5 panggonan unik sing jatuh cinta karo Brasil

Rio de Janeiro

Taun 2016 yaiku Olimpiade ing Rio de Janeiro. Akeh sing nggunakake kesempatan khusus kasebut kanggo lelungan menyang Brasil nalika musim panas. Nanging, yen kegilaan Olimpiade wis rampung, luwih becik ngerti negara Rio de Janeiro amarga rega regane ora larang wulan kepungkur lan ora akeh banget ing sawetara panggonan sing kadang bisa ngunjungi luwih sithik marem.

Mula, yen musim panas pungkasan sampeyan pengin lunga menyang Brasil lan pengin ditindakake ing wektu sing cedhak, mula Kita ngusulake rute kanthi 5 panggonan supaya tresna karo Brasil sing ora bisa dilalekake amarga pentinge sejarah, budaya lan ekowisata.

Morro de Corcovado

Rio de Janeiro Brasil
Pemberhentian pertama bisa uga yaiku Rio de Janeiro. Kanggo miwiti ngerteni kutha iki, sing paling apik yaiku mlaku-mlaku ing sadawane pesisir pantai Copacabana lan nikmati koktail sing enak ing salah sawijining bar ing papan kasebut nalika ngrasakake swasana kutha Rio de Janeiro iki, salah sawijine paling misuwur amarga apik tenan pantai lan hiburan wengi sing nyenengake.

Pungkasan sabanjure bisa uga lingkungan kutha lan wilayah pelabuhan amarga ing dununge dununge akeh monumen Rio, kayata Arcos de Lapa, Teater Kota, gereja Candelaria utawa Istana Kekaisaran. Ing kutha iki uga ana ruang budaya amarga amarga museume sampeyan bakal bisa sinau luwih akeh babagan sejarah, adat istiadat lan tradhisi ing Rio, kayata Museum Nasional Seni Rupa, Museum Sejarah Nasional utawa Budaya Banco de Brasil Pusat

Pungkasan, sampeyan ora bakal kejawab Morro de Corcovado sing kondhang ing endi dununge Kristus Corcovado sing luwih misuwur, minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Dunia sing anyar meh sepuluh taun.

Taman Nasional Iguazú

Air Terjun Iguazu

Taman Nasional Iguazú dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia Alam dening UNESCO ing taun 1986 lan minangka salah sawijining harta karun alam sing paling nyengsemake ing negara Rio de Janeiro. Kajaba iku, Iguazú dadi tapel wates alami antarane Brasil lan Argentina, saengga curug bisa dideleng saka loro-lorone. Nanging, kothak penghormatan dununge ing Brasil amarga saka kene, bisa dideleng saka ngarep amarga ana sawetara dalan sing wis digawe ing njero taman supaya para pengunjung bisa nyedhaki.

Kanggo mangkat saka sisih Brasil, sampeyan kudu liwat dalan Foz do Iguaçú lan mlebu Taman Nasional. Tur kasebut udakara 2 utawa 4 jam, nanging pancen penting banget amarga iki minangka pertunjukan unik sing bisa dipikirake babagan keagungan air terjun lan kekuwatan alam. Sawise dolan, sampeyan bakal ngerti sebab kenapa Air Terjun Iguazú dijenengi salah sawijining pitu keajaiban alam ing donya.

Kutha Brasil iki misuwur banget amarga Taman Nasional Iguazú nanging uga kudu dikunjungi Ecomuseum kanggo sinau babagan sejarah bendungan Itaipú uga sejarah sosial lan ekologis ing wilayah kasebut. Uga duwe ruang khusus kanggo seni lan alam.

Fernando de Noronha

Pantai Brasil Baía do Sancho

Fernando de Noronha minangka kapuloan cilik ing Atlantik Selatan sing kasusun saka 21 pulau, sing mung pedunung sing paling gedhe. Asal saka vulkanik, papan iki nduweni sawetara pantai sing paling apik ing Brasil, sing ora rame kaya ing wilayah liya.

Kasunyatane, umume wilayah kasebut diumumake minangka Taman Alam lan pamrentah njaga kontrol ketat mlebu turis kanggo ngreksa papan kasebut. Contone, ing Fernando de Noronha ora luwih saka 600 pengunjung sing diidini sekaligus utawa nggawe hotel gedheMula, yen sampeyan kalebu sawetara bejo sing bisa ngunjungi pulau, sampeyan kudu nginep ing penginapan kulawarga cilik. Regane ora murah nanging dadi istimewa yen sampeyan duwe kesempatan kanggo ing papan sing istimewa kaya iki.

Sawetara kegiyatan sing bisa ditindakake ing Fernando de Noronha yaiku surfing, nyilem lan nonton lumba-lumba lan penyu laut. 

Olinda

Olinda minangka papan kanggo ngerti nalika mlaku-mlaku, gumun karo museume, greja lan bangunan warna-warni sing campuran karo tanduran. Kutha sing apik iki dununge ana ing sisih lor-lor Brasil, ing negara Pernambuco.

Iki minangka papan sing apik sing diumumake karo Sejarah Sejarah lan Warisan Kemanusiaan dening Unesco ing taun 1982. Olinda didegake ing taun 1535 lan mengko Walanda Calvinist ngrusak lan ngobong greja Katulik dadi kudu dibangun maneh. Kanthi cara iki, akeh bangunan wiwit abad kaping XNUMX, sing dadi obyek wisata Olinda sing hebat saiki. Sawetara conto yaiku Biara Sao Francisco, Mosteiro de Sao Bento, Mercado da Ribeira utawa Sé. Kutha iki uga dadi kutha sing nyedhiyakake masakan sing enak lan setya banget karo jagad seni.

Kali amazon

Yen ana papan sing apik ing Brasil, iku Amazon. Iki minangka wilayah sing jembar lan kalebu alas tropis ing cekungan Amazon. Wana iki minangka alas tropis paling gedhe ing saindenging jagad lan misuwur minangka salah sawijining wilayah paling biodiverse ing planet iki.

Gerbang menyang Amazon Brasil yaiku Manaus, alam semesta alas gedhe sing ana ing jejere kali paling dawa lan paling kuat ing saindenging jagad. Kutha iki uga dadi ibukutha Negara Bagian lan salah sawijining kutha paling misuwur ing Brasil amarga dadi kutha paling gedhe ing Amazon.

Sawetara panggonan sing paling apik kanggo dikunjungi yaiku kebun binatang ing tengah alas lan kombinasi pantai lan museum sing nggawa sampeyan metu saka tengah kutha. Mung apik tenan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*