adat Inggris

Istana westminster

ing adat Inggris padha mengaruhi kabeh kahanan urip saka Inggris. Akeh sing dikenal ing saindenging jagad, nanging liyane bakal kaget utawa, paling ora, penasaran.

Inggris misuwur minangka tradhisional. Mulane, akeh adat ing Inggris wiwit abad kepungkur lan ora mandheg dihormati. Nanging, liyane luwih modern kayata sing ana hubungane karo bal-balan. Ing kasus apa wae, kabeh mau dadi bagean sing apik saka budaya Inggris lan penting kanggo sampeyan ngerti yen sampeyan lelungan menyang negara kasebut. Kita arep njupuk demo sing paling menarik.

Adat Inggris: saka teh nganti Boxing Day

Kita bakal miwiti review babagan adat istiadat Inggris kanthi sing paling misuwur, sing dikenal ing saindenging jagad: teh jam lima. Nanging banjur kita bakal weruh liyane sing kurang diterangake lan, ing ndhuwur kabeh, luwih aneh.

Upacara teh

Teh

Secangkir teh

Wong Inggris ngombe teh saben dina antarane jam telu nganti jam lima. Iku adat sing wiwit bali, paling, kanggo abad pitulas. Ing wektu iku prakteke dening kelas ndhuwur, nanging saiki kabeh wong Inggris mampir ing karya kanggo ngombe teh saben dina ing wektu iku.

Satemene pakulinan iki wis thukul banget nganti digawa menyang jajahan Inggris. Asil iku, contone, uga ing Australia padha ngombe teh saben sore.

Kanggo ngiringi ngombe, wong Inggris uga duwe cookie utawa kue. Antarane sing terakhir banget populer scone, sawetara muter babak lan manis sing teka saka Skotlandia. Nanging ora mung wektu sing wong Inggris ngombe teh. Ana uga sing diarani istirahat teh. Iki istirahat cendhak sing ditindakake kapan wae kanggo ngombe tuwung.

Jadwal

Watch

Jadwal kasebut menehi tandha sawetara adat istiadat Inggris

Ing Inggris duwe jadwal sing beda banget tinimbang kita lan kita bisa nganggep minangka tradhisi. Padha tangi jam 6 esuk, biasane, kanggo mangkat kerja. Minangka kanggo pangan, padha nindakake antarane 12 lan 14 jam. Apa dheweke nedha awan lan biasane kira-kira patang puluh lima menit.

Biasane, padha rampung karya ing 18. Malah toko tutup ing wektu sing, kang bakal kaget yen sampeyan wis digunakake kanggo jadwal Spanyol. Sakcepete sawise padha nedha bengi lan turu awal.

Nanging, pub, sing bakal dakcritakake mengko, cedhak jam 11 utawa 12. Lan uga ana diskotik sing tetep mbukak nganti esuk. Nanging sing paling penting sampeyan kudu ngerti babagan jadwal basa Inggris yaiku banget pas wektune. Mulane, sampeyan ora kudu ngenteni dheweke.

Drive ngiwa

Bus

Bis ing jalur kiwa

Mesthine sampeyan wis ngerti, nanging ing artikel babagan adat istiadat Inggris kudu kasebut. Inggris drive ing lane kiwa lan mobil sing drive tangan tengen. Asal saka pakulinan iki diarani malah sadurunge panemuan mobil.

Iku misale jek sing ing abad kaping XNUMX bangsawan digawe iku modern kanggo drive floats ing sisih kiwa minangka tutul aristokrat. Dheweke cepet ditiru lan adat kasebut tetep nganti saiki. Malah wis nyebar menyang bekas koloni. Lane kiwa uga digunakake ing Selandia Anyar, India o Australia.

Kebiasaan panganan

Iwak lan Kripik

Piring iwak goreng lan kripik

Inggris ora ditondoi dening gastronomy apik. Temenan, sampeyan bakal nemokake pangecualian. Nanging diet sing ora utamané sedhep. Sarapan minangka salah sawijining panganan sing paling penting. Iku kalebu endhog scrambled, daging babi, jus, sereal, kopi, susu, lan roti panggang utawa pastries.

Ing sisih liya, ing wayah awan dheweke meh ora duwe roti lapis utawa salad. Apa dheweke nedha awan sing kita sebutno kanggo sampeyan lan mbantu dheweke entuk wektu teh, sing uga wis dakcritakake. Akhire, padha duwe nedha bengi awal lan hearty.

Nedha bengi, bebarengan karo sarapan, panganan sing paling penting. Iku kasusun saka kursus pisanan lan kaloro, sing terakhir karo garnish. Sabanjure, iki bisa dadi salad, sayuran rebus utawa kentang.

Minangka kanggo masakan khas, salah siji sing paling masak yaiku manggang Minggu. Iki minangka panggang saka macem-macem daging kayata sapi, pitik, wedhus utawa malah bebek. Disajikake karo kentang panggang lan sayuran, uga karo saus sing digawe karo bawang lan jus daging dhewe. Nanging, panganan sing paling populer ing Inggris yaiku sing misuwur iwak lan Kripik utawa iwak goreng karo kentang. Sampeyan bakal nemokake ing endi wae lan, biasane, diiringi saus, utamane tartar.

Minangka kanggo panganan cuci mulut, ing butter lan puding roti. Resep kasebut diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan uga kalebu endhog, susu, pala, kismis lan macem-macem rempah-rempah. Kadhangkala, padha diiringi custard utawa sawetara krim, sanajan sampeyan uga bisa ngrasakake dhewe.

