Calas of Cadaques

Salah sahiji basisir paling geulis di Spanyol teh Costa brava. Jalanna 214 kilométer ka wates sareng Perancis sareng di dieu, di Cap de Creus, dimana aya kota anu indah sareng turis anu disebut Cadaqués.

nu walungan Cadaques Éta éndah, janten dinten ayeuna urang badé kenal sareng aranjeunna sabab tiis bakal pas sareng urang sadayana hoyong panonpoé sareng laut.

Cadaques

Kosta Brava dimimitian di Blanes sarta ends di Portblou, di wates jeung Perancis. Salaku ceuk urang, aya 214 kilométer ti basisir laut jeung Cadaqués ayana di dieu, dina titik dimana Laut Tengah papanggih jeung Pyrenees.

Cadaques éta 170 kilométer ti Barcelona sarta 80 ti Girona, jeung wates jeung Perancis ngan 20 kilométer jauh. Nepi ka abad ka-XNUMX, Cadaqués rada terasing, tapi dina awal abad ka-XNUMX, jalma-jalma anu kaya-kaya di Barcelona mimiti ningali tempat-tempat ieu di basisir, sahingga, kana waktosna, désa-désa basisir mimiti. janten tujuan liburan usum panas.

Aya seueur hal anu tiasa ditingali sareng dilakukeun di Cadaqués: nganjang ka Museum Salvador Dalí sareng patungna, Garéja Santa María di pasir kalayan bérés panorama di teluk, Taman Nasional Cap de Creus sareng mercusuar, karéta wisata. April nepi ka Oktober ... jeung tangtu, pantai.

Naon pantai Cadaqués?

Basisir ageung

Éta pantai utama kota nu diaksés ku boardwalk a. basa basisir éta 200 méter kalayan rubak 20 méter, campuran keusik jeung kerikil. Lamun urang ngobrol ngeunaan infrastruktur Ieu anu pangalusna sadaya pantai di Cadaqués sabab anjeun bakal manggihan sagalana: pancuran, jamban, rental payung jeung sunbeds, bar, kafe, réstoran. Sagalana pohara populér.

Aya ogé puseur sailing mana anjeun bisa nyéwa kayaks atawa anjeun bisa ngadaptar pikeun cruises sapanjang Kosta Brava. Dina usum panas aya loba jalma di dieu, utamana kulawarga saprak aksés ka laut tenang.

Caketna nyaéta Portal Es, ngan ukur dipisahkeun ku aliran San Vicenç.

Playa des Calders jeung S'Alqueria Gran

Calders téh dua atawa tilu kilométer ti désa. Ieu mangrupakeun pantai keusik diwangun ku batu jeung Teu jadi dilongok. Éta aya di daérah padumukan sahingga anjeun tiasa angkat ku mobil teras leumpang ka handap. Biasana aya jalma anu ngalakukeun olahraga cai.

S'Alqueria hiji kilométer kaléreun puseur, gigireun Cove of S'Alqueria petita. Dikurilingan ku seueur pepelakan sareng éta tempat anu super tenang. Nudism ogé ditarima.

Sa Sabolla

Pantai ieu rada jauh, kira-kira 4 atawa 5 kilométer tapi nuju ka kidul. Nudists jeung pasangan didatangan eta sarua. Disarankeun pikeun ngaksés ku laut teras leumpang nuturkeun jalur anu asalna ti Mercusuar Cala Nans.

Éta Llaner

Ieu mangrupakeun pantai deukeut puseur, kilométer euweuh deui, jeung kawentar pisan pikeun Salvador Dalí jeung pamajikanana saprak aranjeunna dipaké pikeun méakkeun summers maranéhanana di dieu. Aya bumi kulawargana, tempat anu sering sumping nyaéta Federico García Lorca.

pantai dijieunna tina batu jeung keusik sarta boga dua bagian sahingga jumlahna aya 150 méter panjangna. Llaner Gran cukup populer sareng pasangan sareng kulawarga kusabab daérah padumukan sareng gampang diaksés ku mobil, kapal atanapi leumpang.

