Adat Korea Selatan

 

Wis sawetara wektu, bisa uga sepuluh taun kepungkur, Korea Selatan ana ing peta budaya global sing populer. Ngopo Kanggo gaya musik, sing misuwur K-pop, lan sinetron utawa serial televisi sing umume diarani doramas korea. Loro-lorone wis ngrebut jagad iki lan duwe penggemar sing setia ing endi wae.

Sanalika sadurunge komik lan animasi Jepang nggawe kita ndeleng Jepang lan budayane, saiki negara ing Asia sing fokus dadi Korea Selatan. Akeh wong sing wiwit sinau basa Korea, ngetutake karir bintang pop utawa nggunakake seri kasebut sawise diprodhuksi meh ing Fordism televisi kanggo monopolisasi pasar. Lan sukses tenan! Mula, ayo dideleng ing kene sawetara Adat Korea Selatan:

Adat Korea Selatan

Ing pucuk kidul semenanjung Korea meh padha urip 51 yuta wong sing wis pisah karo sedulur ing sisih lor wiwit Perang Korea ing taun 50-an. Resmi dheweke isih perang, mung ana gencatan senjata, nanging kasunyatane kalorone negara ora bisa ngelawan amarga ing sisih kidul dheweke dadi laut kapitalis dene ing sisih lor dadi komunis. Salah sawijining negara komunis sing isih ana ing jagad iki.

Sejatine sampeyan kudu ngerti manawa inti masarakat ing kene yaiku kulawarga, yaiku kekawin sing wis diatur iku umume isih, yaiku a masarakat macho lan ing antarane bocah-bocah, lanang mesthi ngungkuli wanita. Uga level pendhidhikan penting banget lan kaya ing Jepang, basa Korea dhewe uga menehi prabédan sosial.

Papan kanggo wanita, sanajan wis tuwuh pirang-pirang taun, ora tekan level sing padha. Sejatine meh kabeh sing kerja nanging mung 2% sing nyekel kekuwatan.

Yen wis dingerteni, ayo goleki sawetara Adat Korea sing kudu ngerti sadurunge lelungan.

  • la bekti Minangka cara tradisional kanggo menehi salam.
  • Nalika ngenalake awake dhewe, dhisik sampeyan nyebut jeneng kulawarga, yaiku jeneng kulawarga. Uga umume nelpon kanthi jeneng kulawarga lan ora miturut jeneng, kaya kedadeyan ing Kulon 60 taun kepungkur. Lan yen sampeyan duwe gelar, pengacara, dhokter utawa apa wae, sampeyan uga kudu nggabungake.
  • Yen sampeyan arep salaman ing salam, aja mung siji tangan. Tangan gratis kudu dipasang ing tangan liyane. Yen sampeyan wanita bisa lolos lan mung mlengkung Lan iku regane luwih gedhe nalika menehi salam kaya nalika pamitan.
  • kaya wong Jepang, wong Korea Dheweke sengit mung ujar ora. Pancen angel banget kanggo dheweke, mula dheweke bisa ngubengi ewu kali lan mulane diskusi utawa diskusi bisa suwe. Dheweke ora liya yaiku wong sing ngarahake langsung.
  • wong Korea dheweke dudu basa awak mula kudu ngindhari ekspresi akeh karo awak. Kita ngrangkul, ngetuk, nutul akeh lan dheweke rumangsa pegel utawa wedi. Penting banget kanggo menehi papan pribadi.
  • Dheweke ora njaluk ngapura yen sampeyan nemoni dalan kasebut dadi ora nesu, iku dudu pribadi, apamaneh ing kutha-kutha gedhe.
  • yen sampeyan ndeleng wong lanang padha tangan utawa bocah-bocah wadon kaya ngono, ora padha gay utawa lesbi, umume.
  • wong Korea kanggo ijolan hadiah, malah dhuwit. Yen sampeyan cukup Bejo nampa siji elinga nggunakake tangan loro kanggo njupuk lan aja dibukak nganti wong sing menehi sampeyan godhong. Ora sopan yen ditindakake ing ngarsane.
  • Yen sampeyan arep menehi hadiah, aja milih kertas sing peteng utawa abang, amarga warnane ora apik. Goleki warna sing padhang. Sampeyan kudu nggawa hadiah utamane yen diajak menyang omah nanging yen saka sisih iki, kita biasane nggawa anggur ing kana gayae permen, coklat utawa kembang. Ora alkohol, sanajan dheweke mabuk, menehi kram. Ya, hadiah kasebut ora regane larang amarga sampeyan bakal meksa hadiah sing regane padha.
  • sampeyan kudu nyopot sepatumu nalika mlebu omah saka wong Korea.
  • wektu tundha maksimal sing diidini tanpa dianggep ala yaiku setengah jam. Oalah, yen sampeyan pas wektune luwih apik
  • yen sampeyan dadi tamu, mula aja nganti ngombe utawa ngombe. Host sampeyan bakal menehi sampeyan.