Pungkasan, yen kita kudu nerangake babagan minuman khas Inggris, kita kudu bali menyang teh. Nanging, supaya ora mbaleni dhéwé, kita bakal sebutno sampeyan Bir, sing paling akeh dikonsumsi ing pub. Inggris njaluk iku pinten, sing ngomong, kanggo kaca tingal soko luwih saka limang atus mililiter.

Dina tinju

Paket hadiah kanggo Boxing Day

Hadiah kanggo Boxing Day

Kanthi bagean iki kita bakal nyritakake babagan sawetara perayaan khas Inggris. Ing Day Boxing Iki dirayakake tanggal 26 Desember lan minangka festival sing asale saka abad pertengahan.

Ing wektu iku, para bangsawan mbagekke kranjang panganan kanggo para abdine. Tradhisi kasebut terus lan nganti saiki. Nanging, Boxing Day saiki nduweni karakter sing beda banget. Dina iki minangka tanggal nalika Inggris menehi hadiah saben liyane lan njupuk kesempatan kanggo tuku. Uga, dina iku ana Pertandhingan liga bal-balan Inggris lan wis adat wong tuwa nggawa anak-anake. Kaya tradhisi liyane ing Inggris, wis nyebar menyang negara liyane sing nganggo basa Inggris.

Bal-balan

Wembley

Stadion Wembley, London

Kita mung marang kowé bab Liga bal-balan Inggris. Lan kita kudu mungkasi ing olahraga iki, wiwit kanggo Inggris iku meh agama. Iki kedadeyan ing pirang-pirang bagean ing jagad iki, nanging Inggris minangka penggemar sejatine game sing diarani ayu.

Ora ana gunane, dheweke dianggep minangka penemu ing abad kaping XNUMX. Saben dina pertandhingan, Inggris ketemu ing pub lan banjur menyang stadion. Nalika tawuran iku liwat, padha nggawe trip mbalikke kanggo komentar ing acara paling pinunjul nalika savoring a pint saka bir.

Pub

pub

Pub ing Leeds

Kita mung kasebut pub kanggo sampeyan uga. Iku jeneng diwenehi ing Inggris kanggo bar-bar lan iku panggonan Inggris ketemu kanca-kancane. Akeh panyiapan iki umure luwih saka siji abad lan, mulane, lawas banget.

Ngunjungi pub minangka salah sawijining adat istiadat Inggris sing paling jero ing antarane para pedunung. Akeh sing nindakake saben dina sadurunge utawa sawise nedha bengi. Dadi luwih sing pub cendhak kanggo omah umum, yaiku, omah umum.

Perayaan liyane ing antarane adat Inggris

Guy Fawkes wengi

Guy Fawkes wengi

Saliyane Dina Boxing, Inggris duwe perayaan khusus liyane. Iku kasus sing aneh wong lanang fawkes wengi. Mèngeti nyoba gagal iki karakter kang nyedani Sang Prabu James i ing 1605. Padha acara sing disebut Plot bubuk mesiu lan padha ngupaya masang raja Katulik ing dhampar.

Nanging sing paling menarik kanggo kita, preduli saka sejarah, yaiku Inggris ngelingi acara kasebut saben kaping lima November kanthi kembang api lan mangan apel karamel.

Ing tangan liyane, perayaan saka Paskah padha duwe tradisi dawa ing Inggris. Ing sawetara kasus, wong ora beda banget saka kito. Nanging wong-wong uga khas sing. Contone, sing dadi-disebut Maundy Kamis. Minangka jeneng tabet, iku njupuk Panggonan ing ana sadurunge Paskah lan, antarane aktivitas sing njupuk Panggonan, ing Royal maundy utawa pangiriman, dening Ratu, dhuwit recehan kanggo warga.

Paskah ana uga preian umum ing Inggris. Kanggo wong-wong mau, iku dina semedi agama lan dikenal minangka Good Friday. Kita uga bisa ngandhani sampeyan babagan dina Senin sabanjure, nalika ora ana kerja.

Ganti penjaga

Ganti penjaga

Ngganti Pengawal ing Istana Buckingham

Kanggo Inggris, kabeh sing kudu dilakoni monarki kang Penting banget. Padha ngapresiasi kulawarga kraton. Lan, sing paling penting, dheweke iri banget karo adat sing ana ing saubengé. Iki cilik saka owah-owahan misuwur saka njaga ing Istana Buckingham.

Saben dina jam sewelas telung puluh esuk antarane Mei lan Juli (saben dina liyane taun), sampeyan bisa nonton upacara iki. Iku kaget kanggo ndeleng prajurit ing topi wulu gedhe gerakane karo udhara beladiri. Nanging, kita uga kudu ngandhani yen, yen sampeyan ora seneng banget karo jinis tumindak iki, bisa uga rada abot kanggo sampeyan.

Ing kesimpulan, kita wis nerangake sawetara utama adat Inggris. Akeh sing umure atusan taun, nanging liyane luwih anyar. Ing kasus apa wae, kita kudu ninggalake tradhisi Inggris liyane ing pipa, kayata, contone, prayaan midsummer ing Stonehenge, tugu megalitik misuwur ing donya dumunung ing county Wiltshire. Utawa singular festival keju sing muter kang kasusun saka lomba mudhun slope kanggo nggayuh keju papat kilogram. Oalah, sampeyan mung kudu lelungan menyang Inggris lan nikmati adat kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*