Adat istiadat chiclayo

Chiclayo

Dumunung ing departemen Lambayeque, kita bisa nemokake kutha Chiclayo, wilayah pesisir sing apik ing sisih lor negara Peru, digoleki lan dikepengini kanggo pesisir sing apik kanthi cuaca sing apik suwene setaun. Sing apik babagan Chiclayo yaiku kajaba duwe lingkungan pesisir sing apik iki, uga duwe tradhisi khusus sing ndadekake papan sing ora bisa dilalekake sajrone lelungan.

Kajaba iku, ayo eling yen ora liya utawa kurang saka "Modal Persahabatan", jeneng sing ditampa kanthi apike para pedunung.

Umume adat istiadat Chiclayo ana gandhengane karo sejarah lan agama, Mula, greja lan alun-alun sing wis wiwit wiwit abad kaping XNUMX dadi penting banget kanggo para pedunung. Dadi, Katedral Chiclayo dadi papan sing paling penting kanggo digoleki lan dihargai sajrone rong abad kepungkur ing kutha kasebut.

Yen golek jinis adat istiadat liyane, sing luwih akeh gegayutan karo seni, ayo ndelok anane jaran lan balung paso, sing nomer loro yaiku penunggang sing nggawe jaran paso pamer polahe sing apik.

Cockfighting uga misuwur ing Chiclayo., dianggep minangka metode hiburan sing wis suwe ana. Gastronomi ing wilayah kasebut uga bisa diarani bagean penting saka pesona tradisional.

Sawise ngenalake iki, yen sampeyan pengin plancongan menyang Chiclayo utawa sampeyan mung kepincut ing papan kasebut, waca luwih dhisik.

Chiclayo Pagunungan Chiclayo

Chiclayo minangka kutha paling nomer papat ing Peru, dadi ibukutha wilayah Lambayeque sing ana ing dataran pesisir sisih lor Peru. Ing taun 2007 populasi ana 524.442 jiwa, nanging iku saya mundhak saben taun. Dheweke duwe iklim sing cerah lan anget banget, kanthi angin seger lan seger sing nyakup kabeh geografi sing kalebu gunung-gunung gedhe lan pantai sing jembar kanthi ombak sing luar biasa. Iki minangka laladan peradaban legendaris kuno lan masarakat kolonial sing sugih sing katon ing bangunan tradisional sing megah. Kutha Chiclayo misuwur kanthi arsitektur kolonial sing apik, spesialisasi panganan laut, obat-obatan alami lan uga misuwur amarga situs-situs arkeologi lan reruntuhan sing apik banget sing dadi minat turis.

Pengakuan lan penghormatan kanggo sejarah

Lurung-lurung Chiclayo

Chiclayo didegaké ing 1560 minangka kutha padesan ing India dening pandhita Spanyol. Nganti abad kaping 600 dadi kutha cilik dibandhingake karo kutha Lambayeque sing cedhak. Wiwit iku, kutha Chiclayo saya tuwuh dadi kutha modern sing hebat. Wilayah Lambayeque ing Peru, ing dununge Chiclayo ana ing pesisir, ngasilake budaya Mochica sing apik wiwit taun XNUMX Masehi

Legenda ujar manawa dewa Naylamp lelayaran bebarengan karo rombongan sing akeh ewonan taun kepungkur kanggo nemokake kerajaane. Sawetara peradaban kuno weruh strategi ngontrol wilayah kasebut, amarga papan kasebut penting ing Peru. Ana pusat komersial ing sisih lor Peru, kabeh wong lunga amarga penting banget.

Ing Chiclayo, kaya ing negara-negara liyane ing Peru, pedunung duwe pengakuan lan penghormatan banget marang sejarahe. Iki kabukten ing pahargyan budaya umum ing saindenging negara. Contone, ing Chiclayo, "Minggu Identitas Manyik" dirayakake, minangka festival taunan sing dirayakake sajrone seminggu. Minggu iki kalebu macem-macem acara kayata kontes kecantikan kanggo judhul Miss Lambayeque; presentasi ing sekolah babagan karya siswa, pameran fotografi ing wilayah kasebut, lsp. Hadiah sing diwenehake kanggo presentasi paling apik ing sekolah lan uga foto sing paling apik. Tanggal kasebut diputusake dening delegasi lokal.

Pesta lan pahargyan

Pahargyan ing Chiclayo

Ana perayaan populer ing kutha Peru lan ing wilayah Chiclayo ora ana sing istiméwa. Sawetara acara penting sing bakal dirawuhi yen sampeyan pengin lelungan menyang Chiclayo yaiku ing ngisor iki:

Peziarah lan Salib Chalpon

Iki minangka festival Santísima Cruz de Chalpón ing wulan Februari: (dianggep musim panas ing belahan langit sisih kidul), dirayakake ing kutha Chiclayo, mesthi nyenengake masarakat.

Salib Suci Ziarah Motupe

Iki dianakake saben taun ing wiwitan Agustus ing kutha-kutha sacedhake Chalpón lan Motupe. Acara kasebut nduwe ziarah emosional (Santísima Cruz de Motupe) kanggo ngurmati santo pangreksa kutha kasebut, lan wiwit saiki dadi perayaan agama paling penting ing wilayah Lambayeque.

Pahargyan kasebut ditindakake sajrone pirang-pirang dina. Ing tanggal 2 Agustus, pandhita paroki lan sekelompok pandhereke sing setya miwiti ziarah menyang Cerro de Chalpón, sing adohé udakara 10 km. Dina sabanjuré, para peziarah munggah ing bukit menyang guwa sing nduwe salib suci lan nalika tekane padha nganakake pesta. Banjur dheweke bakal nggawa salib munggah ing bukit lan mbaka sethithik, dheweke bakal bali menyang greja ing Motupe, tekan tanggal 4 Agustus liwat desa-desa cilik El Salitral, El Zapote lan Guayaquil. Tanpa mangu-mangu minangka tradhisi lan adat sing dirasakake akeh warga lan nindakake kanthi bekti.

Poster Chiclayo

Dina utama festival kasebut yaiku tanggal 5 Agustus, ing pundi piyambakipun main istana kembang api ing alun-alun utama lan band main musik nganti subuh. Ziarah kasebut nawakake kesempatan sing apik kanggo nyekseni campuran adat istiadat pribumi lan Kristen sing dilebokake ing upacara agama lokal.

Tanpa ragu-ragu, Chiclayo minangka papan sing ora bisa dilalekake yen sampeyan arep ngunjungi Peru. Sampeyan bakal seneng tradhisi, masarakat, gastronomi, lanskap sing apik, kabeh sing bisa ditemokake ing papan-papan sing bisa dikunjungi lan arkeologi ... ora bisa dilalekake! Mesthi wae, aja lali kamera amarga sampeyan bakal pengin nggawe immortalize saben wayah sing bisa urip ing kutha sing apik iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Yuri castro ngandika

    Pasang foto sing bener, sing pertama cocog karo Katedral Trujillo lan dudu Chiclayo. Kanthi cara sing padha, nomer papat ora cocog karo dalan Chiclayo.
    Priksa foto sampeyan kanthi becik sadurunge dilebokake supaya ora bingung pamaca