Bea Cukai Prancis

Menara Eiffel

Nalika nyiyapake plancongan, ana akeh prekara sing kudu dipikirake supaya kabeh bisa dituruti ing rencana: tiket pesawat, reservasi hotel, tuku tiket menyang museum lan monumen, itinerary sajrone plancongan ... Nanging, salah sawijining masalah sing meh ora dingerteni yaiku ngerti adat istiadat ing papan sing bakal dikunjungi. Iki penting banget yen ora pengin ngalami wektu sing ora nyaman.

Sanajan Prancis minangka negara Eropa, lan cedhak banget karo kita, nanging duwe adat istiadat dhewe sing kudu dielingi kanggo riko sedhela utawa suwene dawa. Ing kene kita ngrampungake sawetara adat istiadat Prancis sing menarik. Sampeyan bisa teka karo kita?

Salam

Ing Prancis ucapan kasebut salaman karo salaman sing kuwat lan ringkes ing antarane pria lan ciuman ing pipi antarane wanita lan wanita lan pria. Sing terakhir mirip banget karo cara menehi salam ing Spanyol nanging nambah siji ciuman ing pipi liyane.

El idioma

Penting sampeyan ngerti carane takon sawetara utawa dialog dhasar ing basa Prancis amarga dheweke ngregani manawa wong-wong sing ngucapake ngupayakake ngucapake. Kajaba iku, mesthi nguntungake sinau basa anyar lan lelungan menyang Prancis minangka kesempatan sing apik kanggo prakteke.

Gambar | Pixel

Tip

Kepiye cara kerja tip ing Prancis? Biasane ora biasane ninggalake tips gedhe ing Prancis. Paling akeh, gambar kasebut dibunderake ing teras cafe utawa isih sethithik yen perhatiane wis apik nanging ora wajib.

Aja langsung ujar manawa ana sing ora dikarepake

Diplomasi bisa dadi ciri khas wong Prancis, mula sampeyan ora bakal krungu manawa dheweke ngakoni yen ana prekara sing ora dikarepake. Contone, yen ora seneng sajian, dheweke ora bakal ngucapake, nanging bakal nyebutake yen dheweke ora biasa karo rasa kasebut utawa panganan kasebut duwe rasa istimewa.

Umumake kunjungan

Prancis seneng njaga formalitas dadi sadurunge tiba ing omah wong liya, dheweke luwih seneng ngumumake sadurunge. Biasane kanggo menehi host karo botol anggur yen wis siyap mangan ing omah lan menehi selamat.

Wektu mangan

Nalika lelungan menyang Prancis, sampeyan kudu ngerti wektu mangan amarga bisa beda-beda gegayutan karo negara asal. Biasane sarapan udakara jam 7 esuk, mangan awan lan nedha bengi udakara jam 7 awan. Biasane ora nyiyapake cemilan sadurunge mangan supaya ora ngrusak rasa.

Gambar | Pixel

Ketuntasan

Ing Prancis, telat janjian utawa rapat dianggep ora sopan. Dheweke ora ngidinke tardies luwih saka 15 menit lan nggawe pangecualian, 20 menit.

Sepi

Supaya ora ngganggu wong liya ing saubengé, wong Prancis ngomong kanthi swara sedheng ing papan umum. Dheweke ora nate munggah swarane.

Dina saka Innocents

Ing tanggal 1 April festival kasebut dirayakake ing Prancis le poisson d'avril (iwak April) yaiku Dina Fools April sing khusus. Pesta iki kalebu nyekel wong sing guyon sing ngemot siluet iwak ing punggung wong, mula jenenge pesta kasebut.

Dolanan petanque

Petanque minangka game sing asale saka sisih kidul Prancis nanging wis sumebar ing pirang-pirang negara ing Eropa, kalebu Spanyol. Prancis seneng banget main boule ing acara apa wae, ing pantai utawa ing tengah pesta.

Gambar | Pixel

Sugeng urip ing crepes!

Ing dina Candlemas, 2 Februari, wong Prancis nyiyapake crepe sing enak lan nggawe dheweke mlumpat metu saka wajan kanggo muter kanthi tangan tengen nalika nyekel koin ing sisih kiwa. Mangkono kemakmuran dijamin kabeh taun nganti dina Candlemas sabanjure.

Ora manten tanpa sup bawang

Biasane ing Prancis nyedhiyakake sup bawang ing pesta pernikahan, sajian asale asor sing dadi klasik ing masakan Prancis, nanging kanthi sengaja, ditemokake dening anggota pengadilan. Resepane ditampilake ing edhisi Le Viandier, buku masak abad kaping XNUMX sing disimpen ing Perpustakaan Nasional Prancis.

May lili

Wis kebiasaan ing Prancis tanggal 1 Mei, menehi sawetara batang kembang lili ing lembah (muguet) minangka tandha katresnan lan gegayuhan supaya bisa sejahtera. Iki uga minangka cara kanggo ngrameke tekane musim semi.

Iki minangka sawetara kebiasaan Prancis sing paling penasaran. Apa adat istiadat utawa tradhisi Prancis liyane sing wis dingerteni sajrone sampeyan manggon ing Prancis?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*