Atraksi ing Sydney sing ora bisa dilalekake

Gerbang menyang Australia biasane Sydney Lan sanajan dudu ibukutha, fokus nanging uga Melbourne, turisme sing asale saka njaba segara. Kutha iki minangka kutha modern, gedhe lan seger sing kudu dilakoni, dideleng lan dinikmati.

Australia minangka negara sing jembar lan adoh, mula nalika lelungan ing kana, sampeyan kudu lelungan. Banjur, butuh wektu udakara telung utawa patang dina ing Sydney sadurunge mbalek maneh tas ransel lan miwiti ngunjungi tujuan liyane kayata Melbourne, Gold Coast, Great Barrier Reef utawa Tasmania. Apa sing ora bisa kita kejawab ing Sydney? Coba gunakake tujuan lan obyek wisata kasebut:

Jembatan Sydney

 

Aku dadi prioritas utama amarga aku percaya tenan iku atraksi sing fenomenal. Iki minangka ikon kutha, sing ora ilang saka kertu pos. Sing apik yaiku bisa munggah ing macem-macem wisata Lan sanajan sampeyan wedi sethithik, bisa dadi perjalanan sing ora iso lali ing Sydney.

Ana limang wisata supaya sampeyan bisa nindakake rute sing beda-beda ing saben dina lan kalebu awan, maghrib, lan wengi. Regane ora murah, nanging dakkira muga-muga bisa munggah menyang Jembatan Sydney. Dheweke diwiwiti ing 158 dolar Australia kanggo pendakian sing gampang lan cepet lan rampung sawetara Dolar 388 yen sampeyan pengin menek nalika srengenge surup utawa wengi.

Malah ana opsi sing nyalaake lampu saka lantai nari warna-warni 70an, sanajan mung ana ing antarane 26 Mei lan 17 Juni. Reservasi karcis rampung ing Internet supaya sampeyan bisa pesen kabeh sadurunge lelungan menyang Sydney.

Kayaking ngubengi Pelabuhan Sydney

Kita mikir babagan plancongan sing aktif banget, nanging dakkira kegiyatan kasebut bakal ndadekake sampeyan ngelingi kutha Australia. Yen lungguh cedhak banyu iki ora medeni, mula numpak kayak luwih becik. Lan langka ing kutha sing ukurane Sydney.

Perusahaan utama ing tur kasebut yaiku Freedom Outdoors lan nggawe klompok nganti 30 peserta. Ana 18 wisata sing bisa dipilih ing Sydney lan sekitar kutha. Salah sawijining tur sing paling apik nggawa sampeyan ing tebing sing curam sing ditemoni bangunan jaman kolonial, kayata ing kabeh kali lan kanal kali Hawkesburry.

Tur kasebut kalebu Calabash Bay kanthi reruntuhan hotel sing dibangun 130 taun kepungkur, lan rampung ing marina sing wiwitane duwe kopi lan nuduhake pengalaman sing apik.

Nitih Ferry lan plancongan

Sidney minangka kutha sing katon ing segara kanthi apikan, mula sing paling apik ing njaba ruangan kudu ana gandhengane. Teluk lan wilayah pelabuhan bisa ditempuh karo Sidney Ferry dadi mlaku-mlaku jenis iki sampeyan ora bisa mandheg nindakake amarga lelungane bakal ora lengkap. Kapal kasebut kuning lan ijo lan wis digunakake sajrone suwene setengah abad mula duwe sejarah dhewe-dhewe.

Feri digunakake dening 14 yuta wong saben taun amarga layanan iki nyambungake Circular Quay karo sisih kulon, lor lan wétan pesisir. Sawetara kanggo kerja lan liyane kanggo kesenengan, sejatine yaiku nggawa feri kanggo turis minangka kewajiban. Ana 28 feri makarya, ing antarane prau lawas utawa catamaran modern. Sampeyan bisa menyang Pulo kockato, tilas pakunjaran, contone, kanggo Parramatta, Mosman , mlaku-mlaku Teluk Tawsons utawa njupuk tur saka Darling habrour y deleng saka banyu ikon-ikon kutha kaya jembatan utawa Opera.

La Pulo Manly Minangka tujuan sing apik kanggo mlaku-mlaku, mlaku-mlaku, menyang pantai utawa sedina muput. Cedhak karo Sydney lan kulo dhewe apik banget. Feri menyang Manly mangkat saben setengah jam saka Circular Quay lan perjalanan udakara setengah jam. Regane saka 4 dolar Australia.

Mlaku saka Bondi menyang Coogee ing pesisir

Pantai Bondi yaiku la pantai sydney, papan kanggo ngerti nalika musim panas. Nggabungake rong tujuan kasebut tegese a mlaku enem kilometer ing sadawane pesisir. Jalur kasebut liwat Waverley Cemetery lan nawakake pemandangan Gordon's Bay sing apik.

Sampeyan bisa ngombe kanthi apik ing bar teras Coogee Pavilion, nanging luwih dhisik sampeyan duwe pantai sing apik kanggo santai, srengenge, utawa nyelupake sikil ing segara.

Mangan lan ngombe kanthi gaya ing Sydney

Sydney duwe tawaran gastronomi sing apik Lan akeh tenan papan sing apik lan disaranake, nanging dina iki aku propose loro: Spice Alley lan Hacienda Bar. Spice Alley kaya bagean cilik ing Singapura lan konsentrat restoran lan kios panganan kanthi gaya iki. Ana ing mburine Kensington Street, Chippendale.

Ana area sing mbukak, sawijining teras, ing endi sampeyan bisa mangan Panganan Asia karo piring saka Vietnam, Thailand, Kanton, Korea lan Hong Kong. Saliyane, ana Hacienda Bar, bar sing kalebu hotel lan duwe inspirasi Kuba sing jelas. Iki palang Pullman Quay Grand Sidney Habrour lan saka meja lan kursi, tontonan kaya film.

Tanduran lan kembang ing njero ruangan, sofa pastel, windows gedhe. Kayane sampeyan ana ing Miami utawa Havana ing taun 50an. Sampeyan bisa ngombe dina saben minggu utawa nikmati koktail lan musik ing dina Jumuah lan Setu bengi. Mbukak saka awan nganti tengah wengi. Regane? Dadi, wong Heineken regane 9 dolar Australia lan segelas anggur abang 14.

Tur budaya Aborigin

Pungkasan, yen sampeyan kasengsem ing Budaya Aborigin Australia sampeyan bisa ndhaptar Tur Ekstra Splendor kanggo nyawang urip lan budaya masarakat asli. Janjian kasebut ana ing jembatan Sydney, ing kana sampeyan ketemu karo Bibi Margaret Campbell sing ngeterake sampeyan nganti jaman sadurunge dijajah.

Wanita iki bakal ngandhani babagan laku, ritual lan adat istiadat saka wong asli Australia. Sampeyan uga ngunjungi Taman Botani lan pungkasane rampung karo mangan ing Gardener's Lodge Café kanthi piring buaya, emu lan burger kanguru.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*