Apa sing bakal katon ing Sri Lanka

Gambar | Pixel

Dipilih minangka tujuan bintang ing taun 2019 dening penerbit lelungan Lonely Planet sing misuwur, Sri Lanka minangka salah sawijining papan sing paling apik sing bisa dikunjungi ing Asia. Dheweke dikenal minangka "pulau sewu jeneng" amarga sajrone sejarah, akeh jeneng sing dikenal.

Ora ana kekurangan sebab jatuh cinta karo Ceylon kuno amarga tujuan sing nyampur gunung, pantai lan budaya. Minangka pulau sing sepi, murah lan aman sing durung rame karo turis. Yen sampeyan pengin ngunjungi Sri Lanka mbesuk, iki sing kudu dideleng lan nalika arep lunga.

Nalika lelungan menyang Sri Lanka?

Sri Lanka ngrasakake iklim monsun tropis, sing nggawe swarga sejati sing bisa dinikmati sepanjang taun. Nanging, wektu sing paling apik kanggo dikunjungi yaiku ing antarane Desember lan April nalika mononeons tekan kidul pulau antara Mei lan Agustus lan sisih lor antara Oktober lan November.

Menawi mekaten, sing paling apik yaiku ngrancang perjalanan adhedhasar papan sing pengin dingerteni utawa kegiyatan sing arep ditindakake. Faktor liyane sing kudu dipikirake yaiku anggaran, yaiku, ing musim dhuwur (Desember-Maret) rega liwat atap nalika rega murah (Mei-Agustus) regane cukup murah. Wektu sing cocog kanggo lunga menyang Sri Lanka dhewe lan tanpa reservasi sadurunge yaiku periode antarane April lan November, sing bisa kita pikirake minangka musim medium.

Kepiye carane ngubengi Sri Lanka

Transportasi rada rumit kanggo direncanakake. Sanajan ana dalan sing apik, pandhuan kasebut asring menehi saran supaya ora nyewa mobil amarga cara nyetir khas Ceisans sing khas. Ing kutha-kutha, disaranake pindhah kanthi tuk-tuk utawa nyewa sopir pribadi kanggo nggawa kita menyang papan sing kudu njupuk sawetara bus, sing bisa uga alon, rame lan kadang angel dingerteni amarga ana puluhan perusahaan Nanging, cukup murah. Ing prekara iki, luwih becik konsultasi karo perusahaan sing sampeyanenggoni supaya bisa menehi informasi kanthi rinci amarga ora mesthi mandheg, stasiun utawa jadwal tetep ora mesthi.

Babagan sepur, minangka sarana transportasi sing paling kepenak kanggo mubeng. Amarga akeh penumpang, mula ora gampang njaluk tiket kanggo lelungan, mula disaranake nyoba tuku kabeh rute ing kutha pertama sing dikunjungi.

Persyaratan mlebu menyang Sri Lanka

Kanggo lelungan menyang Sri Lanka, sampeyan kudu nggawa paspor kanthi validitas minimal nem wulan lan visa. Sanajan bisa dikelola nalika teka ing bandara miturut Menteri Luar Negeri, luwih becik ngatur kanthi online kanggo nyegah telat mlebu utawa ana masalah tambahan.

Sampeyan luwih gampang duwe asuransi sing nutupi punggung kita yen ana kacilakan, biaya medis, mulih utawa ilang lan nyolong barang, kalebu masalah liyane.

Gambar | Pixel

Apa sing bakal katon ing Sri Lanka

Nalika ngunjungi Sri Lanka, lelungan rong minggu bakal ngidini kita ndeleng sing paling apik ing pulau kasebut kanthi tentrem. Saiki, apa sing kudu dingerteni ing Sri Lanka?

Colombo

Dina pisanan ing kontak karo Sri Lanka, ngunjungi pusat ibukota bersejarah. Iki minangka gerbang menyang negara Asia lan kutha sing paling padhet ing negara kasebut.

Masa lalu koloniale bisa dideleng ing Benteng Negombo, sing dibangun Walanda ing taun 1644. Nyatane, gerbang asli wiwit abad kaping XNUMX isih bisa dingerteni nganti saiki. Situs-situs menarik liyane yaiku Menara Jam, tembok tembok, lan wit suci sing ditandur karo Raja Valagamba, sing digawa saka Anuraghapura.

Ing distrik Colombo sing padha, sampeyan uga bisa nemokake Omah Ratu, papan dununge Presiden Sri Lanka lan jinis bangunan kolonial liyane. Kanggo ngerti bagean sejarah negara lan liya-liyane, ora ana sing luwih becik tinimbang ngunjungi Museum Nasional, ing endi sampeyan bisa ndeleng koleksi obyek sing beda-beda saka macem-macem periode.

Papan liyane sing apik banget ing Colombo yaiku Galle Face Green, pesiar sing apik karo pemandangan pantai lan segara.

Kandy

Dumunung ing tengah-tengah pulau, Kandy minangka salah sawijining kutha paling penting ing negara kasebut. Iki dijenengi Situs Warisan Dunia lan dadi kutha suci kanggo agama Buddha lan fokus ziarah sing penting. Monumen utamane yaiku kompleks agama Dalada Maligawa, sing ngemot bangunan paling suci ing kabeh kutha.

Ing njero Dalada Maligawa minangka salah sawijining peninggalan agama Buddha sing paling penting, waos Buddha Gautama sing disimpen ing papan suci sing disimpen ing candhi waos Buddha. Ing sakiwa tengene dununge Udawatte Kelle, alas tropis gedhe dianggep minangka papan perlindungan alam sing seneng mlaku-mlaku lan ngrasakake katenangan.

Papan penting liyane kanggo dikunjungi ing Kandy, Sri Lanka, yaiku Pusat Seni lan Kerajinan. Ing njero omah kasebut ana kerajinan tangan sing apik banget sing nuduhake gaya tradisional Sri Lanka.

Gambar | Pixel

Sigiriya

Iki minangka gunung geni kuno ing tengah dataran gedhe sing duwe salah sawijining situs arkeologi paling spektakuler ing donya. Iki ditemokake ing wiwitan abad kaping XNUMX lan dianggep minangka salah sawijining keajaiban jagad iki.

Watu iki dhuwure luwih saka 200 meter lan pirang-pirang taun suwene saya ngrusak nganti katon diselehake kanthi acak ing dataran gedhe sing ditutupi wit. Ing sisih ndhuwur watu Sigiriya ana sisa-sisa benteng kraton ing antarane reruntuhan sing paling apik yaiku sikil singa watu kolosal sing cangkeme dadi lawang mlebu tangga sing tumuju pucuke.

Ing tingkat lemah uga ana sisa-sisa arkeologi bangunan cilik, ganggang pertahanan sing nglindhungi kutha lan kebon.

Galle

Galle diarani jantung kolonial ing pulau kasebut amarga minangka conto benteng Eropa sing sampurna ing sisih kidul bawana. Iki minangka salah sawijining pelabuhan paling penting ing Ceylon kuno nganti pirang-pirang abad kanggo dagang rempah-rempah, teh lan produk liyane. Iki dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia.

Benteng Galle minangka benteng sing dibangun dening Walanda sawise ngusir Portugis lan sing dadi pusat kutha sing bersejarah. Ing njero omah ana akeh restoran, toko suvenir, mode lan museum. Galle, mung 100 kilometer saka Colombo, minangka papan sing cocog kanggo ngrampungake sirkuit ing Sri Lanka,

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*