Wilujeng sumping di samoa

Upami kuring mikirkeun kumaha kahirupan kedah di surga Kuring henteu terang kunaon tapi kuring salawasna ngabayangkeun hiji pulau di Pasipik, kalayan sinar matahari, tangkal palem, perairan kristal, pasir bodas, angin laut sareng seueur katengtreman. ¿Samoa, meureun?

Samoa ka salah sahiji nagara bagian tina Polinéria sareng anjeun pasti parantos nguping surga alam ieu kusabab éta ngagaduhan tim anu kuat rugbi sareng bentang luar biasa. Saur kuring anu badé angkat ka Samoa nalika pandemi ieu parantos tiasa janten ngubaran anu saé. Dinten ayeuna, Samoa sareng tempat wisata na.

Samoa

Sakumaha urang nyarios, éta nagara mandiri anu aya di Polinésia sareng téhnisna mangrupikeun bagian tina Oséania. Sateuacan ngagaduhan nami anu sanés, Samoa Jérman sareng Samoa Kulon, tapi ti saprak 1962 éta disebut ngan saukur Samoa sareng mangrupikeun nagara mandiri (ti Selandia Anyar). Éta ngagaduhan dua pulau utami, Sava'i sareng Upolu.

Penduduk anu munggaran sumping ti Fiji sakitar 3500 taun ka pengker sareng urang Éropa ngalakukeun éta dina abad ka-XNUMX, sanaos kontak terakhir ieu dilakukeun langkung intensif dina abad ka-XNUMX ku tangan Inggris. Éta ngagaduhan jaman kolonial anu lami sumebar di Inggris, Jérman sareng Amérika Serikat.

Dugi ka 1962 éta dina administrasi Selandia Anyar. Dinten ayeuna éta républik parlemén, diideuan ku bentuk pamaréntahan Inggris. Éta a nagara kristen lolobana sareng masing-masing tina dua pulau dibagi kana kabupatén anu béda. Ieu kapuloan asalna vulkanik sareng aya sababaraha pulau alit, dalapan sadayana, di caketna. Iklim di dieu tropis kalayan rata-rata taunan sakitar 26ºC sareng seueur hujan antara Nopémber sareng April.

Pariwisata Samoa

Samoa tiasa sacara gampil ngahontal ti Auckland dina tilu satengah jam ku hiber. Bandara lebetna di Bandara Internasional Faleolo, ngan 35 menit ti ibukota nasional, Apia, di Pulo Upolo. Ti dieu anjeun tiasa balayar atanapi nyandak hiber deui ka pulau Savai'i. Pikeun nepi ka kota anjeun tiasa naek beus atanapi taksi.

Ngurilingan pulau gampang kusabab anjeun tiasa nyéwa mobil atanapi sapédah atanapi skuter sareng gaduh kamandirian. Upami teu kitu anjeun tiasa salawasna ngagunakeun beus umum, anu ngan ukur nampi artos atanapi tetep kana jadwal anu ketat. Dua pulau utama dihubungkeun ku a jasa ferry biasa anu nyandak jalma sareng mobil sareng engkéna, pulau-pulau anu langkung alit, kahontal dina kapal piagam.

Hayu urang mimitian ku naon anu tiasa urang tingali di Upolu. Di basisir belah kidul pulau aya tempat anu éndah, kawéntar di dunya: a solokan di laut jero 30 méter anu disebut To-SuaTempat anu teu biasa sareng saé pikeun ngojay dikurilingan ku vegetasi anu subur sareng pemandangan laut anu saé. Aya platform kai anu anjeun luncat sareng éta pancen tiis. Anjeun mayar kanggo lebet, tapi anjeun teu tiasa sono.

Ngalangkungan basisir kalér aya deui anu sanés kolam renang alam Éta kabentuk ku kagiatan vulkanik sareng didahar ku cinyusu anu timbul tina guha handapeun laut. Caina hérang tapi jelas haneut sareng guha na hébat. Henteu aya anu langkung saé tibatan snorkeling di dieu. Éta perkawis Kolam Gua Puila, 26 kilométer ti Apia nuturkeun jalan tol basisir.

Anjeun tiasa ogé nganjang ka Robert Louis Stevenson Museum, panulis tina Pulo harta. Éta di luhur kota Apia sareng éta mangrupikeun bumi anu éndah kalayan kebon. A agam, mang, dimana panulis cinta ka Samoa cicing. Ngaliwatan kebon, urang tiasa ngajajah ku nuturkeun rute dua jalur anu béda-béda, anu naek dugi ka masing-masing nawiskeun pandangan anu saé.

