Kuliner kuliner Prancis

Yen ana paribasan sing ujar, menyang ngendi sampeyan lakoni apa sing sampeyan weruh, Apa kita uga bisa ngomong ing endi sampeyan mangan, sing ndeleng ...? Pancen! Aku mesthi negesake manawa plancongan uga kudu plancongan gastronomi lan yen sampeyan pengin Francia, uga, luwih amarga gastronomi Prancis Iki minangka salah sawijining sing paling apik ing donya.

Apa adat istiadat kuliner Prancis? Apa sing bisa dipangan, ing endi, kapan, kanthi cara apa? Ayo goleki dina iki.

Prancis lan panganan

Sapa wae sing ngerti Masakan Prancis pancen enak lan ing pirang-pirang kasus, olahan banget. Iki minangka bagean saka pesona negara lan cap turis. Kita kabeh wis mlaku liwat Paris nganggo sandwich mentega lan ham utawa mangan macarons ing pinggir Seine. Utawa sing padha. Aku wis mlaku-mlaku liwat dalan ing supermarket nalika ndeleng keajaiban, aku wis ngrasakake enak mousses coklat lan aku wis tuku keju alus sing apik ...

Sejatine manawa minangka turis, yen sampeyan pengin lan pengin, sampeyan bisa mangan sedina muput lan nggunakake saben wektu kanggo nyoba macem-macem prekara, nanging wong Prancis cenderung mangan kurang saka turis sing tumindak. Nyatane, mesthi ana omongan telung dhaharan dhasar: sarapan, nedha awan lan nedha bengi karo sawetara sandwich ing antarane. Ing dhaharan utama anane daging, iwak lan unggas iku penting.

Beda karo negara Eropa liyane kayata Inggris utawa Jerman, ing kene sarapan rada entheng. Ora ana sosis, endhog, ham lan lemu ... Roti karo kopi o roti panggang utawa croissant lan supaya sampeyan mangan awan. Ing sarapan sampeyan mangan banget, sadurunge mangkat kerja utawa sekolah. Ora ana sing ngenteni akeh wektu masak sarapan, yaiku nggawe omben-omben panas lan nggawe roti cepet.

Banjur tekane jam nedha awan, ayo dheweke, sajrone jam kerja ing pirang-pirang lapangan, yaiku biasane diwiwiti jam 12:30 awan. Dadi, yen sampeyan ana ing lurung-lurung ing sawijining kutha nalika semana sampeyan bakal weruh luwih akeh wong, antri ing toko panganan sing nggawa utawa wis lungguh ing meja ing restoran cilik. Mesthi ing wektu liyane, ana luwih akeh dedikasi nalika nedha awan, nanging saiki wis cepet banget global.

Nedha awan biasane kalebu telung kursus: wiwitan, kursus utama lan kursus kaping telu minangka panganan cuci mulut utawa keju. Temenan angel banget teka ing wayah nedha bengi mung sarapan lan nedha awan, amarga sampeyan terus kerja mengko, biasane uga entheng. Dadi Prancis bisa mlebu ing a goûter, cemilan tengah sore dikancani kopi utawa teh. Utamane bocah-bocah, sing bisa nampa jam 4 awan.

Banjur, ing antarane cemilan tengah sore lan nedha bengi, ing omah utawa ing bar antarane kerja lan omah, kedadeyan ing apéritif. Kelas klasik panganan driji udakara jam 7 awan. Kanggo kula, ora ana bedane kaya potongan sing adhem, kanthi woh-wohan garing, macem-macem keju lan anggur. Apéritif favoritku.

Lan supaya kita teka menyang nedha bengi, sampeyan mangan, sing dakrasakake rasane luwih awal amarga bisa tenang ing antarane jam 7:30 nganti 8 wengi, gumantung karo jadwal kulawarga. Iki minangka panganan sing paling penting dina iki, berorientasi kulawarga, santai, pacelathon lan pasrawungan. Yen kulawarga duwe anak cilik, bisa diwenehi panganan sadurunge lan sawise nedha bengi mung kanggo wong diwasa. Anggur ora bisa ilang.

Restoran bisa mbukak jam liya, nanging sampeyan bisa nedha bengi saka jam 8, sanajan nedha bengi ing tengah wengi uga bisa paling ora ing kutha-kutha sing luwih gedhe. Nalika mangan awan ora, amarga restoran biasane cedhak antara nedha awan lan nedha bengi, mula ora becik yen sampeyan rencana mangan ing restoran sawise jam 2 awan.

Ing pabean kuliner Prancis iki, ana rincian: wong Prancis tuku bahan, dudu panganan; Dheweke masak akeh ing omah kanthi bahan-bahan seger, ngrancang menu lan lungguh kanggo nikmati bareng kulawarga utawa kanca. Ora ana sing mikir tuku apa-apa saka mesin lan dipangan ing sandhinge, utawa ngunyah apel ing sandhinge, utawa mangan ngadeg ing meja pawon.

Aja mikir apa-apa kajaba sing diwilang Ing saindenging negara kasebut ana udakara 32 ewu toko roti lan udakara 10 yuta baguette didol saben taun... Prancis seneng banget karo roti lan yen dikombinasikake karo bahan-bahan sederhana liyane, kayata keju lan anggur, dheweke duwe masakan sing ora bisa dilalekake.

Kita ujar sadurunge, daging duwe bobote lan kalebu ing sajian kaya panganan sing misuwur Boeuf Bourguignon, sikil wedhus lan gaya daging babi Toulouse. Daging liyane yaiku pitik lan bebek, ana ing sajian sing misuwur kayata Pitik Dijon, diresiki nganggo anggur, utawa bebek karo oranye, kalkun nganggo kenari utawa angsa braised sing klasik Natal.

Ing babagan iwak, ayo elinga yen Prancis duwe ewonan kilometer pesisir segara, mula duwe industri nelayan penting ing Atlantik lan Mediterania. Dadi ana salmon (salmon en papillote, tuna (Provencal panggang tuna), iwak pedhang à la Nicoise utawa piring sing diawasi udang, kerang, kerang lan biksu. Uga ana lobster lan kerang.

Mripat sing Prancis uga lahan kopi lan kopi sithik… Masyarakat lokal seneng banget menyang cafe lan lungguh ing njaba lan ndeleng jagad iki liwat. Piyambak utawa ngancani, maca koran utawa mung mirsa tekane lan tindak-tanduke masarakat minangka kebiasaan umure wis pirang-pirang abad.

Kasunyatane yaiku ora ana sangsi manawa wong Prancis nganggep masak lan mangan rong karep, mula, yen sampeyan pindhah-pindhah ing negara kasebut, sampeyan bakal nemokake masakan daerah sing apik lan akeh wilayah sing UNESCO ngumumake gastronomies Warisan Budaya Kemanusiaan Ora Ketara.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*