5 panganan sing sampeyan ora bisa mandheg nyoba ing Buenos Aires

Salah sawijining ibukota Amerika Latin sing paling apik yaiku Buenos Aires. Iki amarga masarakat, lurung-lurung, bangunan, papan ijo, gastronomi lan kegiyatan budaya. Iki dadi puncak panguripan budaya, awan lan wengi, ing bagean bawana iki.

Aku minangka salah sawijining wong sing nggabungake preinan lan preinan gastronomi. Yaiku, aku ora niat utawa golek mangan padha karo ing omah. Kosok baline, aku seneng ngrasakake rasa anyar amarga ide kasebut sabenere rasane adoh saka omah lan ngerteni sepira jagad lan budaya ing jagad iki. Dadi Nalika sampeyan menyang Buenos Aires, aku saran supaya sampeyan ora ninggalake kutha tanpa nyoba limang panganan kasebut.

Panggang

Panganan panggang ora dadi prioritas ing Argentina, nanging sejatine kalebu bagean saka Argentina. Dene konsumsi daging sapi per kapita Wis pirang-pirang taun saya mudhun lan isih dadi sing paling dhuwur ing saindenging jagad. Cukup kanggo njupuk mobil lan plancongan liwat Pampa kanggo ndeleng sapi ing endi wae, uga akeh perkebunan kedelai (dhukungan saka ekspor saiki).

Cara Argentina kanggo manggang daging yaiku ngobong, nganggo areng lan / utawa kayu bakar. Spesialis nggatekake jinis kayu bakar sing digunakake lan iku cukup ritual «kanggo nggawe bakar-bakar» iku ora mung fokus ing panganan. Kabeh diwiwiti karo tuku daging, anggur, roti, nggawe geni pas wektune duwe bara sing apik lan njupuk kabeh kanthi tenang supaya asile sukses.

Strip panggang, vakum, matambre, tutup panggang, loin, pitik lan kanggo rasa sampeyan sing paling apik: para achuras. Ing kene ora ana kewan sing boroske supaya sampeyan bisa ngrasakake sing enak chinchulines (usus sapi), ginjel, gizzard, sosis lan sosis getih. Saben koki duwe gayane nanging ora ana sing luwih sugih tinimbang jeruk nipis, ginjel Provençal, sosis getih karo kenari lan chinchuline sing renyah.

Yen sampeyan duwe kanca utawa kenalan sing ngajak sampeyan duwe barbekyu ing omah, aja ragu-ragu. Yen ora, ana panggangan ing saindenging kutha. Ora kabeh duwe daging sing padha kualitas, mula aja golek sing paling murah. La Cabrera minangka restoran sing apik, kayata.

Milanesas nganggo kentang goreng

Iki minangka khas plate urip isih, saka restoran lingkungan cilik, asring dikelola dening pihak sing duwe. Nanging iku misuwur dadi umume ndeleng ing menu situs sing luwih apik. Milanese ora liya yaiku a daging sapi lancip, ana sawetara potongan sapi sing bisa digunakake, endhog godhok empuk lan roti panggang. Sing digoreng lan diiringi kentang goreng sing apik. Enak tenan!

Lan ana macem-macem jinis supaya sampeyan bisa njaluk Milanese menyang Neapolitan: nganggo saos tomat, ham lan keju sing wis ilang, utawa Milanese nunggang jaran, karo kabeh lan endhog goreng. Sanajan Argentina nyiyapake ing omah, biasane nambah peterseli lan papak kanggo campuran endhog, utawa kemangi utawa uga sawi.

Apa ana papan sing luwih apik tinimbang liyane kanggo mangan wong Milan nganggo kentang goreng? Dadi, apa wae urip sing isih larang regane amarga sajian khas. Yen sampeyan ngubengi wilayah Palermo, turis sing paling keren kanggo turis enom, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ana rantai toko sing diarani Klub Milanesa. Sampeyan bisa nyoba ing kana.

Pasta lan pizza

Yen barbecue banget Argentina, asale saka gaucho ing Pampas lan pedalaman negara kasebut, pasta lan pizza Warga Argentina wis diwarisake saka simbah-simbah dhewe. Lan kita aja lali yen Argentina minangka negara para imigran saka saindenging Eropa, nanging utamane saka Spanyol lan Italia. Wong Italia (70% saka total dibandhingake 40% wong Spanyol), dadi dominasi novel Masakan Buenos Aires kanthi akeh panganan.