Iki gegayutan karo pertemuan sosial. Dadi turis normal, sampeyan bisa uga ora ngalami kahanan sing akrab, nanging yen sinau lan kerja, sampeyan bakal nemoni. Apa maneh, sampeyan pengin ngrasakake amarga bisa ngrasakake kasunyatan Korea.

Sanajan mung sedhela. Nanging babagan apa Adat Korea nalika mangan lan ngombe? Panganan minangka wayahe penting ing urip Korea lan bisa nggedhekake hubungan sosial.

  • elinga lenggah sawise wong sing ngundang sampeyan. Yen wong kasebut negesake sampeyan lungguh ing endi wae, coba tindakake, sanajan sampeyan ora bisa nolak sopan santun amarga mesthine bakal dadi kursi paling apik.
  • yen wong kasebut wis luwih tuwa, sing paling becik yaiku ngladeni awake dhewe dhisik.
  • kaya ing jepang, ojo ngladeni awakmu dhisik. Prekara sing sopan yaiku ngladeni wong liya dhisik. Yen sampeyan wanita, umume wanita ngladeni pria nanging ora saben liyane (kepiye macho!)
  • Yen sampeyan ora pengin ngombe luwih akeh, mung kari ngombe ing gelas banjur wis. Tansah kosong, ana sing bakal ngisi.
  • Umume yen sawetara menit, dheweke mung mangan kanggo mangan, tanpa ngomong. Ora kepenak. Kadhangkala obrolan diwiwiti nalika kabeh wis mangan sethithik.
  • panganan lan ombenan diliwati lan ditampa nganggo tangan loro.
  • Wong-wong Korea kudu tetep bar yen wis rampung, lan dadi tamu sing apik, sampeyan ora kudu nolak ide kasebut.
  • Wong Korea ngombe akeh bir nanging keunggulan par minuman nasional yaiku soju, ombenan putih padha karo vodka, sanajan luwih alus, antara 18 lan 25% alkohol.

Kita wis ngerti apa sing kudu ditindakake lan apa sing ora kudu ditindakake ing pakumpulan sosial, nanging apa sing dilarang kanggo adat Korea? Iki nuduhake:

  • ora nganggo sepatu ing omah utawa ing kuil.
  • ora ngombe lan mangan ing papan umum nalika mlaku-mlaku.
  • Sampeyan ora diijini nyelehake sikil ing prabotan, sanajan sampeyan ora duwe sepatu.
  • Yen sampeyan bakal nulis apa-apa, sampeyan ora kudu nggunakake tinta abang amarga iku simbol kematian, dadi yen sampeyan nulis jeneng wong ing ndhuwur, dheweke pengin mati dhewe.
  • nomer papat iku nomer sial.

Saiki ya, muga-muga lelungan menyang Korea Selatan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*