Apa sing kudu ditindakake ing Isla de Lobos

Apa sing kudu ditindakake ing Isla de Lobos

Apa sing kudu ditindakake ing Isla de Lobos? Sadurunge njawab pitakonan iki, kita kudu ngandhani babagan lokasi papan sing apik banget kasebut. Dumunung mung rong kilometer saka Canary Island of Fuerteventura lan uga mung wolung saka Lanzarote.

Jembaré mung enem kilometer persegi lan diubengi dening patbelas garis pantai kanthi tebing sing nggumunake, teluk sing apik lan kali-kali lahar sing solid. Iku uga dumunung ing Selat Bocaina lan titik paling dhuwur yaiku Kaldera, kanthi dhuwur mung 127 meter. Nanging, tanpa ado maneh, ayo nuduhake sampeyan apa apa ing Isla de Lobos.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Isla de Lobos

Pulo Lobos

Mercusuar Punta Martiño ing Isla de Lobos

Panggonan gaib iki owes jenenge amarga, ing jaman biyen, wilayah iki didunungi dening segel biarawan, uga disebut. singa laut. Sejarahé wiwit jaman Romawi. Pasinaon paling anyar saka Universidad de La Laguna padha nuduhake yen wong Latino nggawe pemukiman ing pulo kasebut, paling ora sauntara, kanggo entuk pewarna ungu.

Salajengipun, papan punika dipunginakaken minangka papan perlindungan dening bajak laut lan papan iwak dening para nelayan. Wis ing 1865 ing Mercusuar Punta Martiño, kang bakal kita ngomong bab mengko. Nyatane, sing njaga mercusuar bakal dadi siji-sijine pedunung wiwit saiki.

Nanging, ana sawetara proyek sing bakal dibangun ing Lobos sing bakal dilalekake nalika pulo kasebut diumumake minangka taman alam ing taun 1982. Iki diarani. Taman Alam Dunes Corralejo lan Isla de Lobos lan, Kajaba iku, iki diklasifikasikaké minangka Area Proteksi Khusus kanggo Manuk Integrasi menyang Jaringan Natura 2000.

Sawise introduksi sing perlu iki, kita arep tur Isla de Lobos karo sampeyan. Kita bakal miwiti kanthi nyritakake babagan keajaiban alam lan banjur babagan monumen, sing uga ana.

A sifat istimewa

Kaldera

Gunung geni La Caldera

Siji-sijine cara kanggo tekan Isla de Lobos yaiku kanthi prau sing nggawe sawetara lelungan saben dina Corralejo, ing Fuerteventura. Mung butuh rong puluh menit lan regane kira-kira limalas euro kanggo wong diwasa. Kajaba iku, sampeyan kudu njaluk wewenang saka Cabildo sawetara dina sadurunge nggawe trip.

Sawise mudhun ing pulo kasebut, sampeyan bakal nemokake kabin informasi ing jejere sampeyan bakal weruh patung sing ngelingake singa laut sing manggon ing jaman biyen. Meh enem kilometer persegi alam liar lan spektakuler nunggu sampeyan.

Mlaku-mlaku ing jalur sing ditandhani kanthi apik minangka salah sawijining perkara sing paling apik ing Isla de Lobos. Uga titik-titik sing paling disenengi diwatesi. Elinga, amarga iki minangka wilayah sing dilindhungi, sampeyan ora bakal bisa metu saka jalur kasebut.

Rute sing paling pinunjul wiwit ing sisih kidul pulo lan ngliwati pedalaman nganti tekan ing sisih lor. Nanging sorotan wisata yaiku Gunung geni La Caldera, sing wis kita sebutake marang sampeyan lan sing, kanthi njeblug, asale saka Lobos. Sampeyan bisa menek menyang ndhuwur lan mirsani views ayu Lanzarote lan dunes Corralejo sing nawakake sampeyan.

Keajaiban alam liyane sing bisa dideleng ing tur pulo kasebut yaiku negara ala saka interior lan cekungan saka laguna. Yen sampeyan ora ngelingi, kita nerangake yen negara sing ala yaiku kumpulan watu vulkanik sing rada erosi sing ditemokake ing tlatah sing garing, dene rongga minangka rongga sing amba ing lemah. Akhire, sampeyan uga bisa appreciate jable saka Pawon. Sabanjure, iki minangka jeneng sing diwenehake marang sakumpulan pasir vulkanik.

Ing sisih liya, kaya sing wis dakkandhakake, Isla de Lobos minangka papan perlindungan khusus kanggo manuk. Antarane sing paling akeh lan sampeyan bisa ndeleng yaiku shearwaters, kain lan petrel Bulwer. Uga, ana spesies tanduran endemik ing pulo kasebut. Iku telpon Lobos langgeng.

Pantai kanthi pesona khusus: El Puertortito

Omahe nelayan

Omahe nelayan ing tlatah Puertito

Ana akeh pesisir lan teluk sing ana ing pulo kasebut lan kaendahane bisa dideleng saka kadohan. Amarga mung siji sing diijini akses gratis. Iku babagan teluk Puerto lan banyune bening kristal iku sampurna kanggo nyilem scuba.

Cove iki minangka lanskap impen. Iki digawe saka lengen dawa saka tanah vulkanik sing mbentuk banyu resik saka Atlantik nggawe laguna biru pirus. Kajaba iku, ing jejere sampeyan bisa ndeleng omah-omahé para nelayan tuwa sing dadi siji-sijine bangunan ing pulo kasebut kajaba mercusuar sing bakal dibahas mengko.

El Puertito minangka jinis kolam alami lan dumunung ing sisih kidul pulo kasebut. Nanging kaya larang regane La Concha utawa La Caleta pantai, dumunung ing wilayah sing padha lan luwih gedhe. Wedhi putih katon metu, sanajan uga ana watu, lan wangun tapal kuda.