Nyatane yaiku ana akeh restoran sing nyedhiyakake pasta sing apik lan dheweke ora prelu iri karo Italia. Ana restoran kanthi jeneng Italia sing diklasifikasikake dadi spesialis, nanging ing wektu sing padha ing restoran sing isih urip utawa restoran cilik, saka restoran sing disedhiyakake para pekerja: mi, cannelloni, gnocchi, lasagna, sorrentinos, ravioli. Dheweke diisi karo keju, keju lan walnut, sayuran, pitik, waluh ...

Sawetara situs sing disaranake? Kanggo tuku lan nyiapake ing omah, sampeyan bisa menyang endi wae "Pabrik pasta" sing adol pasta seger kanthi kilo utawa kothak. Koki Italia sing jenenge Donato de Santis (mantan koki Versace), wis mapan ing negara kasebut lan duwe toko lan restoran dhewe, Cucina Paradiso, ing wilayah Palermo. Restoran pasta liyane sing apik yaiku Parolaccia kanthi sawetara cabang, kalebu siji ing Puerto Madero. Wong loro ing kene bisa mbayar 1000 peso Argentina kanthi ngombe.

Gegayutan karo pizza, sampeyan ora bakal weruh pizza khas individu lan winates sing disedhiyakake ing Italia. Iki luwih kenthel Lan sampeyan bisa pesen sanajan massa medium (yaiku, dhuwur). Ana kabeh rasa lan kadang sampeyan duwe pilihan kanggo masak ing oven kayu, luwih apik. Tambah siji bagean saka fainá (adonan kacang ayam kanthi cara sing padha karo pizza), lan dilat driji.

Kamar Little, Quatrains, Empire, Angelin, The Pizza Empire, Guerrin, yaiku sawetara pizza paling apik saka akeh nanging akeh sing ana ing kutha kasebut. Rantai populer yaiku Romario, bisa uga ora pizza sing paling apik, nanging murah lan apik.

Tagihan dulce de leche

Nalika wis akhir minggu lan tèh teka, toko roti / manisan wiwit diisi karo wong. Utamane ing mangsa adhem amarga kadhemen ngajak sampeyan mangan tagihan, kaya sing dicritakake ing kene roti manis kanthi bahan lan rasa sing beda-beda.

Lan jeneng: ana sing waspada, bola fras, tagihan jajanan puff, Neapolitan, croissant, churros lan opsi liyane sing ora ana enteke. Sawetara duwe krim pastry, sing ana uga quince, woh-wohan lan akeh sing manis banget ing Argentina karamel. Sanajan ing saindenging Amerika Latin, ana versi versi manis iki, Argentina njupuk alih dadi produsen lan konsumen paling gedhe. Ana bal frater sing diiseni dulce de leche lan croissant sing padha lan Churros (Kombinasi sing apik!, Aku nyaranake utamane yen sampeyan Spanyol).

Rasa enak liyane karo dulce de leche yaiku alfajor. Bakso kasebut bisa ditemokake ing toko roti, sing luwih akeh artisanal, nanging kios lan supermarket akeh banget. Ana sawetara merek lan kue mini utawa kue mini sing dicelupake karo coklat lan diisi karo dulce de leche.

Merek apik? Nggih Havanna klasik lan meh ora ana sing ngalahake dheweke. Yen sampeyan pengin nyoba, gawe Havanna. Dina iki toko wis dadi rantai kopi supaya sampeyan bisa ngombe kopi nganggo roti jahe sing enak saka macem-macem jinis sing ditawakake: mousse, kenari, woh ...

Anggur lan bir

Sanajan ora panganan sing ketat, nanging iki minangka minuman paling populer ing Argentina umume lan khusus ing Buenos Aires. Anggur Argentina misuwur ing saindenging jagad, utamane kanggo sing enak Malbec. Ana merek sing bisa dituku ing supermarket lan nyoba ing omah, kayata Dadá, López, Estiba I, Callia, San Felipe utawa Postales del Fin del Mundo, mung kanggo menehi jeneng sawetara botol sing duwe botol kanthi 100 pesos utawa kurang, nanging mesthine anggur sing larang regane luwih larang: Graffigna, Terrazas, Rutini, Catena, lsp.

Lan ing babagan bir saiki lair maneh bir wis diwiwiti ing negara kasebut menarik banget. Penyulingan bir kerajinan cilik wis wiwit tuwuh bebarengan karo wong sing penasaran. Saiki bar paling keren adol bir kerajinan lan sawetara merek wis mandheg lan luwih misuwur. Dheweke malah wis duwe bar dhewe. Yaiku kasus bir Antares, Berlin utawa Patagonia.

Anggur sing apik kanggo nedha bengi lan bir kerajinan Argentina sing apik kanggo nikmati kanca-kanca. Lan yen sampeyan ora seneng karo loro pilihan kasebut, sampeyan bisa nyoba minuman lokal liyane kayata Fernet Branca karo Coca-Cola.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*