villas Romawi di Spanyol

Kuring sok sigana yén nalika anjeun hoyong ngabayangkeun kahirupan jaman baheula, istana henteu nawiskeun kartu pos anu saé. Teuing méwah, badag teuing, teuing impersonal. Sanajan kitu, imah, malah sahiji anggota paling favored masarakat, Kuring yakin yén maranéhna nganteurkeun hiji truer tur ngadeukeutan gambar tina kahirupan sapopoe taun, abad, katukang.

En España aya sababaraha conto ti jaman Kakaisaran Romawi nempatan semenanjung. Vila aristokrat di padesaan mangrupikeun harta arkéologis sareng wisata. Jeung kiwari urang bakal papanggih sababaraha villas Romawi paling geulis di Spanyol.

Villa Almenara Adaja Puras

villa roman ieu aya di Valladolid, di Komunitas Otonom Castilla y León. Kaping ti abad ka-XNUMX jeung sésa-sésa arkéologis ditangtayungan ku wangunan. Aya tur walkway nu ngidinan Anjeun pikeun ningali ruruntuhan deukeut jeung aya ogé hiji rekreasi a taman kota (Imah nagara Romawi ti période sarua), hirup-ukuran, kalawan parabot jeung sagalana.

Arkeolog geus bisa nangtukeun éta dina pangwangunan abad kaopat aya hiji deui heubeul, ti abad katilu, leuwih basajan. Sanaos nami pamilik kahiji atanapi kadua henteu dipikanyaho, jelas yén struktur engké langkung elegan. Ieu katingal dina kualitas nu mosaik, contona, atawa dina ukuran, tina langkung ti 2500 méter pasagi, kalawan dua palataran kalawan kolom, wewengkon kulawarga jeung aréa tamu, mandi jeung suku pagawé '.

Aya total 400 méter pasagi katutupan ku mosaik anu diawetkeun pisan, kalawan geometri, floral jeung tema lauk. Anu paling indah nyaéta anu katelah Pegasus. Aya ogé sakumpulan cinyusu panas sareng kolam renang panas sareng tiis sareng tangtosna jamban.

Inpormasi praktis

  • lokasi: Jalan N-601. Valladolid - Adanero, km 137. Almanera de Adaja-Puras. Valladolid.
  • jam: dina usum tiis dibuka Kemis nepi ka Minggu jeung libur, ti 10:30 ka 14 sarta ti 16 ka 18. Dina usum panas, Salasa ka Minggu dina waktos anu sareng isuk-isuk sarta ti 16:30 ka 20 sore. Ditutup dina Désémber 24, 25 jeung 31 jeung sakabéh bulan Januari.
  • Entrada: 3 euro.
  • Kunjungan gratis tapi aya panel inpormasi. Dipandu tur bébas tur ditawarkeun tapi ngan pikeun grup jeung saméméhna disusun. Aya pituduh audio.

Roman Villa Fortunatvs

Ieu désa uing téh di Huesca, sababaraha kilométer ti kota Fraga, di sisi Walungan Cinca, di Aragon. Romanisasi daérah nagara ieu dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng kota ieu mangrupikeun conto.

Arkeolog percaya éta juragan anu kalibet dina tani jeung tani gandum, ngekspor produksi ku walungan ka Ebro nuju Celsa atanapi ka palabuhan Dertosa sareng ti dinya ka Roma, ibukota Kakaisaran. Éta ogé percaya éta tanggal ti abad ka-XNUMX Masehi jeung nu ieu engké enlarged bit. Tina éta basa kolom, éta akuarium taman sentral jeung frescoes laut na, sumur cai jeung tata perenah sésana.

Urang garis handap mosaik anu dilestarikan ti abad ka-XNUMX Masehi Aya hiji nu geus méré ngaran ka kota, nu FORT-NATVS, nu mangrupakeun sempalan tina wates kapanggih dina kamar di kota. Harti téks geus dibangkitkeun diskusi, aya nu nyebutkeun yén aya hubunganana jeung nu boga kota, Fortunato, batur ku kultus Cibeles.

Nalika villa ditinggalkeun dina abad ka-XNUMX, éta janten basilika Paleo-Kristen. jeung anjeun ogé tiasa ningali éta: rencana lantai na kalawan tilu naves, apse, baptistery kalawan font baptismal.

Inpormasi praktis:

  • lokasi: Jalan A-1234 ti Fraga mun Zajdín, km 4. Fraga, Huesca.
  • Meunteun: bébas. Tur dipandu dikoordinasikeun sahenteuna 10 dinten sateuacanna sareng kanggo grup sahenteuna 10 urang.
  • Ieu mangrupakeun situs arkéologis katutupan kalawan walkways internal. Aya model skala 1: 1, panél sareng réplika.

Roman Villa Fvuente Álamo

Nyaeta Di cordoba, di wewengkon alam katelah Los Arenales. The ruruntuhan tanggal deui sahenteuna Abad ka-XNUMX Masehi, nalika bangsa Romawi ngamangpaatkeun jalan aliran anu geus garing nepi ka poé ieu. Maranehna ngawangun gedong-gedong luang dina dua sisi jalan cai: di beulah katuhu nu cai tiis jeung di kenca nu cai panas.

