Warisan misterius ti Nazcas

lahir

Di gurun pasir Peruvian Ti Pampas de Jumana kami mendakan salah sahiji enigmas paling panasaran di planét ieu. Di lemahna anu gersang sababaraha tokoh anéh ditarik ku kuno Budaya Nazca ratusan taun ka pengker. Ieu tetep henteu robih berkat hawa gurun anu panas tapi ieu sanés ngan ukur hal anu paling matak ngeunaan tempat éta, tapi ngan ukur tiasa ditingali ti luhurna langkung ti dua ratus méter.

Gambar Nazca benten jenis: Aya anu géométris sareng kiasan. Diantara anu terakhir urang tiasa mikawanoh bentuk sato sapertos manuk (hummingbirds, condors, herons, beo ...) monyét, lancah, anjing, iguana, kadal sareng oray.

Tapi naha budaya ieu narik gambar-gambar sareng kanggo naon? Aya sababaraha jalma anu hoyong ngajawab patarosan ieu.

Ampir sadaya gambar didamel dina permukaan anu rata sareng ngan aya sababaraha dina lamping bukit. Ampir kabéh tokoh dina lamping ngagambarkeun lalaki. Sababaraha dilantik ku tilu atanapi opat garis nangtung anu panginten ngalambangkeun bulu tina hiasan sirah upacara (sababaraha mumia Peruvian ngagem emas sareng bulu).

Matématikawan María Reiche mangaruhan Paul Kosok ku nyebarkeun hipotésis yén gambar ieu ngagaduhan a hartos astronomi. Teu aya téori anu kabuktosan ngeunaan asal muasal tokoh-tokoh ieu: éta tiasa mangrupikeun gambaran fisik zodiak Nazcas kuno atanapi observatorium astronomi anu aya hubunganana sareng gerakan planét.

Arkéologis Reindel sareng Isla parantos ngali langkung ti 650 situs sareng parantos ngambah sajarah budaya anu ngahasilkeun gambar ieu.

Penyediaan cai penting pisan di daérah éta sabab gurun. Gambar-gambarna  aranjeunna ngawangun bentang upacara agama anu tujuanana kedahna promosikeun panglamunan dewa cai. Arkéologis parantos mendakan senar sareng patok anu dianggo ku jalma-jalma ieu gambarna.

Inpormasi lengkep - Peru, tujuan anu pikaresepeun sareng misterius

Sumber - Arkéologi Peru
Poto - Terra dina Gambar Google

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Ignatius cenahna

    Aranjeunna nyarios ngeunaan Nazca dina program anu disebut Angin Mawar di Onda Cero.
    Program éta saé pisan, budaya anu nyiptakeun aranjeunna dikurilingan ku misteri.