7 Pabean Lokal Aneh Kanggo Turis

Gambar | 20 menit

Plancongan minangka pengalaman sing paling apik. Iku mbukak pikiran lan ngidini ngerti cara urip liyane. Saben negara duwe budaya lan adat istiadat dhewe-dhewe, sing umume kanggo para plancong bisa kaget lan malah gawe kaget yen dibandhingake karo bangsane.

Nalika lelungan ing saindenging jagad, ora nate nglarani informasi lengkap babagan negara sing bakal dikunjungi. Ora mung ing babagan papan sing narik kawigaten utawa sarana transportasi nanging uga ing babagan tradhisi. Mula, ing postingan sabanjure, kita bakal mriksa sawetara adat istiadat lokal sing bisa uga aneh ing para turis.

Dina Groundhog ing Pennsylvania

Saben tanggal 2 Februari ramalan cuaca penasaran karo groundhog dianakake ing Pennsylvania. Dikenal minangka 'dina groundhog', perayaan iki wis diatur wiwit taun 1841 (taun referensi sing dhokumentasi pisanan) nalika para panitia nggawa Phil, groundhog sing misuwur, metu saka guwa kasebut kanggo ngramal tekane musim semi.

Custom ujar manawa yen groundhog ora bisa ndeleng bayangane lan metu saka papan kasebut, mangsa bakal enggal rampung. Yen ing tangan liyane, amarga awan iku cerah, groundhog ndeleng wayangane lan bali menyang bolongan, tegese mangsa bakal suwene nem minggu maneh.

Sanajan adat aneh iki kedadeyan ing pirang-pirang populasi ing Amerika Serikat lan Kanada, sing paling populer ing kabeh marmot yaiku Phil of Punxsutawney, Pennsylvania.

Ora ana kembang kanggo tuan rumah ing China

Gambar | Rinfokus

Apa sampeyan seneng menehi lan diwenehi kembang? Ya, yen sampeyan menyang China, sampeyan kudu ngerti yen ora sopan menehi buket kembang kanggo pemilik omah sing dikunjungi. Dikira para tamu, kanthi cara iki, nuduhake manawa omah kasebut ora apik lan mula host kudu butuh hiasan kanggo dekorasi.

Mangkono uga, yen ana kesempatan kanggo menehi buket kembang kanggo wanita, luwih becik yen digawe-gawe amarga langgeng. Kosok baline, alam dadi garing kanthi cepet.

Muntahake, prilaku sopan santun

Ing budaya kita, ngidoni ing ngarep umum dianggep ora sopan. Ora ana sing seneng ndeleng wong liya sing ngetokake cangkeme. Nanging, ing suku Massai (Kenya lan Tanzania) umume menehi salam marang kanca lan kanca sing dilelehake. Dheweke malah asring ngidoni bayi sing anyar kanggo nglindhungi dheweke saka roh-roh jahat.

Prosesi phallic Jepang

Gambar | GQ India

Akeh turis sing kudu nginep nalika nonton prosesi phallic Kawasaki. Minangka festival tradisional sing dirayakake wong Jepang kanggo njaluk kesembuhan para dewa, perlindungan saka penyakit sing ditularake seksual utawa bocah sing bakal lair kanthi apik.

Sumbu tengah festival kasebut arupa patung gedhe kanthi bentuk zakar sing bisa dijupuk kanthi prosesi sing dikepung karo perwakilan phallic gedhe lan cilik liyane. Kanggo ngrayakake dina iki, masarakat mangan maneka warna wujude zakar ing lurung-lurung, sawetara wanita Jepang nggawe topi sing bentuke kaya sperma lan candhi adol Kaos, uga lilin lan souvenir liyane kanthi bentuk phallic. Kabeh sing ana konotasi iki bakal kasedhiya.

Kejuaraan Finger Finger ing Jerman

Gambar | Beaumont Enterprise

Saben taun Kejuaraan Alpine Internasional dianakake ing Ohlstadt, Upper Bavaria, kanggo milih pejuang driji paling apik ing negara kasebut. Kayane lucu banget nanging sing sejatine kanggo sawetara wong Austria lan wong Bayerne ana masalah prestise.

Sing melu kejuaraan kasebut siyap-siyap siyap kanggo menang sawetara wektu. Sawetara nyepetake bal tenis kanthi tangan kanggo nambah kekuwatan, dene liyane praktek ngangkat pirang-pirang kilogram nganggo mung siji driji.

Festival Panganan Anjing ing China

Gambar | Asu Seneng

Saben taun ing Yulin, China, tekane solstice musim panas dirayakake kanthi festival panganan asu. Sanajan akeh wong sing keweden karo ide mangan daging asu, sing sejatine tradhisi iki nduweni oyot jero ing wilayah kasebut lan wis pirang-pirang atus taun kepungkur.

Katon yen mangan daging asu nalika musim panas nyebabake kesehatan sing apik, nambah kinerja seksual, lan nglindhungi saka penyakit. Lan yen diiringi omben-omben, luwih becik.

Daging sing paling disenengi yaiku nyebrang San Bernardo lan jinis lokal amarga ngasilake uwuh lan tuwuh kanthi cepet. Anjing sing disembelih umure umure antara 6 lan 22 wulan nalika daginge paling empuk kanggo dikonsumsi.

Sanajan ahli lingkungan bisa njaluk pejabat Yulin nglarang adol daging asu menyang pasar lan restoran, nanging prakteke tetep dikonsumsi.

Festival keju ing Inggris

Gambar | Telemadrid

Festival iki misuwur banget lan dirayakake ing macem-macem kutha ing Inggris. Nanging, sing paling misuwur yaiku sing ana ing kabupaten Gloucestershire: Festival Kejuiran Rolling Hill Cooper.

Referensi tertulis kaping pisanan kanggo acara iki diwiwiti wiwit pertengahan abad kesembilan belas, sanajan ora ana konsensus babagan asale. Tradhisi mbuwang keju mudhun ing bukit lan ngoyak kanggo nyekel, dipercaya minangka bagean saka seri acara perayaan sing ditindakake nalika musim panas kanggo ngrayakake tekane musim iki.

Nyekel keju kanthi gerakan praktis ora bisa ditindakake amarga tekan kecepatan 100 km / jam. Kabeh sing bisa ditindakake para peserta yaiku mlumpat gunung lan nyoba tekan garis finish kanthi kondisi paling apik supaya bisa entuk kesempatan pertama.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*