Katowice

Katowice

Katowice iku sawijining kutha Polandia dununge ing Silesia Ndhuwur. Kutha iki minangka ibukutha Voivodeship Silesian, sing kaya propinsi ing njero Republik Polandia. Kutha iki penting banget kanggo industri lan finansial. Kutha iki minangka kutha sing menarik lan budaya, saiki bangunan modern wis misuwur.

Kita bakal bisa ndeleng kabeh sing ana kapentingan ing kutha Katowice ing Polandia, pusat industri sing saiki nawakake visi kutha lan budaya kanggo sing ngunjungi. Minangka kutha industri sing penting, katon minangka kutha sing isih enom, berkembang wiwit abad kaping XNUMX.

Museum Silesia

Museum Katowice

Museum iki ana gandhengane karo sejarah industri lan penambangan ing kutha iki, amarga minangka salah sawijining faktor pertumbuhan utamane. Dumunung ing tambang Warszawa lawas, papan sing amba banget cedhak pusat kutha. Macem-macem bangunan kaca bisa dideleng saka lemah, nanging bagean saka museum ing ngisor lemah, kanggo menehi pajeg kanggo fasilitas pertambangan kasebut. Sanajan museum kasebut digawe ing wiwitan abad kaping rong puloh, nanging ora diterusake maneh ing Perang Dunia nganti pulih taun wolung puluhan, sanajan papan dununge saiki diwenehake ing taun 2015. Museum iki kaget amarga arsitektur modern sing dicampur karo sawetara bangunan lawas. Nalika ngunjungi museum iki, kita bisa ndeleng ruang sing beda-beda. Ing aula utama sampeyan bisa nemokake pameran sejarah kutha lan ana tur interaktif. Sampeyan bisa ndeleng rekreasi omah-omah lawas, para penambang sing arep kerja utawa tilas sosialis Polandia. Ing museum iki, kita uga nemokake bagean karya seni nasional lan internasional.

Pusat Katowice

Katowice

Kutha iki dikenal kaya ing abad kaping XNUMX. Kutha iki ora sepi kayane Krakow utawa Warsaw, mula kita ora bisa ngarep-arep pusat gaya abad pertengahan. Nanging ing pusaté, kita nemokake bab sing padha menarik. Kita bisa ndeleng sawetara sing apik Bangunan abad kaping-XNUMX ing lurung-lurung lan liwat Market Square, ing kana kita nemokake papan kanthi bangunan modern lan sawetara saka jaman sosialis. Uga bisa ndeleng stasiun sepur pusat, bangunan modern sing uga bisa nyambung karo papan liyane. Ing Calle Santa María, kita bakal nemokake kafe lan restoran ing bangunan klasik, papan sing dianggep penting ing kutha kasebut.

Nikiszowiec

Cedhak Taman Hutan Katowice minangka bagean saka kutha kasebut. Iki minangka salah sawijining lingkungan sing paling asli ing kutha kasebut lan mesthine kudu ditemokake, kaya Iki dibangun ing wiwitan abad kaping XNUMX kanggo kulawarga buruh saka tambang lan industri sing dominasi ing kutha iki. Kabeh mau nyritakake babagan sejarah kutha lan kemakmuran industri lawas. Panggunaan bata sing intensif ing bangunan kasebut narik kawigaten, ana sing menehi harmoni kanggo kabeh. Kita bisa ndeleng akeh omah sing nyaman lan uga gereja ing bata sing padha abang. Uga ana sawetara panggonan, restoran lan kafe sing bisa nggawa kita kanthi tentrem nalika ngunjungi lingkungan sejarah sing aneh.

Taman Katowice

Taman Katowice

Kaya ing kutha-kutha liyane, ing Katowice, kita bisa nemokake sawetara taman sing bisa mlaku-mlaku lan nikmati alam ing tengah kutha. Ing Taman Pambrontakan Silesian kita nemokake monumen kanggo kasunyatan sejarah iki. Silesian Park minangka papan sing cocog kanggo kulawarga. Kajaba iku, Taman Kosciuszko katon apik, papan sing sampurna kanggo pedhot karo 72 hektar wit. Taman sing dirancang kanthi gaya Inggris.

Kunjungi greja Santa María

En el lingkungan Santa María utawa Mariacka yaiku dalan sing mlaku kanthi restoran lan bar, sampeyan bakal nemokake greja iki. Dibangun kanthi gaya neo-Gothic ing abad kaping XNUMX lan misuwur banget karo menara lonceng sing dhuwur. Yen ngunjungi interior, kita bisa ndeleng sawetara lukisan dening para seniman nalika semana lan windows kaca patri. Iki minangka gereja sing dadi bagean saka sejarah kutha, amarga dibangun dening para imigran sing teka ing kutha kasebut kanggo kerja ing industri pertambangan.

Museum liyane ing Katowice

Sanajan wis crita babagan museum utamane, ing kutha sampeyan bisa nemokake liyane sing apik. Ing Museum Sejarah Katowice, kita bisa sinau luwih lengkap babagan kepiye kutha iki lan asale. Dumunung ing bangunan sing apik banget wiwit wiwitan abad kaping XNUMX. Kita uga bisa ngunjungi Museum Sejarah Komputasi lan Informatika asli, ing ngendi sampeyan bisa seneng komputer lan ndeleng kepiye kabeh wiwit wiwitan. Iki minangka museum sing cocog karo bocah-bocah, amarga bakal ngerti manawa komputasi beda banget sawetara taun kepungkur. Pungkasane, sampeyan bisa ndeleng Museum Sejarah Gitar, kanthi luwih saka satus gitar sing digawa saka saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*