Apa sing kudu dideleng ing Ronda

Gambar | Pixel

Ronda minangka salah sawijining kutha paling tuwa lan paling apik ing Spanyol. Dununge ana ing provinsi Malaga lan asale wiwit jaman Romawi lan Julius Caesar sing ngumumake kutha iki kanggo pertama kaline ing abad kaping XNUMX SM, sanajan nalika semana jeneng kasebut jenenge Acinipo. Mengko, Moor bakal ngganti dadi Izna-Rand-Onda, sing kanthi lakune wektu sing ana ing jeneng saiki.

Akeh masarakat sing ngenggoni wilayah kasebut (Roma, Carthaginia, Visigoth, Arab ...) lan kabeh padha wae menehi kesan ing Ronda. Sabanjure, kita mlaku-mlaku liwat lurung-lurung ing kutha Andalusia lawas iki kanggo ngerteni luwih becik. Sampeyan bisa teka karo kita?

Ronda dibagi wilayah kutha ing loro-lorone saka sing diarani Tajo del Ronda, jurang sing jerone luwih saka 150 meter. Kutha sing lawas dinyatakake minangka Aset Minat Budaya amarga monumen sing paling apik sing dirancang ing abad kaping XNUMX lan sajrone abad sabanjure bakal mbantu nggawe gambar romantis ing gunung lan kutha kasebut., ing endi bandit lan adu bantheng bakal menehi kesan gedhe marang para wisatawan.

Sanajan gambar kasebut bisa narik kawigaten, nanging isih klise. Ronda luwih maneka warna lan jembar, kaya sing dituduhake dening kabeh papan wisata.

Jembatan anyar

Gambar | Wikipedia

Ciri khas sing apik yaiku Jembatan Anyar ing ndhuwur Tagus, uga Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Ronda.

Dibangun ing blok watu sing dijupuk saka sisih ngisor jurang Tagus, karya agung setinggi 98 meter iki ndadekake bisa nyambungake lingkungan lawas ing kutha kasebut karo sing anyar lan ndadekake ekspansi kutha bisa uga. Kajaba iku, ing njero omah kasebut duwe konsep Pusat Interpretasi modern babagan lingkungan alam Ronda lan karya rekayasa rekayasa wiwit abad kaping XNUMX.

Kanggo mbangun, luwih saka 40 taun diinvestasikan total, dadi arsitek José Martín de Aldehuela sing tanggung jawab. Lan yen nyebrang nganti pirang-pirang meter minangka pengalaman gaib, akeh sing ujar manawa cara paling apik kanggo nikmati kaendahane yaiku mikir saka ngisor, ing sikil kali Guadalevín sing ngliwati. Kanggo tekan kono, kita kudu mbukak dalan sing metu saka Plaza de María Auxiliadora.

Saka jembatan kasebut sampeyan uga bisa ndeleng sawetara omah sing digantung ing jugangan, mula Ronda kembar karo Cuenca.

Bullring

Ronda minangka bullring paling tuwa ing Spanyol kanggo adu bantheng modern. Iki dianggep minangka buaian perang modern, sing muncul ing abad kaping XNUMX. Ledakan bantheng nyebabake Real Maestranza de Caballería de Ronda kanggo mbangun plaza sing misuwur kanthi arahan Martín de Aldehuela, arsitek sing padha ngrancang Puente Nuevo. Alun-alun kasebut diresmekake ing pameran kasebut ing Mei 1785 kanthi adu bantheng nalika Pedro Romero lan Pepe Illo tampil.

Fasad neoklasik kanthi rincian barok apik banget, lan nduwe fasad watu sing menarik. Gendheng gantung ditutupi jubin Arab lan kamar mewah disusun ing rong level sing ditumpuk kanthi elegan. Nduwe salah sawijining arena paling gedhe ing Spanyol lan kapasitase 6.000 penonton.

