Apa sing kudu dideleng ing Burano

Burano

Burano bisa uga ora misuwur kaya Venesia dhewe, nanging iki minangka pulau cilik amarga pariwisata ing kutha Italia iki dadi misuwur banget. Burano minangka sawijining pulo sing kalebu laguna Venesia lan saben taun dikunjungi atusan wong golek papan sing beda banget. Dikenal minangka kutha omah-omah warna, gambar kasebut wis umum banget ing kalangan wong-wong sing ngunjungi Venesia, amarga perjalanan singkat karo vaporetto bisa nggawa kita menyang kono.

Burano minangka papan sing gampang dikunjungi lan iku mesthi salah sawijining plancongan cilik sing digawe yen wis tekan papan sing dituju. Kita ngerti manawa lelungan sing apik bakal nggawa kita menyang Venesia, nanging kita sedina kudu mandheg supaya bisa nikmati kabeh sing bisa ditawakake ing pulau Burano, sacedhake kutha gondola.

Carane njaluk menyang Burano

Transportasi ing Venesia bisa uga bingung kita kudu nggunakake vaporettos kaya garis bis. Ana jalur sing mangkat saka Fondamenta Nuove lan San Zaccaria menyang Burano nanging uga ana jalur sing kudu nggabungake sawetara jalur kanggo tekan pulau iki lan bisa ngliwati papan liyane sing menarik kayata Murano. Tanpa mangu-mangu, sing menarik yaiku nemokake garis sing kepenak kanggo kita ing babagan lokasi lan wektu. Yen ora pengin hubungan, kita bisa pindhah dhewe lan ndeleng Burano sedina utawa setengah dina, amarga katon gampang. Saliyane, kita bisa tuku vaporetto pass saben plancongan utawa saben dina, gumantung saka apa sing luwih nguntungake kanggo kita yen arep ngliwati laguna Venesia luwih suwene dina.

Pilihan liyane sing kasedhiya karo pulau Burano yaiku tur kanthi mandhiri. Ora kabeh wong seneng ide iki amarga wis jam tetep lan kita ora bisa obah kanthi bebas, nanging ana sing nganggep nyaman. Kita bisa takon ing akomodasi utawa ing turis tur sing kalebu lelungan. Iki minangka ide sing nyenengake banget amarga kita ngerti wektu budhal lan kedatangan, lan ora prelu kuatir karo prekara liya tinimbang ngrasakake pulau kasebut.

Penasaran ing Burano

Pulo Burano mung pitung kilometer saka kutha Venesia. Dumadi saka papat pulau cilik sing dilintasi dening telung saluran sing nggawe Venice miniatur. Nganti taun 1923 independen, nalika semana Venesia ditambahake. Minangka pulau cilik, bisa ditutup kanthi kurang saka sedina kanthi mlaku kanthi gampang, mula kita bakal kudu kuwatir njupuk perjalanan maneh saka vaporetto.

Menara lonceng Burano sing condong

Jebule ing Italia, ana kepenginan duwe monumen miring. Sanajan ora tekan level Menara Pisa, kita duwe menara lonceng Burano yaiku tokoh sing bisa gampang dideleng ing pulau kasebut. Menara lonceng iki dhuwuré 53 meter lan nuduhake kecenderungan sing jelas meh rong meter gegayutan karo poros, sing ndadekake katon apik. Iki amarga ambruk ing lemah sing dipanggoni. Jembatan Giudecca Street minangka papan sing paling apik kanggo motret Menara Miring.

Museum Lace

Yen Murano diakoni ing saindenging jagad kanggo kaca, ing Burano dheweke ahli ing produksi renda. Museum iki dununge ing Sekolah Lace, lan ing museum kasebut sampeyan bisa ndeleng potongan-potongan lawas lan sejarah materi iki suwene pirang-pirang atus taun, dadi bisa narik kawigaten. Dununge ing Piazza Galuppi, sing uga dadi salah sawijining papan paling urip ing kutha kasebut, sing bisa nemokake restoran lan toko. Ing papan iki kita bisa nemokake toko-toko cilik kanggo tuku souvenir lan sawetara restoran sing nyedhiyakake pasugatan sing paling apik. Minangka papan paling sibuk ing pulau kasebut, nanging papan sing paling akeh hiburan. Ing papan iki uga ana siji-sijine greja ing pulau kasebut, yaiku gereja San Martín.

Omah warna-warni

Omah ing Burano

Yen ana pikiran nalika kita mikirake kutha Burano sejatine minangka omah warna. Omah kasebut katon warna-warni banget, kanthi nada sing kuat lan beda, sing katon apik banget uga kalen-kalen kasebut. Pancen amarga dadi salah sawijining kutha paling akeh warna ing saindenging jagad, dadi papan sing pantes dideleng. Sampeyan kudu mlaku kanthi tenang liwat lurung-lurung kanggo ndeleng omah-omahé warna-warni sing apik sing bakal dijupuk foto. Tanpa mangu-mangu, dheweke dadi latar mburi sing cocog kanggo njupuk foto sing kudu dielingi. Utamane papan-papan kayata omah sing diarani Bepi katon apik, kanthi bentuk geometris lan macem-macem warna.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*