Pusat Interpretasi Isla de Lobos

Dermaga Isla de Lobos

Dermaga Pulo Lobos

Kita wis kasebut ing liwat kabin sing bakal nemokake nalika disembark ing pulo. Dumunung ing pusat interpretasi, ing ngendi sampeyan duwe conto cilik saka kabeh sing bakal ditemokake ing papan gaib iki. Disaranake sampeyan ngunjungi sadurunge miwiti tur ing pulo kasebut.

Kiln jeruk lan panci uyah lawas

Kiln kapur

Kiln jeruk ing Isla de Lobos

Sisa-sisa tungku lawas sing digawe kapur sing perlu kanggo mbangun omah para nelayan sing wis kasebut, isih disimpen ing pulo kasebut. Lan sampeyan uga bisa ndeleng flat uyah cilik saka ngendi uyah dijupuk kanggo ngreksa, sabenere, iwak. Ing tangan liyane, cedhak ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng rong situs arkeologi sing kalebu periode Jandiense lan Erbanense.

Mercusuar Punta Martiño, kunjungan lambang sing kudu ditindakake ing Isla de Lobos

Mercusuar Punta Martino

Mercusuar Punta Martino

Tugu paling emblematic ing pulo kasebut yaiku mercusuar Punta Martiño, dibangun dening para pekerja Portugis ing taun 1865. Saiki, bisa digunakake kanthi otomatis, yaiku, ora duwe penjaga mercusuar. Nanging, minangka anekdot, kita bakal pitutur marang kowe sing populer Antonito, kang sederek mbukak mung restaurant ing Isla de Lobos. Ing kasus apa wae, saka mercusuar sampeyan duwe pemandangan pesisir Atlantik sing spektakuler.

Restoran Isla de Lobos

wong suci

Canarian Sancocho

Sawise njelajah jalur pulo lan adus ing El Puertito, ana prekara liya sing bisa ditindakake sadurunge numpak feri bali. Kita ngomong babagan nyoba gastronomi sing enak ing bagean Kapuloan Canary iki.

Kanggo nindakake iki, sampeyan duwe restoran sing diomongake. Ing kono sampeyan bisa mangan majorero godhok, godhok sing digawe saka daging wedhus lan sayuran. Iku sabenere saka kéwan iki sing susu dijupuk kanggo nggawe apik banget cheeses saka Fuerteventura, digawe ing gaya tradisional.

Ing sisih liya, diet zona kasebut nduweni iwak minangka salah sawijining bahan utama. Iki disiapake kanthi pirang-pirang cara, nanging salah sijine sing paling enak yaiku sancocho. Iku kasusun saka potongan-potongan iwak dhewe diiringi kentang, ubi jalar, gofio lan mojo picón.

Senajan iku ora mung khas Fuerteventura, nanging uga saka Kepulauan Canary liyane, kita kudu pitutur marang kowe bab loro ancang-ancang sing kita mung kasebut. Ing gofio Iku puree saka jagung panggang lan glepung gandum. Kanggo bageane, mojo pedhes Iku saos digawe saka papak, uyah, lenga lan mrico. Bisa dadi abang utawa ijo gumantung saka warna bahan sing terakhir. Iku serves minangka iringan kanggo akeh pasugatan, nanging, ndhuwur kabeh, kanggo kentang kisut.

Minangka kanggo desserts, kita maringi pitutur sampeyan nyoba ing frangollo. Iki minangka flan sing digawe saka endhog, gula, susu, glepung lan kismis. Akhire, sampeyan bisa rampung mangan karo a barak cilik. Iki minangka kopi sing diiringi susu kental, sawetara omben-omben, kayu manis lan lemon.

Tips kanggo lelungan menyang Isla de Lobos

View of Las Lagunitas

laguna

Kanggo ngrampungake tur sing diusulake kanggo sampeyan ing sekitar Isla de Lobos, kita bakal menehi sawetara tips supaya sampeyan bisa nggatekake sadurunge lelungan menyang papan sing gaib iki. Kaping pisanan, sampeyan kudu entuk ijin supaya bisa nindakake.

Nanging, ing Kajaba iku, yen sampeyan ana ing pulo, sampeyan kudu ngormati pratandha lan aturan sing dibutuhake. Elinga yen iku a papan sing dilindhungi lan sampeyan kudu kontribusi kanggo konservasi.

Contone, dilarang mlaku ing njaba jalur sing wis ditemtokake, nggawe geni utawa mburu. Nanging sampeyan uga ora bisa ngumpulake bahan biologi utawa warisan. Kajaba iku, sampeyan ora bisa njupuk pet utawa ngubur sampah.

Nanging, Fishing diijini, nanging mung ing wilayah tartamtu. Sampeyan bisa praktek ing modalitas olahraga lan ing kerang kerang cocok kanggo umpan. Secara khusus, wilayah pesisir sing diidini mancing yaiku sing dadi saka Los Roques del Puertito nganti Punta El Marrajo.

Sampeyan uga dianjurake kanggo nggawa sawetara pangan lan ngombe ing turah mbrawah, uga sepatu nyaman kanggo lumaku watara pulo. Uga, nggawa krim pelindung srengenge. Iklim nduweni suhu sing moderat, nanging akeh jam srengenge lan sampeyan bisa ngobong dhewe.

Ing kesimpulan, kita wis ngusulake kabeh apa apa ing Isla de Lobos. Iku panggonan apik dening alam, nanging uga salah siji sing paling dikenal ing Kapuloan Canary. Yen sampeyan arep lelungan menyang Fuerteventura utawa menyang Lanzarote, aja lali ngunjungi. Mung sawetara jam lan sampeyan ora bakal getun wis rampung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)