Adat istiadat Kanada

Apa sampeyan enggal lunga menyang Kanada? Apa sampeyan ngrancang sinau musim ing kana? Kanada minangka salah sawijining negara sing paling dihargai kanggo keramahan para penduduk, kaendahan lanskap lan kutha-kutha modern. Campuran budaya Inggris, Prancis, lan Amerika Asli, ing kiriman iki kita nyedhiyakake sawetara kebiasaan Kanada sing paling penasaran supaya sampeyan bisa ngerti negara sirup maple sing luwih apik. Sampeyan bisa teka karo kita?

Salam

Ing Kanada, ora umume menehi salam kanthi ngambung kaya pipi ing negara liya. Salam kaya iki bisa uga katon minangka tumindak sing wani banget, amarga umume wong liya padha salam kanthi salaman utawa tepuk mburi kanthi entheng yen ana akrab.

Nanging, amarga wong ora padha ngambung siji-sijine kanggo menehi salam, ora ateges warga Kanada adhem lan adoh. Pancen kosok baline: dheweke mesthi kebak kabecikan, gelem nulungi lan mesem.

Gambar | Pixel

Ketepatan ing janjian

Wis kebiasaan Kanada pancen pas wektune ing rapat kerja lan janjian pribadi. Kasunyatane, telat rong utawa telung menit bisa dianggep kurang waktune.Mula, disaranake teka sawetara menit sadurunge wektu sing disepakati.

Pesenan

Kanada ditondoi kanthi tertib banget lan tata cara sing apik. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng dheweke nyusup ing antrian utawa subway lan sabar kanthi sabar kanggo giliran, antri, ngenteni dirawuhi nalika tuku utawa njaluk layanan.

alkohol

Ing Kanada, sampeyan ora bisa ngombe alkohol ing papan umum kayata taman utawa pantai lan bisa ngombe ing bar utawa restoran kudu diwenehi rong KTP kanggo mbuktekake umure mayoritas, sing gumantung karo provinsi kasebut umur 18 utawa 19 taun , umpamane ing British Columbia.

Gambar | Pixel

Tips

Sanajan ora dibutuhake, ing Kanada umume ngeculake tip nalika mbayar tagihan ing restoran. Jumlah biasane 15% saka jumlah kasebut, sanajan gumantung karo kualitas layanan sing ditampa bisa uga luwih dhuwur. Nanging, kanggo klompok gedhe, pucuke kudu diwenehi. Ing layanan liyane kayata tata rambut utawa taksi, iku uga kebiasaan kanggo menehi tip.

Ngrokok

Ing Kanada, ngrokok ora diidini ing papan umum sing ditutup lan malah adoh saka sawetara lawang menyang bangunan.

olahraga

Olahraga bintang ing Kanada yaiku hoki es, sanajan ski salju utawa ski uga kalebu loro olahraga sing akeh dipraktekke. Olahraga liyane kayata bal-balan lan tenis dadi kegiyatan sing populer banget.

zapatos

Wis kebiasaan ing Kanada kanggo nyopot sepatune nalika mlebu ing omah wae. Iki mbantu njaga interior tetep resik lan ora rame yen tangga teparo manggon ing lantai ngisor. Wiwitane katon aneh, amarga sampeyan mesthi duwe sandal ing omah, nanging suwe-suwe sampeyan wis biasa.

Lingkungan

Ngomong babagan olahraga, wong Kanada seneng main ing njobo, mula dheweke seneng banget njaga lingkungan kanthi ndaurake kabeh sampah. Dheweke ngerti banget nglindhungi lingkungan lan mulane dheweke mesthi misahake sampah dadi sampah organik, plastik, kertas, karton lan logam.

Partai

Ing Kanada, perayaan sing paling khas yaiku Dina Kanada, nalika negara kasebut nganggo klambi putih lan abang lan akeh festival musik lan kembang api, lan Thanksgiving, sing ora beda karo Amerika Serikat, dirayakake Oktober pisanan. Natal uga tanggal penting liyane ing tanggalan sing dirayakake kanthi semangat ing negara kasebut.

Spaghetti

Comida

Ing Kanada, masarakat cenderung mangan luwih dhisik. Biasane mangan sarapan jam 7 esuk, mangan awan awan, lan nedha bengi udakara jam 17.30 utawa 18 sore.

Minangka penasaran, donat utawa donat minangka salah sawijining panganan cuci mulut sing disenengi wong Kanada. Dheweke nggunakake macem-macem cara: adhem, panas, diisi krim lan senggol ... Sing paling misuwur yaiku Tim Hortons.

Pikiran terbuka

Kanada iku wong sing grapyak banget lan mbukak budaya lan sensitivitas liyane. Iki minangka negara sing kalebu lan hormat uga negara sing duwe kesetaraan gender.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*