Lanzarote, pulo geni lan segara

Pantai Lanzarote

Lanzarote bisa dianggep minangka pulau sing duwe kabeh. Iki nggabungake pantai sing apik, iklim sing asri, kutha-kutha sing apik, taman nasional lan lanskap watu vulkanik sing unik sing kalebu ing jaringan Geopark Unesco. Kaya-kaya ora cukup, ing taun 1993 diumumake minangka cadangan biosfer donya. Alasan sing apik kanggo lunga lan ngerteni.

Akeh turis nggandhengake karo kompleks hotel gedhe, nanging jamane saya ganti Luwih akeh turis independen teka ing Lanzarote kanggo nikmati alam kanthi bentuk sing murni. Kanthi cara iki, pamrentah lan macem-macem yayasan promosiake konservasi pulau, tradhisi lan integritas arsitektur.

Asal saka jeneng Lanzarote

Kanggo ngobrol babagan Lanzarote, ayo miwiti karo asile jenenge. Kaya Amerika lan Americo Vespuccio, dheweke dadi pelaut Genoa sing jenenge kulawarga menehi jeneng pulau kasebut. Jenengé Lancelotto Malocello lan urip ing kana suwene 20 taun wiwit taun 1339 bebarengan karo wong pribumi Mahos.

Ngawat-ngawati

Kothak sing dijaga

Kita bakal miwiti lelungan ing Costa Teguise, kurang luwih ing tengah pulau, desa nelayan lawas sing didegake ing 1415 pedalaman kanggo nglindhungi awake dhewe saka serangan bajak laut. Saiki wis dadi salah sawijining tujuan wisata sing paling apik ing Lanzarote, amarga pesona, pantai apik lan ketenangan sing ana ing wilayah iki.

Penyayang olahraga lan ekowisata bakal nemokake ing Costa Teguise papan sing cocog kanggo plancongan sing pantes. Penawaran olahraga kalebu kalebu kegiatan maritim: duwe taman banyu, sawetara sekolah selancar angin lan sekolah menyelam ing sadawane pantai Las Cucharas lan Avenida del Jablillo.

Famara

Pantai Famara

Famara minangka pantai sing paling apik lan jembar ing kotamadya Teguise. Diwiwiti ing kutha La Caleta de Famara lan nganti pirang-pirang kilometer tekan lereng Risco de Famara sing apik banget. Angin perdagangan nggawe bukit pasir penting kanthi vegetasi sethithik lan ing antarané para mandhang ngaso kanthi santai ing srengenge kanthi pasir tan sing alus.

Sanajan dadi pantai populer, Famara ora nate kebanjiran. Iki minangka pantai sing biasane ana ombak lan angin dadi luwih becik kanggo nindakake kegiyatan laut kayata surfing, bodyboarding, kitesurfing utawa selancar angin. Umume ndeleng glider hang lan paraglider sing diluncurake saka ndhuwur Famara massif kanggo mabur liwat pantai sing luar biasa iki lan mbayangake lanskap sing apik kaya manuk.

Timanfaya

Taman Nasional Timanfaya

Udakara 45 menit mangulon, ing kotamadya Yaiza yaiku Taman Nasional Timanfaya, nomer telu sing paling sering dikunjungi ing Spanyol. Lawang ing papan kasebut regane 9 euro lan kalebu rencana perjalanan bis meh sakjam kanthi lokusi sing nerangake lanskap gunung geni lan letusan sing ngrusak pulau kasebut ing antarane taun 1730 lan 1736. Tumindak kasebut ngowahi wilayah sing dikenal amarga panenane lan ninggali lanskap wulan

Bis kasebut ngliwati Pegunungan Api nganti Gunung Rajada. Saka ing kana ngubengi pulau Hilario, ninggalake Caldera del Corazoncillo, Pegunungan Rodeos lan Senalo, Pico Partido lan, ing sateruse, Caldera de la Rilla ing sisih tengen.

Ing Taman Nasional Timanfaya sampeyan bisa ndeleng suhu sing ora biasa ing permukaan sing asale saka lemah ngisor lan watu kasebut diobong, cabang-cabang kasebut diobong lan banyu dipecat dadi geyser.

Alternatif liyane kanggo ngunjungi Taman Nasional Timanfaya yaiku nindakake rute sing dipandu Tremesana. Jumlah papan kanggo mlaku-mlaku ing njero taman iki winates amarga ringkih lan nilai ekologis saka wilayah sing nyebrang. Kanggo nggawe reservasi, sampeyan kudu nelpon wulan sadurunge lan konfirmasi maneh seminggu sadurunge kegiatan kasebut. Rute kasebut dawane telung setengah kilometer lan suwene udakara rong jam, mula maju kanthi tenang banget.

Sajrone rute Tremesana, pandhuan nerangake lan nuduhake konsep vulkanologi dhasar. Telung atus taun sawise jeblugan kaping pisanan, meh ora ana vegetasi ing segara watu iki.

Museum Kapal Selam Lanzarote

Pulo saka Lanzarote minangka museum ing jero banyu sing pertama ing Eropadening patung eco Inggris Inggris Jason deCaires Taylor. Museo Atlántico Lanzarote dununge ing pesisir kidul-kulon pulau, ing papan cedhak Las Coloradas ing kotamadya Yaiza, sing cocog karo kahanan sing paling apik kanggo dipasang amarga papan perlindungan saka banyu laut gedhe sing mengaruhi pesisir lor saka Lanzarote .

Uga, 2% penghasilan sing digawe dening museum ing jero banyu iki bakal diteliti lan nyebarake kekayaan spesies lan dasar laut Lanzarote.

Karang

Lansekap Karang

Ing tengah abad kaping XNUMX, Arrecife dadi ibukutha Lanzarote, nggulingake Teguise. Arrecife isih tetep pesona ing kutha-kutha kolonial cilik sanajan kasunyatane ing pirang-pirang taun kepungkur, akeh omah lempung khas pulau kasebut ilang. Nanging, karakter maritim sing ditandhani saiki ana ing saben wektu, uga fungsi sejarah minangka benteng pertahanan.

Ing kutha lawas, status minangka kutha maritim lan komersial ditemokake kanthi jumlah dagangan sing teka saka plabuhan liya, saiki ana ing toko-toko. Jejak liyane sing ana hubungane segara yaiku greja San Ginés, santo pangreksa Arrecife.

Antarane atraksi wisata sing ana ing Arrecife, kita bisa nuduhake istana pertahanan (Castillo de San Gabriel lan Castillo de San José, sing saiki diowahi dadi Museum Internasional Seni Kontemporer (MIAC). Tujuan utama liyane yaiku ruangan El Almacén ., sing asring nawakake pameran seni sing kreatif banget.

Yen ngomong babagan pantai, Arrecife duwe pantai Reducto, dianugerahi bendera biru Uni Eropa. Saliyane, ing sacedhake gereja San Ginés ana sawijining jinis tlaga sing digawe saka lawang banyu segara, ing endi prau cilik ana ing ngarep omah para nelayan, ing endi jejak seniman lokal César Manrique bisa dihargai.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*