Barranquilla, kutha karnaval paling apik ing Kolombia

Barranquilla

Kolombia minangka negara Amerika kanthi mujur nengen sing apik lan sejarah lan budaya sing sugih banget. Bogotá, Cartagena, Cali, Santa Marta, kalebu sawijining kutha gedhe nanging ora bisa dilalekake kutha Karibia sing lawas lan kolonial: Barranquilla.

Barranquilla iku sawijining kutha gisik sing katon ing Karibia lan wis umure limang abad. Amarga wis pirang-pirang taun kepungkur, urip budaya ing kutha iki sugeh banget lan dadi papan dununge, kayata Karnaval Barranquilla, karnaval paling populer ing negara kasebut sing uga nduwe gelar terkenal saka Warisan Kemanusiaan Lisan lan Ora Ketara.

Barranquilla, Gerbang Emas Kolombia

pusat-sajarah-saka-barranquilla

Iki jeneng sing uga dikenal, paling ora wiwit taun 40-an. Kutha iki kalebu kutha sanajan ana ing wilayah Karibia seneng karo iklim tropis sing garing Dadi, sanajan suhu rata-rata udakara 27 ° C yen musim salju, sampeyan ora bakal krasa panas amarga angin bakal adhem.

Ya nduwe musim kemarau lan musim udan Dadi aja salah: wiwit Desember nganti April ora udan nanging saka April nganti wiwitan Desember udan, utamane konsentrasi banyu ing antarane April lan Mei. Lan yen sampeyan ana begja antarane Juli lan Agustus, sampeyan bisa uga kudu seneng "musim panas San Juan".

Pariwisata ing Barranquilla, wektu Karnaval

barranquilla-2

Penawaran hotel ing kutha kasebut akeh, ana hotel, resor, sewa apartemen lan losmen. Iki uga dadi tujuan wisata bisnis, mula perusahaan biasane ngatur konvensi lan acara, mula ana gerakan ing saindhenging taun.

Ya ora ana sing kaya arep menyang Karnaval. Kutha iki tangi lan padhang. Iki minangka pesta folklorik paling apik ing Kolombia lan biasane nglumpukake luwih saka sayuta wong, mula, yen sampeyan pengin melu, sampeyan kudu pesen kabeh sadurunge (transportasi lan hotel). Karnaval diwiwiti dina Setu lan rampung sadurunge Ash Wednesday.

karnaval-of-barraqnuilla

Perayaan kasebut diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX Lan kostum kasebut klasik: sampeyan bakal weruh wong sing nganggo klambi tartamtu sing diarani Monocuco, Garabato, Marimonda lan Kongo, kayata, nanging masarakat bisa macak apa wae sing dikarepake lan karakter sing luwih edan, nyenengake, lan delusi. Uga ora ana kekurangan karakter sing dijupuk saka kasunyatan politik utawa budaya Kolombia lan sing katon minangka taun sing paling diantisipasi saben taun.

karnaval-saka-barranquilla

Sejatine yaiku nalika wiwitan taun anyar, kutha kasebut wis mikir babagan karnaval lan pawai warna-warni liyane padha ngetutake, kabeh bagean saka perayaan sadurunge karnaval: Guacherna, yaiku pawai ing wayah wengi, Parade Pride Gay, karnaval Bocah-bocah, lan liya-liyane.

Dadi, yen sampeyan seneng festival karnaval sing khas sing saka Barranquilla minangka salah sawijining sing paling apik ing donya. Mikir babagan Amerika, aku mikir yen bebarengan karo sing saka Rio dheweke entuk keprok.

Sing bakal ditindakake ing Barranquilla

Museum romantis

Barranquilla iku luwih saka karnaval dadi yen sampeyan ora seneng karo akeh wong utawa festival sing populer, sampeyan bisa lunga ing wektu liya taun. Ing Barranquijazz minangka acara sing luwih tenang, kayata, lan nganakake acara jazz ing macem-macem papan.

Kajaba iku, kutha iki nawakake museum sing menarik kayata Museum Romantis Bisa digunakake ing omah lawas lan nduwe pameran kostum ratu karnaval lan mesin tik Gabriel García Márquez. Uga ana ing Museum Seni Modern, Museum Aeronautical utawa Museum Karibia lan mesthi ing Museum Karnaval.

adat istiadat lawas-saka-barranquilla

Sing paling apik yaiku mlaku utawa gabung karo sing siji turis mlaku liwat pusat bersejarah njupuk Paseo de Bolívar minangka poros, dalan amba sing arteri utama. Iki duwe bangunan saka kabeh jaman lan dadi pusat kutha. Omah Pabean lawas ing kutha kasebut dibalekake ing taun 90an lan saiki arsip omah kompleks lan perpustakaan lan nuduhake pentinge perdagangan kanggo kutha kasebut.

Saliyane, yen sampeyan seneng kewan, ana Kebun Binatang Barranquilla lan yen sampeyan mung pengin mlaku ing boardwalk Avenida del Río Jalan liyane sing apik banget: dawane 700 meter lan ambane 80 meter lan sejajar karo Kali Magdalena.

Sekitare Barranquilla

pradomar

Ora bisa ngomong babagan Barranquilla tanpa menehi referensi menyang pantai. Ora ana pantai tengah nanging sawetara menit dheweke wis wiwit katon: Caño Dulce, Sabanilla lan Santa Verónica Dheweke wis dikenal, nanging sing pertama kanggo Pradomar.

Pradomar udakara 18 kilometer saka kutha iki lan nduweni macem-macem hiburan kanggo pengunjung: restoran, bar, hotel, olahraga banyu. Tujuan pesisir liyane sing menarik yaiku Puerto Velero, pantai sing ana ing rute sing menyang Cartagena, setengah jam saka Barranquilla. Ing kene ana akomodasi lan restoran lan dadi papan sing apik kanggo selancar, selancar angin lan layangan. Minangka papan sing apik yen ana wong sing ninggalake Barranquilla lan terus lelungan.

gunung geni lendhut

Kurang akeh, mung telung kilometer, yaiku Tlaga Swan, kolam jero sing apik banget kanggo masarakat olahraga olahraga lan iwak. Ing Gunung geni mud Minangka daya tarik liyane ing wilayah kasebut sing udakara 70 kilometer saka kutha: dhiametere rong meter lan dhuwure pitung meter, saengga narik kawigaten akeh wong sing munggah ing kawah lan nyilem menyang lumpur sing bisa uga obat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Barranquilla dudu kutha sing mlarat. Dheweke nawakake dhewe lan kanthi limang abad, dheweke ora sithik. Mung adoh saka ewu kilometer saka Bogotá, nanging yen sampeyan menyang Karibia Kolombia iku sawijining kutha sing kudu dilebokake ing rute kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*