Sing bakal dideleng ing Gijón

Gijon

Gijón minangka salah sawijining kutha ing Spanyol sisih lor sing paling sering dikunjungi. Lan ora kurang, amarga iku kutha kanthi warisan sejarah sing apik, kanthi pemandangan alam ing sacedhake lan uga menehi gastronomi éca kanggo nyoba. Kutha iki uga nawakake akeh luang lan uga pantai cedhak yen kita ngunjungi ing musim panas, dadi duwe macem-macem hiburan.

Ayo goleki sing utama ngunjungi titik ing kutha Gijón, yen sampeyan plancongan sing pantes. Yen sampeyan lelungan menyang kutha iki, sampeyan kudu ndeleng sawetara papan lambang kayata lingkungan Cimadevilla lan nyoba gastronomi sing misuwur.

Mlaku-mlaku liwat lingkungan Cimadevilla

Cimadevilla Gijón

Salah sawijining papan sing paling apik ing kutha Gijon yaiku ora bisa diragakake, distrik nelayan lawas sing diarani Cimadevilla, yaiku papan sing didegake pemukiman Romawi sing pertama ing wilayah kasebut. Lingkungan iki dununge ana ing bukit Santa Catalina. Nalika plabuhan komersial digawe, lendhut iki diisi para pelaut, mula dadi tetanggan sing nduweni kepribadian sing paling akeh ing kutha kasebut. Iki minangka salah sawijining papan sing kudu ditindakake kanthi gampang, seneng jaringan lurung-lurung lan carane apik banget. Kajaba iku, ing lingkungan iki, ana sawetara perkara sing menarik, kayata bangunan Pescadería sing lawas, sing saiki dadi gedung administratif nanging isih dikagumi kanthi tampilan sing apik. Greja San Pedro Apóstol bisa dideleng saka promenade kasebut, nggawe gambar sing apik, sanajan gereja ing abad kaping XNUMX, amarga sing sadurunge dirusak ing geni. Ing jejere greja iki, kita bisa ndeleng kamar mandhi Romawi Campo Valdés, salah siji saka sawetara sandhangan sing isih ana ing ngarsane Romawi ing bagean kutha iki. Ing lingkungan iki, sampeyan uga bisa ndeleng Palacio de Revillagigedo ing abad kaping XNUMX lan Patung Don Pelayo ing Plaza del Marqués.

Deleng Eulogy of Horizon

Muji

El pemahat Chillida Dheweke misuwur banget karo karyane lan sawetara uga bisa dideleng ing njaba. Ing prekara iki kita ngadhepi patung sing madhep segara lan dhuwure sepuluh meter. Iki minangka patung sing dipasang ing taun 90an lan saiki wis dadi simbol kutha, dununge ing bukit Santa Catalina.

Stroll ing sadawane Pantai San Lorenzo

Pantai San lorenzo

Pantai iki dununge ana ing sisih wetan lingkungan Cimadevilla, mula bisa ndeleng siji-sijine. Pantai minangka salah sawijining obyek wisata utama sing bakal dikunjungi kutha iki nalika musim panas, amarga kita uga bisa ngrasakake sunar srengenge. Nanging ing mangsa adhem, iki uga dadi daya tarik liyane, amarga sampeyan bisa mlaku ing sadawane dalan lan ing pesisir. Kajaba iku, ing Gijon ana pantai liyane, yaiku Poniente lan Arbeyal.

Mlaku ngubengi pelabuhan

Wilayah pelabuhan apik banget lan dadi favorit para turis. Minangka wilayah sing bisa ditemokake ing surat-surat gedhe sing wis asring dideleng. Kuku huruf abang amba sing wujud tembung Gijón, ing ngendi kabeh wong njupuk gambar amarga asil pungkasane apik banget. Suvenir kutha sing apik kanthi latar mburi plabuhan.

Rasakake ing pinggiran Gijón

Buruh

Ora mung ing pusat kutha, kita nemokake papan sing bisa dikunjungi. Yen arep lunga menyang Gijon, kita bisa njupuk kesempatan kanggo ndeleng sawetara papan ing sekitar. La Laboral de Gijón iku salah sawijining papan. Iki minangka bangunan watu paling dhuwur ing Spanyol lan digawe minangka karya sing kepengin dadi kutha dhewe nanging pungkasane ora rampung. Contone, greja ora lengkap, sanajan kabeh isih pantes dikunjungi. Ing kono, kita uga nemokake kubah elips paling gedhe ing saindenging jagad, mula jelas yen iki proyek sing apik. Pirang-pirang taun kepungkur, gedung iki digawe enom lan wiwit saya parah, nanging saiki digunakake, amarga ana sawetara kursus lan ana kantor.

Gastronomi ing Gijón

Fabada

Salah sawijining perkara sing bisa sampeyan rasakake ing kutha iki yaiku gastronomi, sing misuwur banget. Cider minangka ombenan sing paling apik, nanging uga duwe piring sing kudu dicoba, Kepiye carane fabada populer dadi?, sing ing musim salju minangka panganan sing uga nyenengake. Chopa a la cider minangka salah sawijining masakan lintang liyane, yaiku iwak khas sing dimasak nganggo cider lan biasane diiringi kentang panggang. Piring liyane sing paling populer yaiku rebus Gijon sing nggabungake iwak lan panganan laut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*