Amber, souvenir saka Prague

6yy-amber1a

Ana akeh prekara khas sing bisa dituku minangka souvenir ing perjalanan Prague: gelas Bohemia sing alus, boneka kayu klasik, sebotol Becherovka tradisional ... Nanging, yen sampeyan golek souvenir khusus lan apik, sing kudu sampeyan tuku yaiku permata digawe karo ambar.

Wiwit jaman biyen, ana rute perdagangan ing Eropa Tengah sing liwat ambar saka Laut Baltik kesah mangidul, menyang lokakarya kutha lawas ing pinggir Danube lan wilayah periferal. Ing abad pertengahan, para tukang emas ing ibukutha Ceko dadi master sejati nalika nyetel watu oranye lan ijo sing larang ing anting-anting, cincin, tiara, kalung lan kabeh jinis ornamen.

Dina iki kita bisa nemokake amber (ana rong jinis: kuning lan ijo) ora mung ing perhiasan saka suku Yahudi, nanging ing meh kabeh toko ing kutha lawas Prague lan, nalika nerangake Natal, uga ing akeh kios sing dipasang Starometské Námestí lan sekitare.

Malah ana sawetara lokakarya sing bisa ngerteni proses nggawe keajaiban kasebut, wiwit saka pilihan lan ukiran resin nganti polesan lan setelan pungkasan ing potongan-potongan sing digawe saka logam mulia. Entuk ambar lan sampeyan bakal njaga sihir perjalanan sampeyan menyang Prague ing salawas-lawase.

Informasi luwih lengkap - Rute Yahudi ing Prague

Gambar: bild.de

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*