Gastronomi basque

Gastronomi basque

Ana panggonan ing Spanyol sing mangan apik banget lan wilayah sisih lor mesthi wae salah sijine. Saka Galicia menyang Asturias ngliwati Negara Basque. Ing Basonomi gastronomi minangka salah sawijining sing bakal fokus dina iki, dadi kita bisa ndeleng sajian khas sing khas. Masakan iki, kayadene kanggo area liyane ing sisih lor, ora mung fokus ing panganan laut, nanging uga ing dharatan.

Ora ana sangsi sing bahan baku mbantu akeh kasunyatan manawa ing Negara Basque kita nemokake gastronomi sing nawakake pasugatan sing enak tenan. Yen kita plancongan menyang komunitas iki, sampeyan kudu nyoba panganan sing paling khas.

pintxos

pintxos

Budaya ing Negara Basque nyedhiyakake Pintxos sing enak, yaiku panganan pembuka sing biasane ditusuk nganggo tongkat lan biasane dipangan ing siji gigitan, sanajan gumantung karo jinis tusuk sate. Ing bar, kita bisa nemokake akeh lan ngombe kanthi zurito, yaiku segelas bir, sari utawa txakoli, yaiku anggur putih saka wilayah kasebut. Ana sing pintxos telas sing kudu kita coba kaya Gilda sing misuwur, sing kasusun saka lombok, zaitun lan teri. Sate sing nggawa cod uga misuwur, kanthi kokotxas minangka paraga utama, amarga kalebu bagean sing lembut banget. Aja lali nyoba tusuk sate tortilla sing diiseni txaka, yaiku tongkat kepiting.

marmitako

marmitako

Ing jinis pawon iki, piring sing enak lan konsisten digawa, kaya sing iki. Panganan iki paling disenengi para pelaut lan wis dadi bagian saka budaya populer. Digawe nganggo bonito, kentang lan mrico chorizo, iku panganan sing enak sing bakal menehi wareg. Sajrone musim panas sing ayu yaiku ing musim dhuwur, dadi sanajan minangka panganan sing paling panas, iku wayahe paling pas kanggo nyoba.

Cod al Pil-pil

Cod al pil pil

Iki minangka salah sawijining panganan tradisional liyane sing bisa ditemokake ing gastronomi Basque. Piring iki digawe nganggo cod, sing mesthi salah sawijining bahan sing paling dihargai, sing bisa ditemokake ing sajian lan tapas liyane. Uga duwe lenga zaitun lan lombok. Biasane disiapake ing panci lempung tradisional.

porrusalda

porrusalda

Panganan sing enak iki cocog kanggo dina sing adhem. Digawe nganggo leek minangka paraga utama nanging uga duwe kentang lan cod. Sajian iki disajikake kanthi panas lan ana sing luwih seneng versi vegetarian tanpa cod. Mesthi wae, dheweke terus nuduhake manawa produk ing lapangan duwe kualitas dhuwur ing kene lan mesthi dadi dhasar gastronomi.

Kokotxas ing saos ijo

Kokotxa ing saos ijo

ing kokotxas minangka bagean saka iwak sing alus dununge ing sisih ngisor endhas lan dihargai ing gastronomi Basque. Kokotxas iki disiapake kanthi macem-macem cara lan salah sijine yaiku nambah saos ijo sing digawe klambi bawang putih lan peterseli.

txangurro

txangurro

El txangurro yaiku kepiting laba-labaDadi, nalika ngomong babagan iki, kita ngrujuk panganan sing enak sing digawe karo daging panganan laut iki sing misuwur banget ing komunitas iki. Salah siji sing paling populer yaiku txangurro sing dimasak nganggo bawang, tomat, leek, breadcrumbs lan brendi.

Cumi nganggo tinta

Cumi nganggo tinta

ing cumi utawa cumi Iki bisa dideleng ing pirang-pirang gastronomi ing sisih lor, amarga dhaerah pesisir. Cumi ing tintaipun sampun misuwur ing saindenging jagad, nanging uga kalebu bagean saka gastronomi Basque. Saos dijupuk nganggo tinta cumi-cumi sing ditambah bawang putih, bawang bombay lan tomat.

piperrada

piperrada

Piperrada yaiku a garnish digawe karo mrico, sing minangka salah sawijining bahan kanggo gastronomi Basque. Iringan iki uga digunakake ing Navarra. Bisa dijupuk kanthi roti, nanging uga nganggo kodhe sing misuwur utawa nganggo tuna. Iki minangka basis sing apik kanggo akeh panganan liyane sajrone gastronomi iki.

Goxua

Goxua

Kaya ing kabeh gastronomi sing apik, sing ditemokake permen khas kanggo ngrampungake panganan sing apik. Yen kita ngira manawa ing Negara Basque, dheweke spesialis ing piring sing kalebu iwak, sing sejatine uga duwe permen sing apik. Goxua kalebu salah sawijine lan duwe krim pastry, sirup, krim kocok lan kue spons. Biasane ditampilake ing kacamata kayata custard utawa uga ing bentuk kue.

Pantxineta

Pantxineta

La patxineta minangka panganan cuci mulut khusus liyane sing luwih digandhengake karo San Sebastián nanging uga bagean saka gulali sing kudu sampeyan coba. Campuran jajanan puff, kacang almond lan krim mesthi bisa menehi kasuksesan, amarga bahan kasebut bisa ditemokake ing panganan cuci mulut. Gastronomi basque misuwur banget amarga sawijining katrangan kanthi bahan baku bermutu sing bisa nyedhiyakake panganan lan panganan cuci mulut sing luar biasa kanthi rasa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*