Bea cukai Ekuador

América Latina Iki minangka balapan sing nyawiji lan pirang-pirang ewonan peradaban lan budaya sing nilarake warisan penting. Mbok menawa, kanggo wong non-Amerika, ora ana bedane utawa keanehan, nanging saiki ana prekara sing kudu dibahas adat istiadat Ekuador.

Ekuador, negara cilik sing sampeyan bisa ngerti, kalebu ing khatulistiwa, garis pamisah donya ing rong belahan bumi, lan uga amarga Julian Assange, wong sing duwe Wikileaks hebat, dadi pengungsi ing kedutaan besar ing London pirang-pirang taun.

Ecuador

Iki ana ing sisih kulon Amerika Selatan lan duwe garis pantai ing Samodra Pasifik. Sampeyan nyelehake antarane Kolombia lan Peru lan ibukuthane yaiku kutha Quito. Duwe gunung, Andes, duwe pesisir lan uga bagean saka alas Amazon sing apik.

Pendhudhuke mestizo ing mayoritas akeh, luwih saka setengah, campuran saka wong-wong Spanyol lan keturunan saka wong-wong pribumi, sanajan ana uga pedunung ireng cilik sing keturunan saka budak.

Ecuador iku republik y sawetara basa digunakake ing kene saliyane basa Spanyol sing unggul. Contone, kira-kira, luwih saka rong yuta wong nganggo basa Amerika, kalebu Quechua lan sawetara macem-macem, Kofan, Tetete utawa Waorani, mung sawetara. Kanthi kabeh iki, sampeyan ora bisa mikir maneh yen Ekuador minangka bangsa sing homogen, duwe akeh basa lan akeh masarakat, sejatine ana akeh adat budaya.

Bea cukai Ekuador

Dadi, Ekuador minangka negara sing beda-beda. Saben wilayah geografis duwe khasiat lan iki diwujudake nganggo basa, nanging uga sandhangan, gastronomi, adat istiadat. Ana total patang wilayah sing ditandhani kanthi apik: pesisir, Andes, Amazon lan Nusantara Galapagos.

Kaping pisanan, aku wanita dadi subyek machismo dadi minatku. Ekuador minangka negara macho, kanthi warisan Katolik sing kuwat lan kanthi misahake peran antarane apa sing ditindakake pria lan wanita. Sanajan kabeh owah-owahan lan saiki angin liyane nyebul ing saindenging jagad, kita wis ngerti sepira biaya kanggo owah-owahan iki lan ora ana sing istiméwa.

Kaya kabeh latino Ekuador kaya kontak fisik, dadi yen ana cedhake banjur salaman utawa salam resmi saka Sugeng enjang lan liya-liyane, kanggo ngrangkul utawa nggepuk pundhak. Wanita kasebut, padha ngambung pipi. Yen ora ana akrab, mula bakal bener Pak, mbak utawa kangen sadurunge jeneng mung kanca utawa kulawarga sing dianggep jeneng ngarep.

Yen sampeyan diajak menyang omah Ekuador, sing sopan sing kudu ditindakake yaiku nggawa hadiah sing bisa dadi panganan cuci mulut, anggur utawa kembang. Ing kene hadiah bakal dibukak ing ngarep sampeyan, ora kaya ing negara liya sing dianggep ora sopan. Uga ing punctuality. Ya, sampeyan maca kanthi bener. Contone, wong Latino luwih santai tinimbang orientasi oriental, mula yen diajak jam 9 bengi sampeyan ngarepake sampeyan jam 9:30 wengi.

Roti bakar sadurunge miwiti ngombe iku umume, nganti bengok-bengok Kesehatan! kabeh wong toasts lan ngombe omben-omben sing dimaksud. Panganan kasebut nyenengake banget lan akeh pacelathon. Pungkasan, sopan banget yen nawakake pitulung sadurunge lan sawise mangan. Aku ora ujar manawa sampeyan bakal ngumbah piring, nanging bisa uga nambah sawetara gelas. Yen tinimbang dadi jajanan kanca iku mergo formal, kerja, etiket Ekuador luwih ketatGelar akademik digunakake, kertu bisnis diganti, pria uga salaman karo wanita.

Kaya wong Latin umume wong Ekuador grapyak lan anget ing sesambetan pribadi. Dheweke bakal nyedhak nalika ngomong, dheweke bakal ndemek sampeyan lan ora bakal nesu yen sampeyan nindakake perkara sing padha. Dheweke duwe basa non-lisan sing hebat lan dheweke ora nyuda takon kabeh. Yen sampeyan dilindhungi undhang-undhang bisa uga kaget nanging ora rampung amarga ana gosip nanging amarga wong kasebut pengin duwe gambar sing luwih kawangun.

Kepiye adat istiadat Ekuador? Kaping pisanan, ana mode internasional lan Ekuador ora ana ing planet liya. Yen jarene, uga sejatine saben wilayah duwe gaya busana lan gaya kasebut nuduhake keragaman budaya ing negara kasebut. Contone, Ing ibukutha Quito, para pria asring nganggo ponchos biru, topi lan celana pendek setengah. Ing pinggul yaiku simbah, jalinan dawa sing asale sadurunge Inca lan tradisional banget.

Ing sisih liyane, wanita nganggo blus putih (kadhang abu-abu utawa khaki), kanthi lengen klambi dawa lan kadang garis leher lebar. Rokane biru, tanpa petticoat, lan bisa uga ana hiasan ing hem. Gelang lan selendang karang lan emas abang ditambahake, amarga aksesoris penting. Jubah multi-warna sing dienggo ing blus kasebut uga minangka lambang, kayata topi lan kalung. Saiki, ing zona pesisir, pria nganggo guayabera lan wanita nganggo klambi ringan.

Nalika sampeyan ndeleng, ora ana kostum khas siji Sanajan sing digawa ing Quito lan diterangake ing ndhuwur iku paling cedhak karo sing siji. Saliyane, rok uga dianggo ing gunung, nanging lipit, kanthi warna sing cerah lan nganggo sulaman lan selendang wol. Sanalika, ing Amazon, hiasan rambut wulu isih tetep ana lan ing negara liya, sayangé, mode internasional lali klambi khas sing dadi mung obyek wisata.

Pungkasan, rong masalah bakal digarisbawahi: festival lan masakan. Menarik ing klompok kapisan yaiku fMusim Panas Inti Raymi, Yamor lan Mama Negra. Kapisan yaiku festival sing didedikake kanggo srengenge sing ngrayakake solstis musim salju ing wulan Juni. Yamor dirayakake ing wiwitan September ing Otavalo lan Mama Negra minangka perayaan kafir sing ditindakake ing wulan November.

Babagan pawon panganan sing paling penting dina yaiku nedha awan y saben wilayah duwe gastronomi. Iwak, kerang lan woh-wohan tropis kayata gedhang konsentrasi ing zona pesisir lan beras lan daging ing gunung. Sampeyan bisa nyoba ceviche, wedhus garing (rebus), sup liyane diarani Fanesca nganggo kacang, lentil lan jagung, ing sup iwak karo bawang pasisir utawa Petacone, pisang goreng.

Kanggo lelungan menyang Ekuador tanpa kejutan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*