Ogé di luar Apia nyaéta Cadangan Laut Palolo, daérah anu dijagaan. Anjeun tiasa ngojay saratus méter ti basisir, ngalangkungan karang, dugi ka dugi ka akuarium alam. Témbok karang ngajaga sareng nutupan surga di jero cai anu éndah, super beragam, sareng kuya laut, hiu sareng lauk tropis. Anjeun tiasa nyéwa peralatan snorkeling sareng toko alit nyayogikeun tuangeun sareng inuman sareng aksés ka pantai kalayan saung.

Di basisir, aya ogé hiji pulau alit anu saé namina Namua. Nyebrang ka dinya ngan ukur 10 menit ku kapal ti désa Lalomanu. éta tujuan anu hadé pikeun dinten triPo cicing sapeuting di pondok-pondok di pantai. Cai na lemah sareng tenang, aya kuya laut sareng sanaheun karang naék deui ti tsunami 2009, sadayana parantos saé pisan bahkan jalan-jalan di sakuliling pulau sareng gunung-gunungna saé pisan.

Ngobrolkeun Lalomanu pantai langkung terkenal, Kalayan pasir bodas sareng resort alit sareng kabinna kanggo nyéépkeun wengi. Resor biasana gaduh acara wengi, wengi, sareng sacara umum éta mangrupikeun tujuan kulawarga.

Kanggo terang budaya Samoa anjeun tiasa ngiringan Fa'a Samoa ku ngadatangan Kampung Budaya Samoa di Apia. Basisir éndah tur populér sanésna nyaéta Pantai Matareva jeung Pantai Salamumu. Tungtungna, diantara seueur hal anu sanés anjeun ogé tiasa jalan-jalan di leuweung hujan, ningali curug, lauk, kadatangan di Situ vulkanik Lanoto'o, naék Gunung Fiamoe ...

Upami anjeun hoyong laut anu langkung caket, anjeun bakal mendakannana di tempat sanés, tapi aya, sareng ieu dimana anjeun tiasa diajar atanapi latihan surfing, boh di Upolu boh di tatangga Savai'i. Nyarios perkawis pulau anu sanés ieu, Naon anu tiasa urang lakukeun di Savai'i? Ieuh, di kampung Satoalepai anjeun tiasa ngojay sareng kuya héjo dina kurungan anu engké dileupaskeun. Tempat suci penyu ieu dikelola ku kulawarga lokal anu muatan biaya jalan minimal pikeun ngarawat situs na éta ngan ukur sajam satengah ku féri ti Upolu.

Di pulau ieu nyaéta Sawah Lavaula Saleaulaéta Gunung Silisili ampir 1900 méter jangkung dikurilingan ku leuweung hujan, éta Pantai Manase, anu paling populér, éta Cape Mulinuu, la Curug Pagoa, Monet Matavanu sareng pemandangan panorama na anu indah, liang anu nyiduhkeun cai tina Alofaaga, kawah Tafua, Gua Peapea, tabung vulkanik garing langkung ti hiji kilométer ti sisi basisir, éta Mataolealel cinyusuatanapi, Gua Dwarfs Paia, panjangna sakitar kilométer sahingga dijelajah dina hiji dinten atanapi Batu House anu populér.

Tungtungna, sababaraha deui tina inpormasi ngeunaan Samoa:

  • iklimna beueus sareng panas sapanjang taun. Aya usum hujan ti bulan Nopémber dugi ka April sareng puncak hujan anu paling luhur antara Désémber sareng Maret.
  • Éta merenah pikeun ngagaduhan asuransi médis pikeun nganjang.
  • Anjeun kedah nginum cai botolan sareng divaksinasi dasarna sareng vaksin anu urang pasihkeun ka diri urang Kulon di jaman budak. Kuring perkirakeun yén CXovid 19 ogé bakal dipesen teu lami.
  • aya reungit didieu janten dengue, zika sareng chukungunya anu aya. Éta sababna panolak penting.
  • di darat teu aya sato racun atanapi serangga.
  • Anjeun tiasa nyetir tapi anjeun peryogi pendaptaran nasional nyalira sareng daptar di dieu pikeun lisénsi samentawis anu tiasa didapet langsung ti agénsi nyéwa mobil.
  • sanaos kartu kiridit ditampi, langkung merenah kanggo seueur kas. Mata uang lokal nyaéta log Samoa.
  • Minggu téh suci janten teu kabuka jalan-jalan.
  • di Samoa aya jam malam kanggo solat magrib. Nyaéta namina sa sareng sacara umum éta antara 6 sareng 7 sonten. Bel atanapi trinket cangkang disada sareng henteu langkung ti 20 menit. Salami waktos ieu, hindarkeun ngalih antar kampung atanapi ribut.
  • Samoa henteu meryogikeun visa pikeun tetep kirang ti 60 dinten.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*