Aya parkir, pancuran sareng bar deukeut. Tungtung anu sanés, Es Llaner Petit, mangrupikeun anu dipilih ku pamayang sareng parahuna tapi ngagaduhan kartu pos anu indah anu dibentuk ku parahu, laut sareng munara ti abad ka-XNUMX.

Llane-Gran jeung Llane-Petit

éta dua pantai, hiji gigireun lianna. Anu kahiji, sakumaha ngaranna, pangbadagna kalayan panjang 130 méter sarta rubak 12 méter. Nu séjénna leuwih leutik. Duanana mangrupakeun pantai karikil jeung sanajan lawang ka laut rada mulus, jero naek gancang. Leres pisan, Aranjeunna pantai beresih jeung cai jernih.

Éta ogé pantai kalawan pancuran, parkir caket dieu na loker. Pantai badag ngan bisa diasupan ku boardwalk jeung ti dinya anjeun bisa ngakses pantai leutik. Ti pantai saeutik séjén ieu Anjeun tiasa angkat ka pulo Es Surtel saprak aya sasak saeutik.

Pulo ieu ditumbuh ku tangkal pinus tapi henteu aya pantai. Lamun wani, anjeun salawasna bisa teuleum ti gawir.

Cala Seca jeung Cala Torta

Ieu mangrupakeun cove leutik nu ngeunaan 5 kilométer kaléreun kota, di Cap de Creus. Éta ngagaduhan batu sareng henteu gampang lebetna sabab anjeun ngan ukur tiasa lebet ku jalan-jalan atanapi ku kapal. Éta mangrupikeun cove caket sareng anu sateuacana, caket sareng Cala Seca. Ku kituna eta boga ciri sarupa jeung sababaraha urang.

Cala Portalo

Geus rada jauh 6 satengah kilométer kalér kota, kaliwat mercusuar. Ieu mangrupakeun cove tina batu nu bisa diakses langsung ku leumpang ti jalur nu tangtu. Kalayan kecap sanésna, éta henteu tiasa diaksés sareng éta sababna biasana henteu seueur sémah.

Lingkungan alam éndah.

Pantai Cala Bona

Ieu mangrupakeun pantai Cap de Creus lokasina 8 kilométer jauh, ogé dijieunna tina batu, tapi didatangan utamana ku pasangan. Nudism diwenangkeun tur aya ogé loba walkers sabab mangrupakeun pantai anu ngan bisa diasupan ku leumpang atawa ku kapal.

Upami anjeun leumpang, aksés ti Cala Playera anu kasohor. Biasana loba jalma.

portdoguer

Éta di tengah deukeut pisan Playa Grande. Ieu mangrupakeun pantai leutik tur geulis pisan dilongok ku urang lokal. Disarankeun sumping dina suku, ninggalkeun mobil di tempat parkir. pantai boga pancuran jeung wewengkon bar. Parahu ogé tiasa nyéwa.

Saleresna daptar coves jeung pantai Cadaqués pisan éksténsif sareng ka anu namina di luhur urang kedah nambihan ieu: Cala Nans, Sant Pius V, Es Sortell d'En Ter, Cala Portaló, Pantai Cala Bona, Playa del Ros, Playa des Jonquet, Ses Ielles, Ses Noues, Ses Oliveres, S 'Arenella, Sant Lluís Beach, Es Caials. Sa Conca, Es Pianc, Sa Confiteria, Playa D'en Pere Fet, Es Poal, Es Sortell, Cala Fredosa...

Tungtungna, Kumaha carana meunang ka Cadaqués? Anjeun tiasa angkat ti Barcelona ku karéta atanapi beus. Ku beus téh langkung mirah tur basajan tur nyokot ngan leuwih dua satengah jam. Ngitung sabudeureun 25 euro tikét. Ku karéta henteu langsung, anjeun kedah angkat ka Figueres sareng ti dinya naék beus anu peryogi sakitar 50 menit dugi ka kota.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*