Budaya Asia

Budaya Asia lan perang banyu ing Thailand

Nalika sampeyan mikir babagan Asia, Jepang lan China bisa uga dadi negara utama, nanging kasunyatane, Asia kalebu pirang-pirang negara liyane lan kudu ngerti kabeh supaya bisa ngerti Budaya Asia lan kepiye carane bisa beda-beda saka sak papan liyane.

Benua Asia kasusun saka 48 negara: 41 wong Asia sing bener lan 7 Eurasia. Ing ensiklopedia apa wae, sampeyan bisa nemokake jeneng kabeh negara saiki lan sampeyan bisa ndeleng pirang-pirang negara sing ana ing bawana iki, nanging aku ora bakal ngomong karo sampeyan babagan adat lan tradhisi saben negara, nanging aku mung arep ngobrol karo sampeyan sawetara, sing dakanggep tradhisi aneh utawa paling ora, sing narik kawigaten lan aku pengin nuduhake sampeyan.

Budaya Asia: tradhisi lan adat istiadat

Ing saindenging jagad iki ana akeh tradhisi lan adat istiadat, amarga sawise kabeh, kabeh mau nggawe kita duwe perasaan dadi komunitas. Kasunyatane yaiku manawa kita wong Kulon bisa kaget banget karo budaya Asia, amarga ing sawetara prekara iki nggawe kita rumangsa adoh saka dheweke, nanging ing liyane bisa uga mulang babagan nilai-nilai sing ora ngerti utawa ora pengin dideleng. Asia minangka bawana sing bisa nggawe kita ndeleng perkara sing ora apik ing negara kasebut. Nanging tanpa suwe maneh, aku bakal ngomong karo sampeyan babagan adat lan budaya paling populer ing budaya Asia sing bisa narik kawigaten sampeyan.

Kanamara matsuri

Pesta penis

Kanamara Matsuri tegese kaya "Festival lingga logam".  Disebut banget amarga legenda ujar manawa ana setan sing duwe untu sing landhep ndhelik ing njeron tempek wanita enom lan nalika wengi pesta wanita kasebut, setan kasebut mbuwang wong loro mula pandhe wesi ngrancang lingga logam kanggo ngilangi untu setan. Saka jeneng kasebut, sampeyan bisa nganggep festival kasebut ana gandhengane karo kesuburan lan dianakake saben musim semi ing Kawasaki (Jepang). Sanajan tanggal beda-beda, biasane dina Minggu April pisanan. Tema utama yaiku penghormatan zakar, simbol sing ana ing festival iki, lan dana kasebut dikoleksi kanggo riset nglawan AIDS.

Festival lantern

Riyaya lentera

Festival Lentera minangka pungkasane perayaan Taun Anyar Tiongkok lan kedadeyan kanthi purnama pertama taun iki. Iki minangka wengi khusus, magis lan cahya sing nyata sing digawe wong Tionghoa. Ing wayah wengi ana ewu lampu lan lantern sing mbanjiri omah lan bangunan.

Festival iki urip kanthi nyenengake lan ana pawai, musik, drum, dansa, akrobat ... lan kembang api. Bocah-bocah nggawa lantera lan kulawarga kumpul kanggo mangan pari lan njaluk rejeki lan manunggaling kulawarga.

Perang banyu ing Thailand

Perang banyu

Adat budaya Asia iki diarani Festival Songkran lan iku preinan paling penting ing Thailand. Songkran minangka Taun Anyar Buddha, umume masarakat ngucapake tokoh budha lan nuduhake rasa hormat kanthi cara iki. Suwe-suwe tradhisi iki wis malih lan dadi perang banyu ing antarane masarakat, amarga ing pirang-pirang pihak jinis iki biasane uga akeh alkohol. Ana ing dalan Khao San Bangkok.

Sepatu dipateni minangka pakurmatan

Sepatu adoh saka omah

Liyane adat istiadat ing budaya Asia kalebu njupuk sepatune metu saka omah iku soko nyebar ing saindenging Asia. Iki ditindakake minangka tandha pakurmatan utawa amarga jubin kudu tetep resik. Dadi, yen sampeyan nate ngunjungi wong liya saka Asia lan mulih, mesthine sampeyan kudu ninggalake sepatumu ing njaba omah minangka tandha pakurmatan.

Nomer sihir China

Nomer 8

Apa sampeyan ngerti manawa wong Cina percaya karo nomer sihir? Ya, babagan nomer 8, sing miturut kapercayan Tionghoa minangka nomer keberuntungan sing ana gandhengane karo dhuwit lan pengayaan. Biasane pasangan sing pengin kemakmuran cenderung omah-omah tanggal 8 saben wulan, luwih becik yen tanggal 8 Agustus. Kayane ora cukup, sampeyan bakal luwih seneng ngerti manawa astrologi Tionghoa kalebu 8 pratandha zodiak. Dheweke uga duwe 8 nilai kardinal, lsp. Ketepakan sederhana utawa 8 pancen nomer khusus?

Salam ing China

Salam ing budaya Asia

Sampeyan kudu ngerti ing China ora disambut kaya ing Kulon, aja ngambung amarga sampeyan bisa nyinggung wong liya. Luwih becik salaman kanggo menehi salam hormat. Cara salam iki bisa akeh pasulayan karo salam tresnane marang wong-wong sing kita hormati lan wong sing nembe ketemu.

Ati-ati karo tinta abang ing China

Yen sampeyan ana ing rapat bisnis lan sampeyan kudu njupuk cathetan utawa ngirim cathetan, aja nganggo tinta abang amarga warna kasebut digunakake kanggo proposal lan keluhan sing ora sopan. Dadi sing paling apik sampeyan bisa nggawe pena nganggo tinta ireng utawa biru ing kanthong, kanthi cara kasebut sampeyan ora bakal nyinggung sapa wae kanthi warna tinta kasebut.

Aja nggunakake tangan kiwa ing Indonesia

Salaman

Ing cilik saka Indonesia Contone, sampeyan aja nganti nggunakake tangan kiwa kanggo nawakake obyek menyang wong liya amarga sikap iki minangka simbol rasa ora hormat, ing tangan apa wae nggunakake tangan tengen sampeyan. Lan padha uga kanggo salam utawa kontak karo wong liya, tangan kiwa luwih becik ora digunakake, mesthi bakal kepenak duwe hak sing gratis.

Ora ana tips ing Jepang

Tips

Yen sampeyan ana ing Jepang, ing negara sing akeh sunar srengenge ojo nate golek restoran. Minangka pakulinan kanthi rasa sing ora enak lan sampeyan bisa nesu marang wong sing wis ngrawat sampeyan.

Kepiye babagan Budaya Asia? Aku wis nyritakake babagan sawetara wong saka sawetara negara, apa sampeyan pengin menehi katrangan liyane babagan sing sampeyan ngerti?

Artikel sing gegandhengan:
Negara sing paling akeh dikunjungi ing Asia
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Arsenio Guerra ngandika

    Kurang akeh informasi, nanging yen sampeyan ora ngerti apa-apa, ora apa-apa. ana prekara lan saben dina sampeyan sinau luwih akeh