit anu sami, anu kami ogé bakal nyarios.

Nyatana, éta moal tiasa janten kronis atanapi nyababkeun karuksakan ati permanén. Tapi éta tiasa dikontrak relatif gampang, kumargi ditransmisikeun ku kadaharan atanapi cai anu kacemar, ogé ngalangkungan permukaan najis. Kusabab kitu, kami nyarankeun anjeun pikeun ngumbah panangan ku sering, hal anu, tanpa diragukeun, bakal kadéngé dalit anjeun kusabab coronavirus.

Sareng, tangtosna, urang nyarankeun yén anjeun divaksinasi ngalawan hépatitis A. Disuntik dina dua dosis genep bulan deui. Éta merenah pikeun indit ka Brazil, janten anjeun kedah nimbangkeun nampi vaksin dina waktos anu saé. Upami éta lengkep, anjeun peryogi genep bulan dugi, sapertos anu urang carioskeun.

Vaksin hépatitis B

Virus hépatitis B

Virus hépatitis B

Kami tiasa nyaritakeun ngeunaan panyakit ieu hal anu sami anu parantos kami nunjukkeun pikeun hépatitis A. Nanging, modalitas B nyaéta langkung bahaya, Kusabab éta tiasa ngahasilkeun inféksi kronis sareng ieu, kahareupna tiasa nyababkeun gagal ati, sirosis atanapi kanker ati.

Nanging, dina kaseueuran kasus éta henteu serius. Tapi tiasa dugi ka opat bulan kanggo munculna gejala ti saprak anjeun katépaan. Dina hal ieu, éta dikirimkeun ku cairan awak. Salaku conto, getih atanapi mani, tapi sanés tina batuk atanapi wahangan.

Salaku tambahan, bertentangan sareng naon anu kajadian sareng patologis anu sanés, hépatitis B janten kronis langkung gampang di jalma ngora daripada di jurusan. Akibatna, langkung saé didamel divaksinasi sateuacan angkat ka Brazil. Dina hal ieu, antigen diwangun ku dua atanapi tilu dosis anu dikaluarkeun, ogé, kalayan interval genep bulan.

Vaksin MMR

Barudak nampi MMR

Budak anu nampi vaksin MMR

Ieu nami anu dipasihkeun pikeun anu nyegah panyakit sapertos cacar, rubella, sareng gondong. Anu kahiji mangrupikeun inféksi tina jinis éksantémis, nyaéta, kajadian ku ruam beureum dina kulit, disababkeun ku virus, khususna ti kulawarga paramyxoviridae. Gejala anu sanés panyakit ieu nyaéta batuk sareng, upami ngaduruk otak, éta tiasa parah pisan.

Sedengkeun pikeun rubellaÉta ogé panyakit tepa anu ogé muncul ku ruam kulit sareng disababkeun ku virus. Dina hal ieu, éta dikirimkeun ku jalan napas sareng peryogi antara lima sareng tujuh dinten kanggo némbongan dirina, tapi éta pisan tepa. Nanging, kecuali dina kasus ibu hamil, éta henteu serius. Dina ieu, éta tiasa ngarusak émbran anu nyababkeun karuksakan permanén.

Tungtungna, éta parotitis éta ogé panyakit umum. Namina sigana moal wawuh pikeun anjeun. Tapi, upami urang nyarios yén éta gondongAnjeun pasti parantos nguping aranjeunna. Éta dikirimkeun ku Mumps myxovirus, sanaos aya ogé varian anu disababkeun ku baktéri. Éta ogé sanés panyakit serius salami éta dirawat. Upami teu kitu sareng dina kasus anu ekstrim éta tiasa ngakibatkeun meningitis, pankreatitis atanapi infertilitas di lalaki.

Vaksin MMR nyegah sadaya panyakit ieu sareng dipasihkeun dua dosis opat minggu deui.

Pancegahan sanés dina perjalanan ka Brazil

Botol cai

Cai botol

Anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun nyaéta vaksin pikeun ngumbara ka Brazil anu disarankeun ku spesialis. Kami nyarankeun anjeun pikeun nempatkeun aranjeunna upami anjeun badé ngalaksanakeunana. Tapi, salaku tambahan, disarankeun anjeun nuturkeun tindakan pancegahan sanés dina perjalanan anjeun sahingga kasihatan anjeun henteu kompromi.

Léngkah munggaran nyaéta anjeun ngadaptar pikeun Pendaptaran Wisatawan Menteri Luar Negeri sareng anu anjeun nyéwa a asuransi médis perjalanan. Émut yén Kaamanan Sosial Spanyol henteu gaduh validitas di Brazil. Ku alatan éta, bisi anjeun gering, sadayana expense aranjeunna bakal ngajalankeun dina biaya anjeun. Sareng éta kalebet rawat inap, pangobatan sareng bahkan pangunjung.

Di sisi anu sanésna, sadaya organisme nyarankeun yén, nalika nginum cai, anjeun ngan ukur ukur nginum na dibotolan, pernahna tina keran atanapi cinyusu. Nya kitu, buah sareng sayuran anu anjeun tuang kedahna ogé dikumbah sareng disinféksi.

Ngeunaan pantai, pastikeun éta henteu tercemar. Hurung Sao Paulo y Santa Catarina aya rada sababaraha tempat anu mandi dilarang. Sareng, pikeun ubar-ubaran, candak aranjeunna ti Spanyol pikeun nyingkahan kabur ti aranjeunna. Nanging, aranjeunna tiasa diparios kanggo anjeun di bandara saatos sumping. Kituna, urang nyarankeun anjeun ogé mawa resep atanapi dokumén anu menerkeun yén anjeun nyandak.

Bisi wae, upami anjeun gaduh mamang, kami nyarankeun anjeun didatangan éta halaman wéb Departemen Luar Negeri pikeun netelakeun sadayana anu anjeun masih heran.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun sadayana vaksin pikeun ngarambat ka Brazil disarankeun ku para ahli. Teu aya anu gaduh efek samping, janten kami mamatahan anjeun pikeun nempatkeun éta. Sareng, upami anjeun masih gaduh mamang, disarankeun ogé anjeun konsultasi dokter anjeun. Ku kituna, anjeun bakal ngumbara aman sareng hirup a pangalaman rongkah yén teu aya panyakit anu tiasa ngarusak anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*