Ing ngisor iki ana Museum Rfighting Ronda, dibukak ing taun 1984 kanggo masarakat. Museum iki khusus kanggo Romero lan Ordóñez, loro dinasti banteng Ronda sing hebat lan sejarah Royal Corps saka Maestranza de la Caballería de Ronda, sing duwe alun-alun. Uga ana koleksi senjata api antik.

Istana Mondragon

Gambar | Pedesaan Andalusia

Istana Mondragón minangka monumen sipil paling penting ing Ronda. Dipercaya yen asale yaiku Muslim nanging nalika karya-karya sing paling penting ditindakake ing kraton yaiku ing jaman Kristen sawise nelukake kutha kasebut ing taun 1485. Ing njero sampeyan bakal nemokake Museum Kota lan sawetara kebon Moor sing apik sing nuwuhake jaman biyen.

Greja Santa María la Walikota

Gambar | Pedesaan Andalusia

Sawise kutha kasebut dijajah, Raja-raja Katulik mrentah pambangunan candhi iki nanging ora rampung nganti abad kaping XNUMX, sing nerangake macem-macem gaya seni sing ditampilake. Paduan suara Renaissance minangka salah sawijining elemen paling penting ing greja Santa María la Walikota, uga minangka altar barok saka Virgen del Walikota Dolor. Gambar Prawan kasebut ana hubungane karo karya Montañés miturut sawetara peneliti lan miturut wong liya "La Roldana".

Siraman Arab

Gambar | Pedesaan Andalusia

Baths Arab Ronda wiwit abad kaping XNUMX lan saiki dadi kompleks termal sing paling apik ing Semenanjung Iberia. Sawise model Romawi, kabentuk ing telung wilayah sing beda: kamar mandhi sing adhem, anget lan panas. Mandi iki dibangun ing jejere Arroyo de las Culebras, papan sing cocog kanggo pasokan banyu, sing ditindakake kanthi sistem roda ferris sing wis dilestarekake nganti saiki.

Dheweke dununge ana ing lingkungan San Miguel, ing pinggiran kutha sing saiki dadi Madinah Muslim saka Ronda.

Balai Kota

Gambar | Hotel Pantai Amare Marbella

Pembangunan markas saiki Dewan Kutha Ronda, ing alun-alun Duquesa de Parcent, diwiwiti saka taun 1734 lan saiki dadi barisan milisi. Bangunan kasebut nduweni telung lantai lan ruang paling ngisor. Fasad kasebut dipasang ing antarane pilaster lan ing saben sisih duwe jas Ronda lan Cuenca liyane. Kaloro kutha kembar. Ing njero, Plenary Hall sing apik banget lan langit-langit sing dibangun ing Mudejar, katon ing tangga utama Balai Kota.

Alameda del Tajo

Gambar | Tripadvisor

Ing jejere Plaza de Toros lan ing pojok jagung Tagus Kita nemokake Alameda del Tajo, mlaku-mlaku kanthi gaya wit-witan wiwit abad kaping XNUMX sing nawakake panorama Serranía de Ronda lan pemandangan sing cedhak karo kutha kasebut.

Alameda del Tajo kasusun saka limang dalan sing kebak macem-macem jinis tanduran (akasia, pinus, cedar ...), sing nyebabake promenade kanthi balkon sing nyengsemake sing ana ing pinggir jurang.

Mlaku ing sisih kidul gabung karo Paseo de Blas Infante menyang, liwat teras Parador Nacional de Turismo, sing rampung ing Puente Nuevo. Teater Vicente Espinel dununge ana ing Alameda del Tajo.

Iki minangka sawetara papan sing paling apik kanggo dikunjungi ing Ronda, nanging dhaptar kasebut dawa. Kunjungan menyang Ronda bisa dirampungake karo Istana Raja Moor, Istana Marquis of Moctezuma, Biara Santo Domingo, Situs Arkeologi Acinipo utawa Tembok Ronda, ing antarane papan liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*