Arkeolog geus surmised a perenah jeung kanal jeung balong jeung waduk cai. Taneuh geus kapanggih mosaics multi-warna tina wangun geometri, témbok stucco ogé berwarna, kolam renang rectangular jeung sajabana. Wangunan ieu sadayana asalna tina naon anu disebat ku arkeolog Fase I. Dina Fase II, kota sorangan diwangun, kalayan legana 4 méter pasagi atanapi langkung.

Dina Fase II abandonment Islam jeung penjajahan lumangsung, sarta Fase IV supposes abandonment mutlak. Harta karun villa ieu mangrupikeun mosaik.

Inpormasi praktis

  • lokasi: Sasak Genia, Cordoba. Jalan CO - 6224, km 2,70.
  • jam: dina usum tiis, ti Séptémber nepi ka Juni, dibuka ti Senén nepi ka Jumaah ti 9 am nepi ka 14 pm sarta dina weekends ti 10 am nepi ka 14 pm Dina usum panas dibuka ti Senén nepi ka Kemis ti 9 am nepi ka 14 pm sarta Fridays na weekends ti 20: 30 p.m. Ditutup pikeun Natal, 23 sareng 1 Januari.
  • Meunteun: 3 euro. Wisata dipandu hargana 5 euro sareng aya ogé wisata dramatis sareng perjanjian sateuacana. Aya pituduh audio gratis sareng tur 5D nganggo kacamata VR, tunduk kana kasadiaan.
  • Ruruntuhan ditangtayungan ku struktur kabuka aya walkways.

Roman Villa La Loma del Regadío

Penjajahan Romawi tempat ieu geus éksténsif. The Ville éta jawab kagiatan anggur jeung zaitun tumuwuh sareng éta mangrupikeun eksponén anu hébat ngeunaan naon anu dilakukeun dina waktos éta di lebak tengah Ebro. Bagian anu paling pikaresepeun nyaéta paris rustic dimana buah anggur jeung zaitun diolah/dipencet. Aya alat-alat pencét jeung basa ti pabrik heubeul.

villa nyaeta on tanjung a 600 méter luhur dina hubungan sakuliling na, di bank katuhu tina depresi Ebro, excavations arkéologis geus dibawa ka lampu loba khasanah, nu peristyle imah diaspal jeung mosaics jeung dicét tembok stucco , contona.

Inpormasi praktis

  • lokasi: Jalan Irigasi, ti Urrea de Gaén. Teruel.
  • jadwal: dina usum panas dibuka dina weekends di 17,30:10 sarta ti Rebo nepi ka Minggu ti 13:16 nepi ka 19:XNUMX sarta ti XNUMX:XNUMX nepi ka XNUMX:XNUMX Dina usum tiis ngan ku janjian.
  • Harga: biaya wisata dipandu umum 2 euro. lawang 5 euro.

Villa Romana Las Mvsas

Di kampung ieu aranjeunna geus kapanggih nu wineries konservatif pangalusna di Éropa. villa tanggal ti sabudeureun Abad ka-XNUMX Masehi di wewengkon alam anu idéal pikeun tumuwuh tangkal zaitun, cereals jeung vines.

The Romawi villa atawa imah nagara éta ampir tujuh kilométer kiduleun Arellano, deukeut kota Estella. Ngaranna asalna tina geulis mosaic disebut muses, kiwari kalawan réproduksi lengkep dina Museum Arkeologi Nasional.

Kota ieu diwangun antara XNUMXst jeung XNUMX abad Masehi jeung kamar béda dedicated ka produksi anggur geus kapanggih. Ruruntuhan ditangtayungan ku struktur leuwih ti dua rébu méter pasagi sarta panels informasi abound di tempat strategis sapanjang jalur. Ieu aya ku jalan logam.

Anjeun bakal ningali kamar dimana anggur umurna, wineries kalayan unsur produksina, nyaéta 700 liter kendi jeung tank jero tilu méter nu ngumpulkeun cai hujan. Aya ogé mosaics, écés, lian ti éta tina muses: hiji di jero hiji pangkeng jeung hiji deui di kamar utama kalawan 90 méter pasagi.

Inpormasi praktis

  • lokasi: Ctra NA - 6340 Arróniz / Allo. Km 20. Arellano. Navarre.
  • jadwal: dina usum tiis dibuka dina Jumaah jeung Saptu ti 10 nepi ka 14 sarta ti 15 nepi ka 18 sarta dina Minggu ti 10 nepi ka 14. Dina cinyusu on Fridays na Saturdays ti 10 ka 14 ti 165 nepi ka 19, sarta dina Minggu ti 10 ka 14. Dina usum panas dibuka dina Jumaah jeung Saptu ti 10 ka 14 jeung 16 ka 20, sarta dina Minggu ti 10 ka 14. Salila Agustus eta ngan buka ti Rebo nepi ka Minggu.
  • Meunteun: sawawa mayar 2 euro.
  • Aya diorama, pituduh, brosur sareng tur dipandu ku janjian.

tangtu lima ieu ngan ukur sababaraha villa Romawi di Spanyol. Aya seueur deui! Urang tiasa namina La Olmeda, di Palencia, El Ruedo, di Córdoba, veranes, di Asturias, atanapi Los Villaricos, di Murcia, contona.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*