Sing bakal dideleng ing Avilés, Asturias

Aviles

Populasi saka Avilés minangka kutha sing apik lan nyenengake, kanthi kutha lawas sing apik lan tradisional. Minangka salah sawijining kutha turis sing becik dikunjungi kanthi tenang kanthi nikmati sudhut. Dununge sawetara kilometer saka Gijón lan Oviedo, mula dadi mandeg banget kanggo ndeleng kompleks sejarahe ing wektu sing cendhak.

Ayo ndeleng apa kita bisa nemokake kapentingan ing kutha Avilés, kutha Asturian sing nawakake istana, omah lawas lan swasanane apik. Kutha iki minangka salah sawijining kuartal lawas sing paling apik ing Asturias, mula kudune mandheg paling ora dina bisa dideleng.

Plaza de España

Plaza de España

Pusat Avilés sing bersejarah minangka salah sawijining obyek wisata sing paling apik, mula kita saranake miwiti mlaku-mlaku ing tengah Plaza de España, sing bakal gampang digayuh. Alun-alun iki cukup amba lan ing kana bisa dideleng bangunan watu Balai Kota lan uga Istana Ferrera sing lawas, dina iki diowahi dadi hotel sing apik lan mewah. Ing wayah awan, alun-alun gedhe iki akeh teras ing bar sing ana ing wilayah kasebut, cocok kanggo ngombe. Kajaba iku, ing sacedhake uga bakal nemokake restoran lan omah cider sing bisa ngombe omben-omben Asturias, sari.

Greja San Nicolás de Bari

Saint Nicholas Bari

Yen mbukak dalan ing jejere Istana Ferrera, kita bakal nemokake greja iki lan alas sing asri. Ing papan iki yaiku greja San Nicolás de Bari sing apik, yaiku wiwit abad kaping telulas lan kalebu biarawan Franciscan. Bebarengan karo lurung-lurung sing bunder, gambar sing apik banget bisa dideleng. Iki sing nggawe kutha iki duwe kutha lawas sing bisa dideleng.

Lurung Galiana

Dalan Galiana

Yen sampeyan pengin seneng atmosfer apik ing wayah sore, sampeyan ora bisa kantun Calle Galiana. A werna sing terus duwe Pesona padha ing XNUMX. abad, kang kita bakal weruh a galeri arcade sudhut banget ing ngendi ana akeh panggonan ombenan Dheweke nyedhiyakake macem-macem omben-omben. Ing sacedhake sampeyan bisa ndeleng omah India lawas. Sanajan papan iki wis lawas lan bisa dideleng ing saben omah lan ing plambi, swasana isih enom lan nyenengake ing wayah wengi, dadi salah sawijining papan kanggo ngombe.

Lingkungan Sabugo

Lingkungan Sabugo

Yen sampeyan pengin terus ngicipi cider ing panggonan nengsemake, sampeyan kudu menyang lingkungan Sabugo, utawa tetanggan para pelaut. Iku mung siji sing ing abad tengahan njaba tembok kutha. Dina iki minangka tetanggan cilik kanthi akeh pesona ing ngendi sampeyan bisa nemokake omah-omah lawas sing diowahi dadi bar tapas ing ngendi sampeyan bisa ngombe ing wayah wengi utawa awan. Ing panggonan iki kita bakal nemokake pasamuwan lawas kutha, sing ing abad kaping XNUMX dadi cilik banget kanggo bourgeoisie lan kanggo kang padha mbangun liyane, sing saka Santo Tomás de Canterbury.

Patung La Monstrua

Raksasa

Kanthi iki jeneng aneh iki dikenal kanggo Eugenia Martinez Vallejo, wong wadon sing lair kanthi penyakit sing nyebabake obesitas abot. Mulane dheweke dadi bagian saka pengadilan Charles II minangka wong-wong sing ngladeni lan nyenengake para bangsawan. Kita bisa nemokake ing dalan Stasiun patung karakter iki sing narik kawigaten manungsa waé. Iki minangka salah sawijining patung sing paling disenengi turis.

Taman Ferrera

Kaya-kaya kutha gedhe, Avilés uga nduweni taman ijo sing gedhe, a Panggonan becik kanggo lumaku lan ngaso. Iki minangka taman sing digawe ing gaya Inggris lan Prancis. Ing jaman biyen, taman iki digunakake dening kelas ndhuwur minangka papan rekreasi amarga jarake karo Istana Ferrera. Saiki dadi area umum sing bisa dinikmati kabeh wong.

Pusat Niemeyer

Niemeyer

Senajan akèh-akèhé saka panggonan menarik ing Avilés ing kutha lawas, kutha iki lagi ngalami renovasi. Buktine yaiku Pusat Niemeyer, yaiku a papan budaya digawe dening arsitek Brasil Niemeyer. Iki minangka papan sing nyampur budaya lan arsitektur, ing karya sing nyamar dadi ode kanggo alam. Nduweni alun-alun gedhe, auditorium, kubah sing dadi pusat pameran, bangunan serbaguna lan menara pengintai sing bentuke wit. Kabeh diilhami dening unsur alam sing diwakili ing karya arsitektur modern. Saliyane seneng pameran utawa karya, kita bisa ndeleng panggonan aneh sing kontras karo bagean lawas kutha.

Mangan ing Avilés

Ngicipi cider penting, nanging sampeyan uga kudu seneng gastronomi Asturian. Panggonan kaya Tierra Astur Avilés, sawetara omah cider ngendi sampeyan bisa ngrasakake masakan kayata sosis utawa keju bebarengan karo kaca saka cider.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*