11 prekara sing penting kanggo nikmati Granada

Granada

Granada minangka salah sawijining tujuan sing nggawe sampeyan tresno malah sadurunge ngerti, mung mbayangno mlaku-mlaku liwat dalan-dalan sing bersejarah, utawa mlaku-mlaku liwat Alhambra sing apik, kita wis pengin golek tiket kanggo mlebu kutha sing apik iki. Dina iki, kita bakal ngandhani 11 prekara sing penting seneng Granada lan sekitar.

Sampeyan ora mung bisa nikmati riko sing apik ing kutha Granada sing bersejarah iki, nanging uga bakal ditemokake akeh papan sing minat ing provinsi kasebut supaya luwih cedhak yen plancongan ing kutha sing apik. Kegiatan kayata ski lan menyang pantai bisa uga ing Granada, saliyane karo kunjungan sejarah lan rasa seneng ing kutha sing kebak urip lan budaya.

Kunjungi Alhambra lan Generalife

Alhambra

Iki minangka salah sawijining monumen sing paling akeh dibukak ing jagad iki lan sing penting ing kutha Granada. Monumen sing makili kekuwatan wangsa Nasrid lan menehi warisan gedhe, lan saiki dadi Situs Warisan Dunia. Ing tugu iki sampeyan kudu luwih gampang, amarga ana akeh perkara sing kudu dikunjungi. Pelataran sing misuwur karo Mancut Singa, Istana Nasrid utawa Generalife. Kunjungan kasebut butuh wektu pirang-pirang jam, mula kita kudu budhal ing sawijining esuk utawa awan banjur ngerti babagan adol tiket supaya bisa tuku luwih dhisik, amarga antrian gedhe biasane bakal diwiwiti.

Deleng Taman Ilmu

Taman Ilmu Pengetahuan

Kunjungan iki cocog karo bocah-bocah lan nglipur ing kunjungan kasebut, uga nyenengake, iku banget didaktis. Kita bisa sinau prinsip Archimedes, nggunakake kaleidoskop raksasa, sinau babagan DNA, lan nemu luwih akeh perkara sing ana gandhengane karo ilmu pengetahuan. Uga ana planetarium sing bisa narik minat kabeh wong.

Kagum pandhangan saka Mirador de San Nicolás

Goleki Saint Nicholas

Iki minangka sudut pandang sing kudu kita tindakake yen pengin duwe gambar ideal kutha Granada. Waca Alhambra kanthi pucuk salju ing latar mburi minangka pemandangan sing ora bisa dilalekake. Sampeyan minggat saka lingkungan Albaicín, yaiku kunjungan liya sing kudu kita lakoni, mula yen seneng pemandangan panorama lan lanskap sing apik, iku papan sing bakal disenengi.

Ski ing Sierra Nevada

Sierra Nevada

Kita pindhah adoh saka kutha kanggo ngrasakake papan luang liyane ing Granada. Ing provinsi iki yaiku Wilayah Sierra Nevada, karo resort ski kanggo para penggemar olahraga salju. Tanpa mangu-mangu, owah-owahan gedhe, wiwit saka cuaca Granada sing apik nganti adhem pucuk, nanging hiburan kasebut dijamin.

Bathing ing Costa Tropical

Pesisir tropis

Yen terus mudhun, kita bakal nemokake pesisir Costa Tropical. Sawise hawa gunung seger, kita bakal kondur ing pesisir iki kebak kutha-kutha sing nengsemake lan pantai sing apik kanggo adus. Almuñécar utawa Motril minangka sawetara tujuan sing bisa diliwati pesisir iki.

Kunjungi Istana Carlos V

Istana Carlos V

Bangunan gaya Renaissance iki adoh banget saka konstruksi Arab sing kita ngarep-arep bisa dideleng ing Granada, lan mula kudu mandheg. Nanging uga istana iki minangka markas saiki Museum Seni Rupa saka kutha, mula kunjungan budaya kasebut dijamin.

Mlaku-mlaku liwat lingkungan Albaicín

Albaicin

Sampeyan kudu kesasar ing lingkungan Albaicín, pengaruh muslim gedhe, kanthi dalan-dalan cilik ing antarane omah putih, toko teh ing endi sampeyan bisa ngrasakake rasa lan toko Arab sing bisa mandheg tuku rincian sing apik. Ora diraguhi, salah sawijining papan sing paling apik lan apik ing kutha kasebut.

Kunjungi Sacromonte

Sacromonte

Lingkungan iki minangka papan sing bisa ditemokake kanthi otentik, kanthi omah sing apik lan balkon. Ing lingkungan iki sampeyan kudu seneng zambra, ing tari flamenco khas.

Delengen bathi Arab Bañuelo

Siraman Arab

Iki Mandi Arab paling tuwa saka kutha lan kondhisi apik banget, diwiwiti saka abad kaping-XNUMX. Kasunyatan manawa dheweke ana ing lantai ngisor omah pribadi apik tenan, amarga dibangun ing pirang-pirang abad kepungkur, kanthi pendhudhukan Kristen. Saiki, dheweke dilindhungi lan dadi salah sawijining bangunan paling tuwa ing Granada, mula kudu dideleng tanpa dipikir-pikir.

Delengen srengenge surup ing Torre del Homenaje

Sunset

Torre del Homenaje de la Alhambra minangka salah sawijining papan paling apik seneng srengenge surup ing kutha Granada. Tanpa mangu-mangu, kita ora bakal kliwat tontonan kaya ngono, kanthi pemandangan kutha lan srengenge surup.

Adus nganggo hammam Arab sing luar biasa

Hammam

Siraman Arab Al-Andalus dibangun ing reruntuhan hammam kuna, mula kita bakal ana ing ngarepe adus Arab asli sing bisa digunakake saiki, lan pandangane apik banget. Papan sing katon mung ruangane santai.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*