Pojok Spanyol: Valdés lan Navia (IV)

Kita terus ing sisih kulon Asturias lan sawise Valdés, dheweke bakal entuk Navia, dewan sing, kaya umume, sing ana ing sisih kulon Principalitas, duwe reputasi misterius lan paling penting ing saindenging jagad magis lan sajrone pirang-pirang taun tradhisi, sejarah lan budaya padha digawe kanthi mboko sithik kanggo mbentuk apa sing Dina iki dadi salah sawijining sudhut sing paling apik ing provinsi Spanyol iki.

Dhéwan iki uga ora ngerteni Laut Cantabrian sing wani lan, kaya Valdés, tangga teparo, uga ana gunung lan alas, lembah, petani, ternak sapi, tukang lan pelaut sing misuwur, tujuan liya sing ora bisa dilalekake.

Nukleus kutha Navia lan muara katon saka awang-awang

Navia raket banget karo sejarah, utamane saka akar Celtic, wiwit ing kutha Coaña Kita bakal nemokake salah sawijining benteng Celtic sing paling apik sing disimpen ing kabeh pesisir Cantabrian, sing mbukak kanggo umum lan pirang-pirang taun kepungkur dadi sudut sing tepat kanggo dikunjungi kanggo sinau babagan sejarah penduduk kuna ing wilayah kasebut.

Ing wilayah iki, kaya ing kabeh Asturias, masarakat kasebut misuwur, grapyak lan sing ngerti regane mandeg sethithik ing rute lan sing ora ragu-ragu menehi kesempatan kanggo sinau luwih akeh babagan papan kasebut kanthi menehi pitutur marang sawetara legenda lan crita tradisional ing wilayah kasebut lan kadang-kadang, yen dheweke lukis, nganggo botol cider utawa barang sing bisa digodhog nalika kita entuk kekuatan maneh.

Bagéan saka castro de Coaña sing misuwur

Lakune Kali Navia minangka karakter dewan iki lan minangka bagean saka lingkungan sing spektakuler ing endi alam wis mboko sithik, kaya sing dadi kekarepane para seniman. Lembah ijo, pegunungan sing kasar, alas, lereng lan pojokan sing ora ana enteke ngenteni para plancong, utamane sing seneng plancongan, olahraga lan kegiatan ing njobo.

Kanthi iki kita ngrampungake cicilan kaping papat rute iki liwat rong dewan Principalitas Asturias sing apik lan mbaka sethithik, kita bakal ngadhepi seri pungkasan sing didedikake kanggo West Asturian.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*