Sing bakal dideleng ing Marseille sajrone sedina

Marseille

Marseille minangka kutha pelabuhan sing apik dununge ing sisih kidul Prancis. Kutha wisata sing penting banget, amarga ibukutha wilayah Provence-Alpes-Côte d'Azur lan departemen Bouches-du-Rhône. Ora muspra, dadi kutha nomer loro paling akeh ing Prancis sawise Paris, saiki uga dadi papan sing pengin dikunjungi para turis.

En Marseille ana akeh sing kudu dingerteni yen mung sedina wae ing plancongan cepet, mula sampeyan kudu siyap kanggo ngunjungi poin sing paling penting. Ing sawijining dina, kita bakal bisa ndeleng paling ora babagan ciri khas lan monumen sing luar biasa.

Katedral Utama Marseille

Katedral Marseille

Katedral Marseille dudu katedral khas sing diarepake bisa ditemokake ing kutha-kutha Eropa, amarga duwe khas Gaya Romanzque Byzantine sing nggawe dheweke istimewa. Ana ing antarané plabuhan lawas lan anyar, ing papan sing adoh. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX ing wektu ekspansi ekonomi sing gedhe. Katedral iki narik kawigaten kanggo tampilan warna loro lan sawetara detail. Ing njero kita bisa ndeleng dekorasi marmer sing mewah sing bakal nggawe kita gumun, mula kudu ana. Ana pirang-pirang mozaik Bizantium, kita ora kudu lali menehi inspirasi, kanthi warna sing akeh, sing ora biasa ing Romanesque. Katedral kasebut ora ana sing preduli.

Port lawas

Pelabuhan Marseille lawas

Iki minangka salah sawijining wilayah sing paling penting ing kutha. Iki minangka salah sawijining plabuhan paling penting ing Mediterania nganti pirang-pirang atus taun, saiki dipindhahake dening pelabuhan anyar. Saiki dadi marina ing endi kita bisa ndeleng Mercusuar Santa María, balai kutha utawa Museo des Docks Romains sing nyritakake babagan urip pelabuhan kuna ing wilayah kasebut wiwit abad SM. de C. Ing wilayah iki, kita uga bisa nemokake bar kanggo ngombe lokal utawa numpak sepur turis sing bakal nggawa kita tur ing wilayah sing paling apik ing kutha utawa numpak kapal feri sing ngliwati kapal sing lawas plabuhan saka sisih liyane. liyane.

Le Panier

Le Panier ing Marseille

Le Panier minangka bagean paling tuwa ing kutha kasebut lan lingkungan sing biyen dadi nelayan. Ing lingkungan kasebut, kita bisa nemokake wilayah sing ing sawetara omah katon decadent nanging duwe pesona unik. Fasad sing lawas, alun-alun cilik, kafe alternatif dadi salah sawijining papan sing paling apik ing saindenging kutha. Kita bakal bisa ndeleng panggonan kaya Place de Lenche, Vieille Charité utawa Place des Moulins.

Notre Dame de la Garde basilika

Notre Dame de Marseille

Bangunan-bangunan religius sing apik ora diakhiri karo Katedral Marseille, amarga kita uga kudu ndeleng Basilika sing dikenal minangka Ibu sing Apik. Ing greja nduwe gaya neo-Byzantine sing apik kanthi marmer putih saka Italia lan patung Perawan sing dihiasi. Dumunung ing papan sing dhuwur, mula kita ora mung bisa ndeleng basilika, nanging uga bisa ngrasakake pemandangan kutha lan Mediterania sing apik banget.

Benteng Saint Jean

Benteng Saint JEan

Kaya kutha pelabuhan liyane, kutha iki uga butuh perlindungan, mula kita bakal tekan ngarep ing Pelabuhan Tua karo Benteng Saint Jean. Iki dibangun ing abad kaping pitulas kanthi urutan Louis XIV. Ing bètèng kita bisa ndeleng menara alun-alun lan menara bunder ditambahake mengko supaya bisa ndeleng kapal sing nyedhaki. Bèntèng iki duwé tujuan pertahanan nanging suwéné pirang-pirang abad kepungkur uga digunakake minangka pakunjaran lan minangka barak. Iki ngalami kerusakan parah ing Perang Dunia II nanging mengko dibalekake. Dina iki nyambung karo jalur modern menyang Museum Peradaban Eropa lan Mediterania sing uga bisa dikunjungi yen duwe wektu.

Biara Saint Victor

Biara Saint victor

Iki biara minangka salah sawijining bangunan paling tuwa sing bisa kita kunjungi ing kutha iki wiwit abad kaping XNUMX. Ing njaba katon angel lan duwe loro menara sing katon kaya benteng nanging ing njero kita bisa ndeleng sawetara crypts sing apik karo galeri sarcophagi lan galeri sing apik.

Boulevard Longchamp

Istana Longchamp

Boulevard Longchamp minangka papan sing bisa dideleng bangunan abad kaping XNUMX sing elegan puncake ing Istana Longchamp, ayu banget. Istana iki nduweni Museum Seni Rupa lan Museum Sejarah Alam ing rong bangunan kasebut, gabung karo kolonade setengah bunderan ing ngarepe ana banyu mancur gaya Baroque. Tanpa mangu-mangu papan liya sing kudu kita kunjungi sanajan ora sempat mlebu museum.

Mlaku ing Corniche

The Corniche

Yen sampeyan isih duwe wektu ing kutha, sampeyan bisa ngaturake dhewe kanggo tur menyang La Corniche, yaiku promenade antarane pantai Catalanes lan pantai Parque du Prado. Nalika mlaku-mlaku, sampeyan bisa ndeleng sawetara perkara sing menarik kayata Bank of the Corniche utawa gaya Villa Valmer saka gaya Renaissance.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*