Adat istiadat Kuba

Minangka asil saka campuran budaya, ing proses sing suwene pirang-pirang abad, lahir budaya unik sing sugih banget sing nuduhake sipat-sipat Spanyol, aborigin lan Afrika ing seni, musik, gastronomi lan cara ndeleng urip. Supaya luwih gampang kenal karo wong Kuba, ing postingan sabanjure, kita bakal mriksa sawetara kebiasaan Kuba sing paling misuwur.

Festival tradisional Kuba

Ing Natal dadi tradhisi kulawarga bisa kumpul kanggo ngrasakake pesta sing enak, sing biasane duwe babi minangka sajian lintang lan macem-macem panganan cuci mulut minangka sentuhan pungkasan. Nanging, ing Kuba ora ana referensi kanggo Santa Claus lan mulane pertukaran hadiah ora umum.

Babagan Taun Anyar, umume ing Kuba kanggo simbolis nyingkirake kabeh perkara sing ala saka taun sadurunge kanthi diwakili ing boneka sing dibakar ing wayah wengi. Cara liya kanggo narik nasib lan kemakmuran yaiku mbuwang banyu ing pundhak sampeyan. Sampeyan uga kebiasaan ing Kuba ngrayakake tekane Taun Anyar kanthi tampilan kembang api sing hebat.

Saliyane, festival Kuba liyane sing populer yaiku karnaval, band kuningan, parrandas, festival petani lan festival santo pelindung. Antarane sing misuwur yaiku Karnaval Havana lan Santiago de Cuba, Bandos de Majagua de Ciego de Ávila, Charangas de Bejucal ing provinsi Myabeque utawa Romerías de Mayo sing dirayakake ing kutha Holguín.

Salam ing Kuba

Lumrahe wong lanang padha salaman karo salaman lan wanita kanthi ngambung pipi. Dheweke tresna banget lan ora ana rasa percaya diri sing berlebihan amarga kalebu bagean saka ritual komunikasi.

Gambar | Pixel

olahraga

Kuba duwe bakat khusus kanggo olahraga, mula delegasi Kuba biasane entuk akeh medali ing Olimpiade. Kajaba iku, nalika nerangake kombinasi luang lan olahraga, bisbol minangka salah sawijining hobi sing disenengi nganti akeh pemain bisbol paling apik ing liga Amerika teka saka Kuba. Olahraga liyane sing akeh dipraktekke yaiku muter, renang, tinju, voli, lan basket.

Pernikahan ing Kuba

Adat Kuba sing penasaran banget ing pesta yaiku yen sing pengin nari karo panganten wanita kudu luwih dhisik nyelehake klambi. Hadiah simbolis cilik sing penganten penganten matur nuwun marang tamu.

Klambi Kuba tradisional

Babagan busana tradisional Kuba, kita nemokake sandhangan kayata guayabera (potongan umum lan gala), topi yarey (aksesoris khas para petani Kuba) lan jubah Kuba, sandhangan feminin tradisional sing diwiwiti saka abad kaping XNUMX.

Gastronomi Kuba

Masakan Kuba minangka asil saka kombinasi Spanyol, aborigin, Afrika, Yucatecan lan uga gastronomi Asia. Antarane panganan sing paling populer yaiku daging babi panggang, ajiaco, congrí, buñuelos, tamales, casabe lan tostones. Minangka kanggo omben-omben khas, iki ditandai karo produksi tebu lan iklim tropis ing pulau kasebut, sing ngasilake omben-omben sing legi kayata mojito, piña colada, daiquiri, cuba libre, champola, oriental pru, guarapo lan kopi.

Ketepatan wektu ing ndhuwur kabeh

Kajaba yen ana acara sing ora dikarepake ing menit pungkasan, Kuba duwe kebiasaan ora kasep ing papan apa wae, yaiku kanggo janjian, rapat utawa pesta. Dheweke bisa maju nanging aja nganti telat. Ketepatan wektu minangka kebiasaan sing wis ngetren.

Flu kanthi jeneng dhewe

Ing Kuba, kebiasaan nyeluk selesma lan flu paling kuat kanthi jeneng penjahat sinetron. Kuba ora bakal ilang kreativitas sanajan lagi lara lan mesthi nggawa prekara sing nyenengake.

Menehi hadiah kanggo apa-apa

Kuba lumrahe loman mula dheweke mesthi menehi hadiah tanpa ngarep-arep baline. Dheweke seneng banget ngagetne kanca lan kulawarga kanthi hadiah sing ora dikarepake sing nggawe eseman.

Gambar | Kuba ing Miami

Es krim kapan wae

Apa ing wafer utawa ing piring, panganan cuci mulut sing enak iki mesthi ana ing urip wong Kuba. Dheweke ora nyerah kanggo jagad iki.

Musik

Musik Kuba ora bisa absen lan wiwit wiwitan abad kaping XNUMX musik negara iki wis dadi internasional. Irama sing ngenali Kuba minangka "putra cubano", sing akeh disoroti minangka pendahulune "salsa" lan "cha cha cha". Uga ana eksponen musik kayata Benny Moré, Celia Cruz utawa La Lupe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*