10 panggonan paling apik ing donya miturut Lonely Planet

Machu Picchu

Kabeh wong duwe dhaptar papan sing pengin dituju, lan biasane kita nemoni rangking. Saben taun ana ide lan dhaptar anyar sing digawe ndeleng papan sing apik banget, mula mula Planet sing kesepian wis nggawe dhaptar kanggo taun iki ing papan sing paling apik sing bisa dikunjungi ing jagad iki.

Kita bisa setuju utawa ora, utawa mikir manawa isih akeh sing ilang, sanajan dhaptar iki digawe liwat ahli perjalanan. Semono wae, kita bakal setuju manawa kabeh wong sing ana ing dhaptar iki pantes dilebokake, amarga wis ana papan sing apik tenan lan apikan banget yen sampeyan pengin lelungan paling ora sapisan ing urip kita.

Kuil Angkor, Kamboja

Angkor

Angkor yaiku a Wilayah Kamboja sing saiki urip ing pariwisata, nanging pirang-pirang abad kepungkur dadi ibukota Kekaisaran Khmer. Siji-sijine candhi sing ora nate ditinggalake yaiku candhi utama, yaiku Angkor Wat, sing dirawat para biksu Buddha. Sisane bubar bubar saka alas. Candhi-candhi kasebut, sing wis dadi Situs Warisan Dunia, dununge cedhak karo kutha Siem Riep.

Karang Watu Gedhe ing Australia

Alangi karang

Iki terumbu karang paling gedhe ing jagad iki, kanthi lumahing ora kurang saka 2300 kilometer. Iki minangka papan kaendahan sing luar biasa, lan uga papan sing ideal kanggo wong sing seneng njelajah, nemokake papan anyar lan miwiti petualangan. Ing Great Barrier Reef ana akeh kegiyatan, wiwit snorkeling lan nyilem utawa lelungan kanthi nyilem utawa prau. Sampeyan bisa uga mbukak langit liwat Kepulauan Whitsunday. Ewonan kemungkinan kanggo bersenang-senang ing papan sing luar biasa.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu

Kutha Andes iki dibangun sadurunge abad kaping XNUMX, lan dadi salah sawijining papan sing paling apik ing jagad iki. Kutha Inca iki nduwe omah, dalan, saluran banyu lan candhi sing bisa mlaku-mlaku mbayangake kaya urip ing gunung nalika atusan taun kepungkur. Gunggunge ana udakara 140 struktur ing saindenging kastil kasebut, sing dununge ana luwih saka 2000 meter. Iki minangka pertunjukan sing nampa ewonan pengunjung saben taun, supaya bisa ngrasakake salah sawijining papan sing kalebu sejarah manungsa.

China tembok sing apik

Temboke Cina

Lan kita bakal mbukak salah sawijining konstruksi apik tenan sing wis ditindakake atusan taun kepungkur lan sing isih nggumunake kita saiki. Yaiku Tembok Agung China, dawane 21.196 kilometer. Tembok sing nyengsemake iki diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan XNUMX, nalika para kaisar pengin mbangun maneh alangi pertahanan lor kanthi menara sing disambungake karo tembok. Iki ana ing jarak sing cukup supaya bisa ngirim weker saka siji liyane.

Taj Mahal ing India

Taj Mahal

Yen kita seneng romantis, ora ana sing luwih becik tinimbang ngunjungi Taj Mahal, bangunan sing apik sing nyritakake kisah katresnan sing tragis. Dumunung ing sacedhake kutha Agra lan dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo nyebutake katresnan kaisar marang garwane, yaiku makam kanggo dheweke. Loro-lorone dikubur ing kana, garwane, sing tilar donya nglairake, lan kaisar, sing tilar donya pirang-pirang taun mengko.

Grand Canyon ing Amerika Serikat

Grand Canyon

Grand Canyon dudu gaweyane manungsa, nanging asipat alami. Iki minangka jurang sing digali dening erosi Kali Colorado ing Arizona Lor. Tanpa mangu-mangu, tontonan sing apik banget bisa ndeleng papan iki. Ing njero Taman Nasional Grand Canyon, sing dadi salah sawijining taman alam sing dilindhungi pisanan ing Amerika Serikat.

Colosseum ing Roma ing Italia

Coliseum Roma

Kita wis suwe mbahas babagan Colosseum ing Roma. Papan sing nyenengake kanggo wong-wong Roma sing umure meh rong ewu taun lan saiki isih misuwur. Abad kepungkur, luwih saka 50.000 wong ngenteni acara kasebut gladiator utawa kewan eksotik.

Air Terjun Iguazu, ing antarane Argentina lan Brasil

Iguazú

Grojogan iki dununge ana ing Kali Iguazú, ing tapel wates antarane Argentina lan Brasil. Loro-lorone ana ing wilayah perlindungan alam, lan dheweke dipilih dadi salah sawijining keajaiban alam ing jagad iki, mula dadi logis manawa dheweke kalebu ing dhaptar iki. Dheweke diarani minangka air terjun sing paling apik lan luar biasa ing donya.

Alhambra ing Granada

Alhambra

Ing dhaptar iki uga ana tujuan Spanyol, kayata Granada, ing ngendi kita nemokake Alhambra. Iki kuna Kutha palatial Andalusia wadi iku apik banget, lan ing njero kita bisa ndeleng katergantungan sing beda. Patio de los Leones utawa Patio de los Arrayanes kalebu sing paling misuwur, sanajan kunjungan kasebut bisa ditindakake liwat katergantungan liyane.

Hagia Sophia ing Istanbul

Hagia Sophia

Hagia Sophia yaiku a candhi mapan ing titik paling dhuwur saka Istanbul, dominasi kabeh kutha lan dadi simbol kasebut. Sanajan ing njaba katon apik, sing paling apik mesthine ana ing njero, kanthi simbol lan mozaik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*