Adat istiadat Kolombia

Salah sawijining sebab utama plancongan minangka pengalaman sing menarik yaiku kemungkinan ngerti adat istiadat sing beda ing saindenging jagad. Uga ing Kolombia, ing endi gumantung karo wilayah (Karibia, Pasifik, Los Llanos, Los Andes lan Amazonía) saben komunitas nglestantunake tradhisi saka turun-tumurun. Nanging, ana uga adat istiadat sing umum kanggo kabeh wong Kolombia. Kita maneh sawetara, ing ngisor iki.

Kolombia optimis

Kolombia minangka salah sawijining negara sing paling seneng lan optimis ing saindenging jagad, mula ora nggumunake manawa wong Kolombia ditondoi dening wong sing grapyak lan nyenengake sing seneng ngobrol lan nyenengake. Rasa seneng urip gampang diapresiasi ing predisposisi kanggo pesta sing ditindakake kapan wae.

Gambar | Pixel

Kanggo arepa sing sugih!

Sajian khas Kolombia iki dikonsumsi kapan wae, lan ing saben wilayah ing negara kasebut digawe kanthi cara siji, sanajan kabeh duwe dhasar: jagung.

Pesisir Kolombia duwe arepa sing unik banget, yaiku endhog. Liwat persiapan sing trampil lan alus, adonan jagung goreng sing renyah sing endhog digodhog bisa digayuh. Enak tenan! Kanggo bagean, Paisas masak arepa sing paling kondhang: digawe saka jagung putih lan rata sing bisa diiringi bahan apa wae (keju, chorizo, endhog oranye, kacang ...). Arepa de choclo digawe nganggo jagung sing luwih legi lan disajeni karo keju lan mentega sing seger uga populer.

Nanging, arepa sing paling aneh yaiku santandereana sing disiapake karo abu kayu sing dibubarake ing banyu, jagung kuning, yucca utawa kulit babi sing wis disigar. Nanging ana akeh liyane, dhaptar tanpa wates, mula luwih becik sampeyan nyoba.

Abang

Ing Kolombia, ing endi wae sampeyan lunga, sampeyan bakal nemokake arepas lan tinto (utawa cangkir kopi ireng). Lan negara Amerika minangka produsen kopi nomer papat ing jagad iki lan sing pertama nalika ngomong babagan kelembutan kacang.

Paket kopi Kolombia asli bisa dadi souvenir paling apik saka Kolombia. Saben ngeculake cangkir dhewe, sampeyan bakal ngambu ambune sing enak.

Gambar | Pixel

Navidad

Natal minangka salah sawijining perayaan sing dirayakake kanthi semangat ing Kolombia. Wiwit tanggal 16 November, kabeh omah, toko lan kantor didandani kanggo miwiti perayaan novena. Biasane ing Kolombia ngelingi sangang dina lelungane Maria lan Yusuf sadurunge kelairan Yesus kanthi karangan Natal, wadhah lan donat. Lan kenapa ora? Uga nganggo rumbita kanthi brendi.

Liyane tradhisi Kolombia ing tanggal kasebut yaiku hadiah sing diwenehake dening Dewa Bocah kanggo bocah-bocah ing wayah wengi tanggal 24 Desember lan dudu Santa Claus kaya ing negara liya.

Saliyane, kutha nguripake lampu sing apik kanthi motif dekorasi sing beda-beda lan malah saingan karo hadiah. Iki malah wis dadi daya tarik wisata.

Dina Lilin

Kolombia netepake minangka negara sekuler nanging ing prakteke negara kasebut minangka negara Katulik sing perayaan kasebut ana ing sekitar kepercayaan iki, kayata Dina Lilin, nalika kabeh negara nyalurake lilin lan lentera kanggo ngurmati konsepsi Immaculate nalika esuke tanggal 7 nganti 8 Desember.

Kepiye wae, perayaan iki minangka wiwitan musim Natal lan akeh sing ngrayakake acara kasebut kanthi pesta sing apik.

Ana sing arep dirayakake?

Ing Kolombia, alesan apa wae apik kanggo kumpul karo kanca utawa kulawarga lan nari nganti esuk kanthi gelas brendi. Iki minangka minuman keras anise sing diapresiasi ing negara kasebut sing ditembak lan biasane diiringi segelas banyu es yen omben-omben pisanan dadi kuwat. Banjur sisane wis ora katon maneh.

Lan pesta apa tanpa musik? Wong Kolombia seneng nglipur wong-wong mau nganggo rumba, salsa, reggaeton, cumbia, vallenato lan irama liyane sing bisa nari supaya seneng banget.

Olahraga nasional

Kaya dene bal-balan ningkatake semangat dadi olahraga raja ing pirang-pirang negara, ing bersepeda Kolombia minangka olahraga nasional nalika pengendara sepeda Kolombia nempuh dalan ing jagad iki. Apa ing acara Giro, Tur utawa Vuelta, negara kasebut mandheg.

Ngomong babagan olahraga nasional, papan shuffle minangka kegiatan sing penting banget kanggo wong Kolombia. Iki kalebu mbuwang yew ing mangkuk lan bubuk wicks dilebokake kanthi jarak sing cukup. Pemenang yaiku peserta sing nyoroti sorotan paling gedhe lan ngrampungake 27 poin pertama.

Apa sampeyan ngerti adat istiadat Kolombia iki? Sing endi sing paling sampeyan kepengin weruh? Apa ana wong liya sing pengin dituduhake?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*